- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Смисъла на недостъпността?
Знам ли, тия дни нещо започнах да се замислям по този въпрос и нещо все не намирам отговорите, които търся. Защо хората, никога не харесваме лесното? Защо е всичко това с недостъпността, при положение че отвътре знаем много добре, че далеч не ни се иска да е така? Защо ни е нужно да "дразним" и караме някого да "ревнува", за да спечелим интереса му?
Сега знам, че някои сигурно ще ме нападнат и ще кажат "това не е начина".., но знаете ли все повече се уверявам, че колкото по-добре се държиш, толкова повече другия те има за даденост и нали знаете, когато имаме нещо-става ненужно...
Защо се интересувам ли? Ами тези дни излизах с едно момче. С него се познаваме от доста мънички, но по едно време беше в друга държава, а след това си бяхме изгубили връзката. Всичко си вървеше перфектно, когато излизахме, забавлявахме се и просто ме целуна, след това последваха още и още целувки, прегръщахме се.Честно казано, не бях сигурна дали това ще се отрази на приятелството ни и дали исках да се целуваме, но просто така се случи. Вчера през деня му писах (най-общи приказки), но май започна да проявява "недостъпността си". Когато му пишех, забавяше отговора си и се държеше студено, все едно нищо не се е случило. Както и да е реших да се откажа да се занимавам, защото само се дразня. Вечерта реших да оставя да вижда, че съм там, но пък си пишех с други хора.. като забеляза, че дори не съм му обърнала внимание, при положение че съм там, ми писа. Държеше се приятелски, но хладно. Както и да е писахме там 10-15 мин и реших да мина с това, че ще лягам пожелах му лека вечер и дотам. Днес видях, че ми беше оставил съобщение да излизаме, но късно го прочетох та вероятно вече беше излезнал.
Та идеята ми е нужно ли е всичко това и защо трябва да играя на котка и мишка с него? Защо когато съм решила аз да се прежаля и да пиша първа, не се сети да пише нормално, ами трябва да играя неговата игра, за да започне да ми обръща внимание?
На много хора именно тая недостъпност им харесва. Някак си като някой види, че не притежава обекта на желанията, и увлечението става силно и един вид се поставя за цел, да си го получи. Тъпо е. В други просто за усилване на интереса. По принцип ми допада в супер малка граница, но в никакъв случай номера от сорта на хладно държание, каране да се ревнува и подобни. Много хора не могат да разберат истинския смисъл на недостъпността.
Абе баш това за карането на някого да ревнува не се е случвало, но да това със хладното държание го имаше..
Някой би ли ми дал някаква идея как да попреча на това фалшиво държание. Има ли начин да се спре с тези игрички и нещата да бъдат нормални, каквито трябва да бъдат?
И при мен се получи нещо подобно и то два пъти първия път имаше нещо между мен и момчето и когато му отвърнах той ме отбягваше.Вторият случай беше когато аз харесах едно момче и то отвърна на моите чувства и ми стана тъпо и му бих шута![]()
Когато видиш, че не можеш да имаш някого, интереса става по-силен. Още повече искаш да го имаш. На някой хора недостъпността им харесва.
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Ооо, далеч не си единствената. На мен това точно държание ми прави страшно силно впечатление. Просто защото е безпричинно. Едва ли не само за спорта. Но аз лично не съм намерила решение на всичко, може би го правят, за да видят дали интереса на другия наистина го има или са си въобразили, другото обяснение е, че просто им харесва да бъдат гонени .. Обяснения има много, но нито едно от тях не е хубаво, защото самото действие е тъпо ..
Оправия няма. Ще търпим и толкова ..
Недостъпността е неизменна част от флирта. На всички хора им харесва, друг е въпросът дали всички са го разбрали за себе си. Един интересен, самочувствен, зает, отговорен, зрял, отсояващ себе си човек ще е недостъпен донякъде. Успелите хора притежават тези (поне повечето) качества. Когато търсим този стереотип, някой по-нависоко в социалната йерархия, недостъпността е индикатор за това. Нещо повече, първобитното ни мозъче интерпретира недостъпността по този начин инстинктивно, стига човекът да е точно толкова недостъпен, колкото ни трябва.
