- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Злобните женски погледи от "Фейсбук".Защо?
И аз харесвам дебелите вежди. Излъчват много класа,както и естествения вид. Вярно,не на всеки му отиват,но на повечето момичета стоят страхотно.
И съм напълно съгласна с мнението на koshtramba,че с времето започваш да се харесваш с по-малко грим.
Аз,на 12 години,пълно детенце,започнах да се мажа с фон дъо тен,за период от около 2 месеца..Сега,не че съм много голяма(14г) започнах да съжалявам за тези детски постъпки. И защо го правих?Един Господ знае..
Сега ходя с малко грим-коректор,за ужасните ми сенки под очите. Когато имам време-спирала,руж и балсам за устни.
Ще спра вече,но колкото и да говоря си подкрепям мнението,че в България всичко е насочено към чалга културата.
Как си представяте да видите 5 клас момиче с 8-9см токчета,фдт,черен молив в огромно количество и вдигната до пъпа блуза на улицата?! Е,аз останах потресена от гледката.Ау,забравих да добавя и веждите,от които няма и помен след последния допир до пинсетата,с цел да изглеждаме като Андреа. Почи незабелязващи се няколко косъма,това е.
Аз чак намръщени не виждам, напротив- захилени като зелки, но уж в "непринуден кадър", а всъщност са позирали половин час, за да нагодят снимката. Това лустро ми е дразнещо, другото не.
П.П. Така заформяте коментарите, че все едно Зайчето с толкова изкуствено по- себе си вече е супер грозна. Да, съгласна съм, че е малко неестествено, но има разлика м/у 2те или греша?!
http://mamita-bg.com/wp-content/uplo.../05/kifla4.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...10611758_n.jpg (ще ме извинява, че си позволявам да качвам снимка, но тя вече я е поствала в другите теми за снимки, така че се надявам да няма проблем)
Та... с 2 думи въобще не мисля, че е преминала границата на естетиката. Има вярно в това, което Кощрамба каза, че след време нещата ги гледаш през съвсем различна призма, само не съм съгласна за веждите (в конкретния случай). Мисля, че на Зайка с тези вежди й е адски добре, не са прекалено тънки, а са оформени.
А пък Пантерата има мноого добри вежди, не знам на козметик ли ходи, или какво, но са супер и като форма (падам си по лееки чупки) и като дебелина, и като пигмент.
^ Не са й грозни веждите, в никакъв случай. Просто смятам, че тя е една от малкото, на които много ще им отиват дебели вежди. Екзотиката ми бяга от лицето й без тях. Но, то пак си е въпрос на вкус, де, моят (неподражаем Сушард вкус).
http://mamita-bg.com/wp-content/uplo.../05/kifla4.jpg
Тва е българската лейди ГаРга.
Queen of the Damned
Вече изобщо не ми правят пвечатление.На улицата е пълно с такива.Те ме отвръщават.Мислят се за много красиви и мега известни.Приличат ми на клоуни.За съжаление в България повечето са такива.Много малко момичета не се срамуват да излязат без хиляда тона грим..
Защото така привличат вниманието на момчетата и карат момичетата да ги обсъждат. И очевидно постигат с голям успех целта си. Но като се опитваш да правиш впечатление на 16-17-18 годишни разгонени момченца, няма как... Тази русата кифла е гаден пример, защото повечето вече не изглеждат толкова евтино. Но просто с разните статусчета като заглавие на снимката и всички послания, които вървят с нея (тип: завиждайте, вижте ме колко съм готина ) какъвто и да е външният ти вид изглеждаш жалко.
А на мен супер дразнещи са ми и "изключително лъчезарните" уж непринудени снимки с широка усмивка и специална поза, които уж не трябва да изглеждат кифленски, но е очевидно , че са се гримирали 100 часа за тях и са направили 20 снимки докато хванат точното движение и изражение. Няма, няма и видя някъде такива да се снимат, много са смешни.
Аз подобни индивиди не приемам за приятели.
Но цветни лещи и аз имам. И дори снимки с перука. Може да ми скочите сега.
Аз винаги съм си падала по един тип изкуствена красота.
Всъщност... кой ви кара да добавяте в приятели хора, които са ви неприятни?
А и между другото Зайче е много симпатична! И лично на мен много ми харесва как изглежда. А и лещите ѝ ходят.
