- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бургаски свободен университет
Мисля да кандидатсвам там.Чувала съм доста отрицателни,но и доста положителни мнения.Въпроса ми е ако има някой там да ми каже по подробно-образователна система,преподаватели.....и т.н. Аз съм се ровила доста и мои приятели са там и не е това,което говорят всички!))
Зависи какво искаш да учиш (и в кой център). Журналистиката, PR-a, правото и някои от икономическите им специалности са на ниво. Освен това и администрацията, и преподавателите винаги работят в интерес на студента.
Welcome to the Jungle...
Искам да уча "Право" и съм чувала много положителни неща точно за тази специалност.
Предполагам си чувала и за положителната цена на правото?
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Да семестъра за I и II курс е 1100, а от III до V курс - 1000. А нещо за изпитите межеш ли да ми кажеш? Как се влиза?.....
Душко,не мога да ти кажа нищо,защото съм набор 93 и съм във ВХТИ.Ще ти кажа това,което чух от познати.Преподават ти професори от Софето,половината вътре са тъпи като стари дънери,ако ходиш на упражненията,можеш да изкараш поне 4.Това е,което знам.Иначе,сградата е нова,вътре всичко е 6.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Университет за тъпанари с пари... като цяло.. да плащаш 1000 лв и нищо да не научиш.. не си е работа ...
Честно, ако съм работодател и ми дойде някой от Варненски/Бургаски свободен университет единственото, за което евентуално ще го наема е на длъжността секретарка
извинявай, че питам в твоята тема, но някой знае ли какви са таксите във ВСУ? (за право, ако са различни за различните специалности)
Без обиди....това, че плащаш 1000лв не те прави тъпанар......в софийския преподават същите професори....а и не може да слагаш под общ знаменател всички учещи там! Защото има хора които си скъсват г*за от учене,а да не говорим,че има родители които с години събират пари ,за да пратят децата си там.Точно заради такива като теб има толкова безработни....Щял "само за секретарка" да вземе някой от там......Ако имаш останал здрав разум и човещина ще си направиш труда първо да изслушаш човекът дошъл при теб.И чак тогава може да си вадиш изводи ,дали дадения човек е научил нещо, или не!!!!
Ай моля ти се кви са тия работи:"явно мацката не й достига умствен багаж за София" .....От 9-ти клас се подготвям и мога да вляза в който университет искам.....и това ,че съм пуснала тема за БСУ и съм писала някой друг коментар ,не може да ти изгради мнение каква съм и колко акъл имам......А и не съм казала ,че 100% ще ходя в БСУ.....това е вариянт,който обмислям......така, че си спести тъпите коментари!
В София вече също се влиза с 3ки и 4ки. И аз преди си мислех, че в такива като НБУ, свободните (не ги знам кои са- май във Варна и Бургас) са мнооого по-тъпи отколкото в по-'реномираните', но като гледам колко безмозъчни има около мен, не мога да си представя, че има и по- тъпи (в други университети). Така че ако си мислиш, че тук са най-гениалните, си в жестока заблуда.
Точно therichbitch!
Последно редактирано от pet1tety : 08-08-2012 на 15:10
Ами разбира се, че ще го изслушам.. и какво ще промени това ? Ще ми казва заучени неща, които няма да свършат работа. Истината е, че университети с големите такси са или много добри, или много лоши... в България много добри няма
За мен хора, които се целят натам, го правят не защото им харесва, а защото просто не могат другаде.
И явно движим в различни среди, но родителите, които познавам аз се бъхтят с години да пратят детето си в чужбина.. както и самите деца се бъхтят да вземат всички изпити. Да се готвиш от 9 клас да влезеш някъде си е pretty much lame. А това, че се засягаш толкова от обективно мнение не ти ли говори нещо?
Не казвам, че и там където аз уча (ТУ) е много хубаво място.. но поне знам че се изисква нещо от мен и трябва да се понапъна малко, че да изклася...
Изобщо не се засягам.....но изгрубяваш ненужно за тема на която не отдавам никакво значение......ако си чел внимателно можеше и да разбереш какво съм писала!
Не съм учил там, но изказвам мнение, което сама можеш да прецениш дали да изслушаш или не. Това, че съм го казал по-остро означава, че завбъдеще ще ме споменаваш.. или ще е, ех.. ония от форума беше прав, или ще е ония от форума сгреши (много малко вероятно, колкото и самоуверено да звуча)
"А и не съм казала ,че 100% ще ходя в БСУ.....това е вариянт,който обмислям"... пуснах тази тема ,защото нямяше такава пък съм нова и да видя какви отзиви ще има....... коментарите з нея не могат да ме засегнат по какъвто и да било начин....![]()
Прочетох каква специалност искаш и въпреки гореизразеното мнение, зад което все още стоя, след като си написала това, ти препоръчвам да кандидатстваш право в СУ.
Виждала съм изпитни задачи от тези на майка ми, която е инженер, т.е. от преди почти 30 години, гледам ги и сега и се смея над елементарността им. (Това не е с цел да кажа на muscle, че ТУ е супер зле, респективно и той, защото е там, а за да подчертая, че вече всичко върви надолу, няма добри университети). И ако някой си мисли,че тук сме ебаси идиотите, а на запад образованието е рай и преподавателите са супер компетентни, също бих казала, че е заблуден.
А изказването на БлъдиФ наистина си беше доста злобно.
о, колко съм лоша
аз в СУ не съм чула някой да е влязъл право с 3-ките и 4-ките, ама 'айде, нали сте големите разбирачи
и авторката като е толкова ентеуегентна що не се насочи към някой по-добър университет?
ама не, не може, щото в свободните плащаш, влизаш, плащаш, излизаш с диплома
докато я иди в СУ и да видим дали ще стане точно така
и преди да ми кажете ''то щото СУ е много престижен'' погледнете статистиката за унита на МОН, те поне няма как да ви излъжат..
Специално за ТУ, да лесни са задачите за да влезеш.. но не изисква никакви усилия да влезеш.. интересната част идва след първите 6-8 седмици като дойде първа курсова и така си и остава през сесиите
bloodyF в СУ , искат по 15 000 и те приемат....кви ми ги разправяш тука..... тоя нз какъв бил...оня нз какъв бил.....нямам нищо против университета......а темата като не ти харесва никои не те кара да пишеш коментари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Нямам големи впечатления, но ясно помня, че ние като завършвахме, най-глупавото същество от моя клас влезна точно право в този университет. По-натам какво стана с него, дали още учи или се е отказал, не знам. Ама наистина не вярвах, че толкова прост човек ще го вземат в университет, като чух за правото направо ми трябваше време да го асимилирам.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Да има доста тъпанари там :д ...... но това не означава,че всички са такива![]()