Ясно е, че нито една от двете крайности не е препоръчителна. "Колкото по-добър ставаш, толкова повече ти се качват на главата/губят интерес." Това не е аргумент, че трябва да си безкрайно недостъпен. "Колкото по-студено ми става, толкова повече се разболявам". Това значи ли, че колкото по-топло, толкова по-добре? Всичко си има граници.
От друга страна, недостъпността не е всичко във флирта. Друго качество, което подсъзнателно търсим, е човекът да е автентичен. Тоест, това което ни показва/демонстрира, да съвпада с това, което е в същност. Като си проличи, че човекът само се прави изкуствено на недостъпен и го забележите, разбира се, че ще ви направи лошо впечатление.
Представете си обаче, че съм някой известен илюзионист, изнасям шоута по света (в Лас Вегас също, примерно), работата ми е да работя с красиви жени, постоянно се запознавам с нови хора и опитвам нови неща; а един ден се запознаем с някоя, някъде и си допаднем, то тя вероятно напълно ще разбере, че няма да мога да съм всеки ден с нея, че ще трябва да търпи асистентките ми по бикини, т.н. Но общо взето ще са й мокри гащичките и е ясно кво ще й диктуват чувствата, пък недостъпността ми ще я разбере.
Доста преувеличен пример, но зад недостъпното поведение могат да се крият добри причини, а ако е така, винаги ще е по-привлекателно от вечно услужливия маниер. А и недостъпността служи за филтър, нещо като средство за естествен отбор, защото нормалните хора са достъпни, стига да намериш как да подходиш към тях. Така си пробираме тези, които знаят как да подходят.
Да лепна още един абзац тука. Безпричинната недостъпност може да е привлекателна, може и да е отблъскваща. За да се правиш на недостъпен, може да залъже другия, че нямаш чувства към него и, ако той има интерес, да го накараш да те спечели. То и в другия случай е така, но тука отстрещния човек няма причина да ти се връзва на игричките и, ако е с малко повече опит, ще те отсвири рано-рано.
В крайна сметка идеята не е да чакаме 3 дни преди да се обадим, за да се правим на интересни. Ако не си недостъпен по характер, замисли се дали не са ти прекалено ниски критериите/изискванията към другия пол, дали не правиш прекалено много компромиси и дали преследваш целите си упорито.
Последно редактирано от Chacho : 08-02-2012 на 17:48
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз пък обичам и мега лесните, но ако са умни, интелигентни и уверени. И за двата пола говоря. Дори е привлекателно.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
В един момент ти става ясно, че лесна не значи такава, която пуска бързо и първа си признава чувствата, а такава, която може да бъде впечатлена с малко. Най-трудното е да имаш до себе си жена с ясни цели, твърда самооценка, която знае какво иска. На такава трябва да се доказваш всеки божи ден и да поддържаш ниво. Няма значение дали иначе е романтична, дали се влюбва бързо и дали обича секса също толкова.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
За мен "нарочната недостъпност" е глупава.Какво имам предвид- не да бъдеш лесна, не да правиш компромиси,защото отсреща откликват , а да се държиш като дама. Всичко тва го казвам от женска гледна точка,щото при мъжите нещата стоят по малко по-различен начин.
Представата от романтичните филми,че трябва да държиш момчето в неведение, че трябва да си играеш едва ли не с него за мен е изключително глупава и дори налудничава. Ако искаш да задържиш нечие внимание не трябва да го отбягваш или да си играеш на принцеска. Нужно е да си спазваш принципите,хубаво е да имаш такива ,де.
Идеята с 3те дни преди да се обадиш или да не вдигаш , защото не е позвънял 3 пъти говорят за несигурност. Поне според мен. Дали той е достатъчно "зарибен" ,че да тичка след мен, щом той ме харесва трябва да ме чака.
Може би аз имам по-странни схващания,но цялата игра на котка и мишка,колкото и интересна да я изкарват ми е абсолютно непонятна и странна.