Последно редактирано от Hayashi : 09-09-2012 на 20:34
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Мда, като видя някоя кифла у фейса се вбесявам, или още повече пък някое момиче, което познавам лично и особено съученичка и ми става гадно... че се и харесват и си пишат някакви статуси на любимата им шльоканица (малко са хората, които им харесва да чатят на кирилица, изглежда, а аз се чувствам чудесно когато го правя... ) . Като за начало, да кажа,че съм на 14г. Е то момичетата се харесват такива само докато са тийнейджърки, както каза и кощрамба, след години др ще мислят. При мен още не е дошъл такъв период на себеомаскаряване, дано и да няма. Аз лично страня от чалгата и поддръжниците й. Ох, нямат ли родители тия момичета да им треснат един шамар докато си гледат "Планета-та" и да им хвърлят 10те шишета с фдт от балкона?. Всъщност, родителите са длъжни да не допускат децата им да стават такива, но понякога са безсилни. Друг е въпроса колко момичета стават такива, взимайки пример от майка си, която не смее да излезе без полагането на стотици химически вещества и припявайки си рефрена на последния чалга хит. Днес гледах в предаването "Нека говорят" спор между учител и чалга продуцентка за това нормално ли е да има тетрадки с чалга изпълнители на кориците, останах шокирана, че са били разкупени вече и че даже производителите изпратили заявка за още 1 двойна партида, за да отговорят на огромния интерес... Това показва, че и родителите са безсъвестни... Въобще целия ТВ спор беше потресаващ. Но, в случая не става въпрос за родителите, а за малките и големите кифлички, които още с топла фондьотенова глазурка ни се предлагат на тепсия от страниците на фейсбук.
Да, има момчета, които ги харесват. Повечето такива момчета са мъжкия вариант на кифлите. Но, тогава ние, които се определяме като естествени момичета трябва да страним от подобни типове и да си намерим истински мъже, а не момчета. Защото има момчета със съзнанието на мъже и мъже със съзнанието на тийнейджъри... Не мисля, че някоя от нас обсъжда подобни момичета, защото им завижда, а защото е възмутена от тях, или поне това е моята причина. Че защо да завиждам на една гротескно изглеждаща девойка, с каквито е пълно и по телевизията, и в интернет? Дрехите също не бива да са предизвикателни, особено пък някои ми заходили със супер къси полички и пантальонки на училище, с изрязани потничета. Една зряла жена никога не би си позволила да изглежда по този начин, защото е вече е превъзмогнала ранния си див период и е разбрала какво е чувството да изглежда красива и женствена и без грим/с малко, само за леко подчертаване или прикриване и без ултракъси дрешки. Фенка съм на natural look-a, спиралка, лека пудричка или BB крем (но това само ако имате несъвършенства за прикриване) , гланц/балсамче за устни. Относно цветните лещи - не одобрявам, както и боядисването, екстеншъните, силикона. Гордейте се с това, което природата ви е дала, именно това ви прави различни. Аз обичам русата си, дълга чуплива коса и не бих я заменила за никоя друга, обичам и сините си очи и не бих си сложила цветни лещи. Ще речете, че имам хубави коса и очи и затова си ги харесвам... може и така да е, но всеки цвят коса и всеки нюанс очи си имат свое очарование, така че няма смисъл да се правиш на някой, който не си, за да се понравиш на определени хора. Днес всяка брюнетка може да стане блондинка, и обратното без да прави кой знае какво - просто се изрусява и слага сини лещи, изсветлява си веждите и така. Външния вид лесно се променя, но вътрешния - много трудно. Знам, че стана като някаква дълга лекция, но просто така мисля, не означава задължително, че трябва да ви хареса или да я четете. Всеки е напълно свободен да изглежда както иска, да се излага или да впечатлява, да се снима по всевъзможни места с оскъдно облекло, да си цупи устните като патица на всяка снимка (т.нар. "duck lips" ) и ако иска да си слага екстеншъни, ноктопластики, да си скубе веждите до почти пълното им изчезване, да си пече кжата по солариуми докато не стане с оттенък на препечена пилешка кожа и каквито и да е подобни неща щом се харесва такъв. Аз си казах каквото имах да кажа, макар и да мога да пиша още мнооооого по темата, и се надявам, че няма да получа много разгневени коментари, че не ми се разправя за глупости с никого
.
