- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бедни и Богати
Ах бедни мой деца, децааа. Не разбирате ли, че парите не означават щастие. Ако мислиш че 1 милион ще те направи щастлив значи не познаваш истински ценното в живота![]()
Отдалеч това мнение реве за нещо отрицателно. Направо ще те питам без да увъртам:
1. Парите не означават щастие - така е, ама е по-добре да ревеш в Бентли, отколкото в градския транспорт, нали така? (народен лаф)
2. 1 милион може и да не те направи щастлив, но ако имаш поне малко акъл, ще ти помогне да реализираш някакво твое желание, съответно в даден момент, може дори да е за кратко, но ще се почувстваш щастлив, нали така?
3. А като познаваш истински ценното в живота срещу 400 лв. да не би да ти е по-добре?
По едно време следния откъс от филм беше станал много популярен като има защо: Разговарят богати хора по между си. По едно време се започва разговор на тема пари и щастие и един от тях споделя: Нали казват, че щастието не се купува с пари? А друг му отговаря: Разбира се, че не е така. Това го казваме на бедните хора, за да не се бунтуват.
Тъп откъс от някакъв още по-тъп филм, ама донякъде май ще излезе верен.
Ако тебе парите те правят щастлив, мене не ме правят щастлив. Виждам парите по- скоро като средство, а не като цел. С парите си купувам дрехи, храна, техника и такива неща. Но не разбирам как една кола например може да те направи щастлив и да промени светогледа чак. Просто звучи ограничено. Вероятно това може да се случи само, ако най- големия бедняк си купи Бентли и вече си е изпълнил life goals и може да умре спокойно.
Явно си по- материално настроен тип, а аз по философски. Ще ти цитирам откъс от един много хубав разказ на Йордан Йовков- Сали Яшар
*Тъмнината скриваше очите на Сали Яшар и не можеше да се види какво има в тях, но той гледаше в земята като изтръпнал и мислеше, че по-хубаво би било да беше беден, но да бяха живи двамата юнака, които и сега му се усмихваха със сините си очи, румени, широкоплещести."
*А това му спомняше времето, когато той беше беден, когато залъкът му беше корав, но беше млад и беше щастлив.*
*Сега си спомни за най- хубавите моменти в живота ти... Сигурен съм, че в тях няма Бентлита, злато, диаманти, яхти, а само семейството ти близките ти хора, приятели... Прав ли съм?