Може би ни е в гена да си играем на гоненица,но всичко си има едни граници, ама при мен са доста по-стеснени![]()
maDamn
Също така когато момчето/момичето види че си лесна/лесен си казва;хаха тая/тоя е лесна който и обръща внимание ще почне да се забива с всеки едновременно или нещо от рода..сещаш се какво искам да кажа нали? ;д
Аз не разбрах. С какво това, че съм луда точно по едно момче значи, че ще се държа така и с всички останали?
Със сегашния ми приятел се харесахме от раз един друг и го знаехме почти от самото начало. Отделно за пръв път правихме секс няма и седмица след като официално станахме двойка. Това, че сме се искали и сме си били "лесни" един на друг не ни е накарало да се връзваме на всяка странична свалка от странични хора. Това са глупости. Никога не съм си падала по преструвките. Или си недостъпен/на наистина или е някакъв вид театър, който лично на мен ми е по-скоро досаден, отколкото вкарващ тръпка.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
//ще пиша в темата утре. да отговоря на щрудел, чачо и сисистрейндж.
Тая недостъпност като цяло е доста глупава работа.Да,може би до известно време работи за поддържане на някаква тръпка,но на мен специално в един момент ми писва яко,започва страшно да ме дразни и ме отблъсква.
Може би някои се опитват да я използват за да предотвратят това:
Наистина често хората са способни да ти се качат на главата.Колкото повече им позволяваш толкова повече им харесва.
Дори и не чак толкова отдавна сам се уверих в това след като признах чувствата си пред едно момиче, а тя реши че щом е така и я желая значи не е нужно да се държи чак толкова мило с мен,защото едва ли не вече съм и в кърпа вързан.Ама нааа...сбърка май.Може би не при всички е така,но пък при доста.
Последно редактирано от Niakoitam : 08-05-2012 на 15:46
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Това с недостъпността е за мен е ужасно глупаво.Ако си лесна не значи,че си к*рва. Зависи от момичето пък и направо ми е отвратително и след време досадно.Щом се харесваме и 2-мата и защо да не се вземем и да си прекарваме страхотно,а не дори след като сме заедно пак да се правим на недостъпни това е най-голямата глупост.
Не,ако не си играеш на недостъпна,не означава ,че си лесна. Разлика оттук-дотам.
maDamn
Не знам какви са неговите мотиви да се държи така, но ще ти кажа какви трябва да са твоите. "Когато съблечеш душата си пред някого, единственото, което той ще направи е да я изчука. Затова когато правиш душевен стриптийз, знай къде да спреш."
Аз не съм съгласна, че винаги трябва да спираш, но определено тествай хората и ги опознавай преди да им покажеш себе си.
А към по-горните мнения - думата курва след една възраст и в 21 век започва да губи смисъла си
Бозееее, бозе, с коя ръка да се кръстя...
Да анализираме.
-Какво е курва?
-Жена, която спи с много мъже.
противоречия?
Сега се замисли за това с колко мъже спи съвременната неомъжена българка в периода между около 15 и 25. Ще ти отговоря на базата на лична любителска статистика - 8 минимум да не говорим, че, ей Богу, някои съм ги питала и са ми казвали, че не си ги знаят. Не говорим за дечица на 13, а за жени на 25.
Тая дума е с остарял смисъл и не вАжи, любима моя. Никой разумен човек над 16 няма да каже "курва" на която и да е, защото знае как стоят нещата.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Възразявам.
Говориш пълни глупости. Според една прекрасна съфорумка, курва е състояние на духа, а не на тялото. Друг е въпросът че има два типа мъже:
- едните няма да поискат да имат жена спала с много мъже до себе си
- а на другите просто няма да им пука, а ще се наслаждават на огромния сексуален опит на девойката
Дърта се чувствам вече за тия тийн игрички. Както казаха по-горе - да не си "недостъпна" далеч не значи да си лесна. Като искаш да си с някого, както и той с теб, защо да отлагате и да се правите на много важни. Чиста загуба на време си е това. Отблъскващо ми е.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."