“Знам една планета с един червендалест господин. Той никога не е помирисвал цвете. Никога не е поглеждал звезда. Никога не е обичал никого. Никога не е правил друго освен сметки. Цял ден повтаря като теб: ‘Аз съм сериозен човек! Аз съм сериозен човек!’, и се надува от гордост. Но това не е човек, а гъба!”
“Малкият принц”, Екзюпери
"Базил е много известен и винаги носи евтин часовник. За какво да го убият? Той не е достатъчно умен, за да има врагове. Разбира се, талантлив художник е. Но човек може да рисува като Веласкес и все пак да бъде безкрайно скучен. А Базил наистина е доста скучен."
"Портретът на Дориан Грей", О. Уайлд
"Всичко има решение. И то обикновено е просто да живееш, да се смееш и да се опитваш да бъдеш най-доброто, на което си способен. Ей така, между другото."
неизвестен автор; бях си го копирала преди време в текстов файл
"Гората на зеленото си рамо наметнала е звездното небе.
Ръка нагоре да протегнеш само, изгрелите звезди ще загребе.
Красивото е слязло толкоз ниско - като видение, като копнеж.
Остава само ти да си наблизо, на всичко смисъл да дадеш."
също неизвестен автор, в някакъв блог ми беше попаднало май
"Ако твърде дълго се взираш в пропастта, пропастта също почва да се взира в теб."
Ницше
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки."
Йордан Радичков
"Мислиш ли различно - развиваш, мислиш ли логично - поправяш, грешиш ли - се научаваш, но само съчетани водят до прогреса"
Конфуций
"Знаещият човек не се самоизтъква.
Самоизтъкващият се човек не знае."
Лао Дзъ
за долните ме мързи да издирвам автори :
"Не е нужно да изпиеш цялото море, за да разбереш, че е солено."
"Смелият върви напред, умният гледа напред. Всички останали отиват там, където другите ги заведат."
"Животът изисква движение."
"Никой не може да те унижи без твое позволение!"
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла, а започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
"Не се страхувай да направиш голяма крачка. Не можеш да прескочиш пропаст на два малки скока."
Последно редактирано от paradosou : 11-06-2012 на 12:33