- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Трудно е да запазиш любов от разстояние ..
Здравейте! Ето че дойде и моят ред да пиша тук. Такааа, ами аз съм на 13 (на пръв поглед никой не ми ги дава, защото озглеждам много по-голяма). Тази година бях на гости на най-добрата ми приятелка в Канада. Тя е с 6 години по-голяма от мене, но това няма значение. Запозна ме с приятелите си и ме водеше абсолютно навсялъде с нея ( нейните приятели са 19-20-21 годишни). Всички ме възприеха много добре и изеобщо не им пукаше, че съм на 13. Изкарах си страхотно с тях: пихме, смяхме се, правихме глупости и беше много забавно. Добре, обаче започнах да изпитвам чувства към едно от момчетата. Ще си призная, че първият път когато го видях си помислих " леле какъв грозник", но сега мнението ми е друго. още първоят ден отидохме на купон в тях и той като започна да ме налива .. цяла вечер. Бях излезла сама на балкона и той дойде. Говорихме си, смяхме се. Беше ни много хубаво. Всеки ден се виждахме и не спирахме да си говорим (може би с него съм си говорила най-много от всички в групата). Когато излизахме навънка се гушкахме, грижеше се за мен. Не знам дали си въобразявам, но мисля че и той изпитваше някакви чувства към мен.
Добре, обаче дойде моментът, когато аз отново трябваше да се прибера в България. Псоледната вечер като се видяхме и се гушнахме за последно, той ми каза: "догодина ще те чакам".
Мислех си, че пробера ли се в България и видя старата си любов всичко ще се промени и ще забравя любовта си в Канада. Но не- два месеца по-късно и той все още ми е на телефона и в мислите ми. Разбирам .. Той може би не е за мен- все пак е на 19, но него за пръв път колкото и да бях влюбена се държах естествено. Нямам проблем да му призная, просто не знам дали има смисъл след като сме разделени.
Знам че в момента си казвате че съм малка и незряла за любов, но някъде чух, че годините не определяли обичта. Всъщност това, което исках да ви попитам е какво да правя? Да го забравя и да оставя спомените, или да чакам до догодина пък каквото стане?
преди около 2 години ми се случи същото нещо (горе-долу)
имах само 2 варианта...да остана в чужбина и да продължа да се залъгвам,че имам връзка или да си тръгна по възможно най-бързия начин.
след няколко дни си купих билет за българия с първия възможен полет.това може би беше най-доброто ми решение през живота
мисля,че при теб вариантите са същите.просто трябва да избереш и да направиш най-удачното за теб
виж сега моето момиче,ще ти кажа една сeнтенция,която е най-вярната.....далече от очите,далече от сърцето,ти си прави изводите сама
Последно редактирано от MarkKnight : 08-08-2012 на 09:48
в случая е прав![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Рано ти е още да се измъчваш с любов и подобни глупости, свързани с нея. Ясно е, че той не е за теб, не само поради това, че сте разделени от доста километри. Фактът, че ти си на 13, а той на 19 години - говори много. В този случай разликата е наистина доста голяма и надали споделяте , и имате общи интереси и възгледи за живота. Може би те е възприел като малка сестричка и за това ти е обръщал толкова много внимание, ала бала. Още повече, че не си в собствената си страна , не познаваш Канада. Най - добре е да забравиш за чувствата си към него. Запази си приятелските отношения с него и толкова. За повече от приятелство, според мен не е правилно да мислиш.
Годините имат значение.
В момента възрастовата ви разлика е прекалено фрапираща, не сама по себе си, а заради етапите от живота в които се намирате. За няколко дни това момче няма как да е развило нещо повече към теб от харесване/симпатия. Не знам защо в заглавието на темата присъства думата "любов", при положение че вие само се харесвате. Нито той те обича, нито ти го обичаш. Фактът че те е наливал с алкохол и те е гушкал означава само че се е опитвал да ти влезе в гащичките - нагледала съм се на такива батковци с по-малките си дружки. Той се намира в Канада, а ти в България.
Мисля, че ти дадох достатъчно добри причини, поради които трябва да си го избиеш от главата.
Освен ако не планираш да заминаваш за Канада или той не планира да се връща в България, няма смисъл.
И не са нужни сИнтенции за това (не се въздържах)
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Същата история имам с едно момче от Холандия (на което не знам даже как му се пише името),само че той беше в България заради една сватба и няма и да се видим повече.Гадно е ,шибано е знам,ама просто трябва да си намериш някой който е по-близичко до теб.Не си струва всичките сълзи,мъката,нервите и прочее простотии.
Годините в този случай, имат значение
13 и 19 - не мисля
Ти си още малка, за да се тормозиш с връзки от разстояние и тем подобни
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
"Oще първоят ден отидохме на купон в тях и той като започна да ме налива .. цяла вечер. Бях излезла сама на балкона и той дойде. Говорихме си, смяхме се. Беше ни много хубаво. Всеки ден се виждахме и не спирахме да си говорим (може би с него съм си говорила най-много от всички в групата). Когато излизахме навънка се гушкахме, грижеше се за мен. Не знам дали си въобразявам, но мисля че и той изпитваше някакви чувства към мен."
Да коментирам ли? Малко съм скептик.
Лол 13-19 год. по-принцип 6 години не е голяма разлика но ако сте на 18-24 или 20-26 години
Не се чувствай кофти. На твоите години е нормално да се случи. Всеки е изпитал такова нещо почти. Тепърва ще ходиш нагоре-надолу и ще имаш трепети с някого. Едни ще забравиш, други ще ти останат за по-дълго.Слеd време нищо не се знае като по филмите.
Просто не го взимай много навътре.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Мии добре, дотук разбрах само 2 неща: остави го .. И много си малка за него.
За годините разбирам, но някой измислил ли е начин как ще го забравя?? Ок, наясно съм, че връзката ни трудно може да потръгне! Но не съм съгласна, че ме е наливал, за да ми влезе в гащичките (DisapointedDreamer). Първо нито е такъв човек, нито аз съм такава, че да му дам. ...
Добре, мерси все пак за помощта. Ще видя някакъв начин и ще се опитам да не мисля за него. Благодаря на всички!![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Уау, да - ти за 2 седмици успя да разбереш какъв човек е, при положение че сигурно сте се засичали само вечер по купончета.
Както каза лейдито - много си малка, за да го осъзнаеш. Вие връзка не сте имали, и не бихте имали предвид възрастовата ви разлика и хилядите километри, които ви делят.
Това е моментно влечение. С времето ще го забравиш и като тръгнеш да си спомняш за това, ще разбереш колко нелепо е. Излизай с приятели навън, ходете по купони ала бала и със сигурност ще срещнеш друг(надявам се на твоята възраст).
Имам приятели в същата ситуация и смея да твърдя, че "се обичат отдалече". Всичко зависи от вас![]()
Той не е такъв, който "да се опитва да ти влезе в гащите"? Ти сериозно ли вярваш, че един 19 годишен ще се занимава с 13 годишна просто ей така и че много те харесва заради това колко си хубава или заради общите теми които имате? Та както ти сама каза той те е наливал още от първата вечер когато сте се видяли, що за човек прави това с 13 годишна?
Няма смисъл да се тормозиш, прекалено далече сте и разликата ви е много голяма, да когато станеш на 17-18 може и да не е , но сега е , вие просто сте на различен акъл.