А и не всички момичета прекаляват с изкуствеността. В този ред на мисли и аз ще кажа, че Зайче има много хубаво излъчване, не като на някоя кифла, защото не изглежда гротексно, макар и все пак да не е напълно естествена не е прекалила.![]()
Както казах, всеки си решава сам за себе си
![]()
Мда, като видя някоя кифла у фейса се вбесявам, или още повече пък някое момиче, което познавам лично и особено съученичка и ми става гадно... че се и харесват и си пишат някакви статуси на любимата им шльоканица (малко са хората, които им харесва да чатят на кирилица, изглежда, а аз се чувствам чудесно когато го правя... ) . Като за начало, да кажа,че съм на 14г. Е то момичетата се харесват такива само докато са тийнейджърки, както каза и кощрамба, след години др ще мислят. При мен още не е дошъл такъв период на себеомаскаряване, дано и да няма. Аз лично страня от чалгата и поддръжниците й. Ох, нямат ли родители тия момичета да им треснат един шамар докато си гледат "Планета-та" и да им хвърлят 10те шишета с фдт от балкона?. Всъщност, родителите са длъжни да не допускат децата им да стават такива, но понякога са безсилни. Друг е въпроса колко момичета стават такива, взимайки пример от майка си, която не смее да излезе без полагането на стотици химически вещества и припявайки си рефрена на последния чалга хит. Днес гледах в предаването "Нека говорят" спор между учител и чалга продуцентка за това нормално ли е да има тетрадки с чалга изпълнители на кориците, останах шокирана, че са били разкупени вече и че даже производителите изпратили заявка за още 1 двойна партида, за да отговорят на огромния интерес... Това показва, че и родителите са безсъвестни... Въобще целия ТВ спор беше потресаващ. Но, в случая не става въпрос за родителите, а за малките и големите кифлички, които още с топла фондьотенова глазурка ни се предлагат на тепсия от страниците на фейсбук.
Да, има момчета, които ги харесват. Повечето такива момчета са мъжкия вариант на кифлите. Но, тогава ние, които се определяме като естествени момичета трябва да страним от подобни типове и да си намерим истински мъже, а не момчета. Защото има момчета със съзнанието на мъже и мъже със съзнанието на тийнейджъри... Не мисля, че някоя от нас обсъжда подобни момичета, защото им завижда, а защото е възмутена от тях, или поне това е моята причина. Че защо да завиждам на една гротескно изглеждаща девойка, с каквито е пълно и по телевизията, и в интернет? Дрехите също не бива да са предизвикателни, особено пък някои ми заходили със супер къси полички и пантальонки на училище, с изрязани потничета. Една зряла жена никога не би си позволила да изглежда по този начин, защото е вече е превъзмогнала ранния си див период и е разбрала какво е чувството да изглежда красива и женствена и без грим/с малко, само за леко подчертаване или прикриване и без ултракъси дрешки. Фенка съм на natural look-a, спиралка, лека пудричка или BB крем (но това само ако имате несъвършенства за прикриване) , гланц/балсамче за устни. Относно цветните лещи - не одобрявам, както и боядисването, екстеншъните, силикона. Гордейте се с това, което природата ви е дала, именно това ви прави различни. Аз обичам русата си, дълга чуплива коса и не бих я заменила за никоя друга, обичам и сините си очи и не бих си сложила цветни лещи. Ще речете, че имам хубави коса и очи и затова си ги харесвам... може и така да е, но всеки цвят коса и всеки нюанс очи си имат свое очарование, така че няма смисъл да се правиш на някой, който не си, за да се понравиш на определени хора. Днес всяка брюнетка може да стане блондинка, и обратното без да прави кой знае какво - просто се изрусява и слага сини лещи, изсветлява си веждите и така. Външния вид лесно се променя, но вътрешния - много трудно. Знам, че стана като някаква дълга лекция, но просто така мисля, не означава задължително, че трябва да ви хареса или да я четете. Всеки е напълно свободен да изглежда както иска, да се излага или да впечатлява, да се снима по всевъзможни места с оскъдно облекло, да си цупи устните като патица на всяка снимка (т.нар. "duck lips" ) и ако иска да си слага екстеншъни, ноктопластики, да си скубе веждите до почти пълното им изчезване, да си пече кжата по солариуми докато не стане с оттенък на препечена пилешка кожа и каквито и да е подобни неща щом се харесва такъв. Аз си казах каквото имах да кажа, макар и да мога да пиша още мнооооого по темата, и се надявам, че няма да получа много разгневени коментари, че не ми се разправя за глупости с никого
.
А и не всички момичета прекаляват с изкуствеността. В този ред на мисли и аз ще кажа, че Зайче има много хубаво излъчване, не като на някоя кифла, защото не изглежда гротексно, макар и все пак да не е напълно естествена не е прекалила.![]()
Както казах, всеки си решава сам за себе си
![]()
ОЛЕЕ то супер дълго станало![]()
![]()
Тъй е като почна да размишлявам по дадена тема, хаха...
![]()
Въъй, не думай. И сега като си на 14 и мислиш по този начин мислиш че си ултра над нещата? Почакай като станеш на 16, 17 какъв акъл ще ти дойде и пак пиши хахахха. Колкото до тетрадките, които намеси безпричинно, значи не епроблем да сложат разголената брритни, кристина, шакира етц. Да питам с какво са по-различни от чалгарките? Точно на кориците, където не могат да ми пропеят-с нищо. Айде, тишина!)
