- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Най-добрата ми приятелка ...
Здравейте! Искам да ви помоля за съвет .. С най-добрата ми приятелка сме такива от 6ти клас до сега (вече ще сме 10ти), но тук от 1 година през 3 месеца се караме за 1 и също понеже тя е доста избухлива личност и лесно се пали..също така приема нещата прекалено дълбоко и навътре.. Имам си приятел от 1 година и всичко върви добре с него, но стане ли въпрос с кой да изляза идва проблема.. Тя по принцип е до по-рано навън а аз и той до по-късно и с нея преди излизах от рано и после с него а някой път и с двамата, но така на него не му харесва.. а иначе си имаме и компания в която излизаме и така е добре.. просто когато се разбера нещо с нея да излезем само двете той не се сърди а когато се разбера с него и после тя ме попита и и кажа че вече съм се разбрала с него тя веднагически ми казва" Благодаря ти най-добра приятелко" .. и тем подобни.. е това стана и в сряда... понеже тя става рано ми беше писала "хайде да отидем на плаж на обед" аз като станах го видях и се сетих че предната вечер съм обещала на приятеля си да отидем с него на вечерен плаж .. и и го казах .. след което тя уж ми каза "Добре" а после гледам пак какви ли не неща ми писала .. от сорта на "писна ми" " вече не ми пука за теб и какво ще направиш" "безразлична си ми .. " ... просто ми е много трудно и не знам какво да правя.. помогнете ми ..дайте ми съвет? това се е случвало към 2-3 пъти и винаги когато се скараме с нея е за по 2-3 дни МАКС .. но този път след тези думи.. не знам кога ще се сдобрим..тя ми каза че искала малко спокойствие от мен,но ние всеки божи ден си говорим и се виждаме..трудно ми е да не си говорим така навън ... Помогнете!
Ами ревнува момичето, нормално е.
Намерете и и на нея един приятел и всичко ще е ок.
Или пробвай да си поговориш с нея, обясни и, че не може да обръщаш внимание само на нея, защото и той ти е важен.
Prettiness is the enemy of beauty - it cancels
out beauty's greatness, grandeur and presence.
Казах и го.. казах и че и тя знае какво е да си влюбен а тя даже не ми отговори .. просто ми написа " няма какво да говорим" .... при нея нещата са по сложни с любовта.. ;/ днес смятам пак да си поговоря с нея ноо.. тя е ..неможе да и кажеш какво да прави и да я убедиш в нещо .;/
Тя имаше преди 1 месец приятел и бяха заедно само 1 месец .. ;д излизахме 4мата на кафе.. навън .. и всичко беше ок ама.. като скъсаха пак същата песен ;/ тя просто не може да разбере че не мога да бъда само и единствено на нейно разположение ..
Еми кажи и тогава как се чувствашПредполагам, че ще те разбете..
Остави я да ти се сърди, то ще и мине. След като казваш, че си опитала да и го обясниш това, но тя отказва да разбере значи не си ти виновна. То колкото и да сте близки, не може постоянно да сте заедно. Просто и дай малко време и ще видиш, че пак ще дотърчи при теб да ен си мислиш, че някой друг ще и търпи номерата
Благодаря за съветите.. еми всичко по силите си направих.. снощи отново имаше нужда от мен и и помогнах в трудна ситуация.. след което днес дори 2 думи не ми каза.. явно съм прекалено наивна и добра.. просто ще оставя нещата така.. дето викаш Холи, ще я оставя.. тя сама ако иска ще ме потърси
Кажи й това, което каза тук
Щом ти е приятелка, би трябвало да те разбере![]()
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Ревност.
Просто сядаш и говориш с нея, както трябва. Разбираемо е от една страна, но щом е най - добра приятел, е нужно да разбере и да види, че си щастлива да си прекарваш времето с него. Все пак сте заедно от година, би трябвало вече тя да е свикнала с това. Кажи й това, което каза тук, на нас. Ако те разбере - разбере. Ако не - остави я да се сърди. Или направи това, което смяташ, че е правилно, само не й тичай непрекъснато след гъза.
И аз имах такава приятелка. Подчертавам дебело- имаХ!Никога няма да й мине. Щом не може да си намери гадже да си трае и да не те кара да се чувстваш виновна.Много се опарих от ревниви приятелки.Стигна се до там,че тя започна да разправя глупости за мен зад гърба ми и да обижда приятеля ми пред мен само и само защото й липсва внимание. Тегли й една майна ако не се кротне.Не си заслужава.Приятелство не съществува,поне не между жени.
Аз имах същия проблем. Уж бяхме много големи приятелки всичко ви споделяше. Винаги съм била насреща и, абсолютно винаги. Винаги се е оплаквала от момчетата все нещо и липсвало, тоя бил такъв другия бил онакъв.. ми няма перфектни. И веднъж решихме да отидем на кафе на края на учебната година и аз взех приятеля си, защото исках и той да дойде и да мога да го виждам защото от октомври месец се мести в друг град. Но тя естествено трябваше да се намуси. после не ми говори не знам колко време. И накрая се обади и ме покани на кафе след което искаше да отидем на пазар защото нямало с кой скарала се с приятеля си и т.н. Тя ме търси само когато има нужда от мен. А знаеш ли аз какво мисля - да продължава, и на мен ми писна, няма да се занимавам...
Сега не сме се чували от седмици и аз се живея живота.![]()
Ами оправихме се за момента... просто не знам как стана.. казах и да излезем да поговорим, но даже още нищо не и бях казала и вече започна да ми споделя.. радвам се защото така ми е много по- добре.. значи всеки има такава приятелка.. радвам се да го чуя , че не съм единствена.. дано така си останем без кавги .. благодаря ви за коментарите и съветите.![]()
Спокойно .. просто иска да види как ще реагираш . Изпитва те по някакъв нейн си начин колко значи за теб![]()
Приятелки сте от дълго време. Като в един момент спреш да й обръщаш толкова внимание колкото преди, е съвсем нормално да й е неприятно. Била съм и от двете страни на барикадата и знам, че е кофти. Опитай се да й обясниш как стоят нещата вече, ако не те разбере - остави я да се сърди. Рано или късно ще й мине исама ще те потърси.
Малко не по темата: Сетих се за тази песничка като прочетох за проблема ти.
http://www.youtube.com/watch?v=fEEX6dcPMiw По-конкретно за частта - This is what makes us girls We don't stick together 'cause we put our love first