Дааа, и аз на 14 мислех така, възмущавах се блабла, сега след 6 години не ми пречи, смешни са ми(някои, някои са готини,, няма какво да си кривя душата) обаче знаеш ли-занимавам се с моя живот и не отделям часове(предполагам си отделила толкова, за да го измислиш това) да мисля за тях и колко са греховни и злобни и изкуствени. Въобще няма смисъл-всеки е такъв какъвто е решил да е и какъвто се чувства... с теЗ лекции тука нищо не се постига...)))))))))))
Последно редактирано от ALetterFromTheSky : 09-10-2012 на 08:24
^ + 10000 Освен това съвсем в чалгата не е проблемът за тия изцепки. Пфф...като гледам някои певици как ходят, ще е добре дори момичетата да се опитат да се поучат, времето на лачените Екстра Нини и Сашка Васева е минало. А доста голяма част от момиченцата - позьорки се увличат по друга музика, така че чалгата да ни беше проблемът. Музиката е доста тесногръдо оправдание за нещата.
Нали все трябва с нещо да си избършат ръцете, смисъл такъв, тези, които хранят наляво и надясно, че чалгата е виновна ... вижте малко "американските" певици, че са същите)))
Последно редактирано от ALetterFromTheSky : 09-10-2012 на 08:24
Чалга-българска, американска..все тая
Come on skinny love just last the year...
Мисленето, насадено от социалистическото възпитание - щом не е българско е много хубаво. Те чуждите певици са толкова предрусал ку*воляк почти всичките, че е нещо страшно, но нали не българско - много ги обичаме.
За богаа... Какво ви интересува как изглеждат хората, как се гримират, как се обличат ? И аз не одобравам това нещо,но не се впускам със злобни коментари!Както ви е пределно ясно,всички ние имаме различна представа за красота.Щом се харесват нека си ходят така.Да! аз също съм ходила с безумно идиотски прически , сини лещи и т.н.. ( сега не го правя разбира се) Нося удължения, това прави ли ме ''кифла''? не мисля...Всеки е свободен да прави каквото си иска и да изглежда по начин, които сам е избрал и ние сме никои ,за да съдим тези хора.Пак повтаярям,че на мен също не ми харесва всичо това,за да не бъда разбрана погрешно
![]()
Така е, признавам, че и вие сте прави. Както казах, не ми се спори за глупости с никого, защото това не е някаква важна тема, а тук единственото, което можем да направим е да излеем възмущението си като мен. И до там. Защото не от нас зависи. Аз лично пък не съм виждала момичета, които не слушат чалга и се снимат и държат така! Чалгата е била едно преди 20 години, сега няма нищо общо със жанра - и текстовете вече са малоумни, и изпълнителките - същоЕдно момиче на 12-13-14 вместо да си гледа уроците да ми се снима в 1000 пози и да пълни фейсбука с кифленски снимки, това не е ли неприемливо ? Но, кой каквото прави, за себе си го прави. Всъщност, не ми отне часове да го измисля - много беше лесно, но знам, че с един такъв пост нищо няма да променя, а само на мен ще ми олекне. Никога не съм завиждала на такива момичета, че са по-популярни, защото когато г-жата по математика правеше забележки на кякои момичета от класа, че имат много грим, ВСЕ ЕДНО ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ
, мен ме похвали и ме хвалеше постоянно. Не защото бях най-добрата по математика в класа, защото не бях първа, но една от първите и защото никога не дадох да препишат от мен и никога не отидох гримирана, винаги си учех съвестно, вместо да се занимавам с глупости. И не, не съжалявам, защото ме приеха на 1во желание в престижна гимназия. Вярно, бях си занемарила малко външния вид, но сега поправям грешките си през лятото. А за това че Кейти Пери, Риана и другите западни певици правели същото - е, не е баш същото. Защото повечето от тях знаят границата, докато малко бг чалгаджийкия знаят. Зад онези стои голям екип и всеки техен хит става мегаизвестен, а нашите само по чалготеките и "Планета" ще ги чуеш.
Който иска, нека си ходи боядисан, с ноктопластики, с лещи - вече ми дотегна и знам, че само с писане нищо няма да променя. Не знам дали като порасна след няколко години ще стана такава, но не мисля, че бих си позволила да стигна чак дотам. Всичко зависи от средата, ако искаш да дружиш и дружиш с кифли, с времето ще станеш такъв. Средата, како вкъщи, така и на училище, е решаваща. Поне маалко ми олеква, че има къде да споделя, дано разбирате и моята гледна точка...![]()
Защо питаш? Като гледам и ти си от Ст. Загора, но ако наистина се казваш Биляна, няма те в списъка на бъдещия ми клас. Ти къде учиш?![]()
поддържането на добър външен вид не пречи на ученето !
П.С: говоря попринцип