.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 146

Църква - кога?

Винаги съм се чудела кога се ходи на църква ? Събота и неделя , или през седмицата? Но не църква като място за събиране и общуване ,а такава да запалиш 1 свещичка и да се помолиш. Майка ми ми каза,че трябвало във сряда да се ходи , но аз все си мисля,че трябва събота. Благодаря!

Banned Мега фен
    по всяко едно време можеш,но е добре в неделя...

Мега фен Аватара на RagioL
    Никога.

Супер фен Аватара на filmimilmi
    Работното време на всяка църква ти подсказва най-добре отговора кога може.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от cwetit Виж мнението
    Винаги съм се чудела кога се ходи на църква ? Събота и неделя , или през седмицата? Но не църква като място за събиране и общуване ,а такава да запалиш 1 свещичка и да се помолиш. Майка ми ми каза,че трябвало във сряда да се ходи , но аз все си мисля,че трябва събота. Благодаря!
    Добре, представи си че има Господ, който е създал всичко преди хиляди, милиони, милиарди години. Всеки детайл, дори най-малката прашинка е Негово дело, след това Господ създал човека, по свой собствен образ и подобие. Само си представи колко огромен е света и се замисли след като всичко това е негово творение: Мислиш ли че на Господ му пука кога трябва да ходиш на църква? Какво ще стане ако отидеш във вторник на църква, Господ ще каже "Сори пич, грешен ден, пробвай пак ! " ли? Кога най-после хората ще проумеят че тези неща са измислени от хора, а не са дадени от Бог. Сериозно ли мислиш че самият Господ е казал, че трябва да се ходи в неделя, а не който и да е друг ден? И още повече, ако Господ е сътворил света и Бог е навсякъде, какъв е смисъла да ходиш на църква изобщо? Това да се молиш също не го разбирам. Когато кажат молитва и това за което се молят не се случи, хората казват: "Такава е Божията воля". Ако Господ си има воля и ще я изпълни без значение за какво се молиш, тогава какъв е смисъла да се молиш изобщо? Да не говорим че Господ уж има план за всеки един от нас, и като се молиш всъщност искаш Господ да си развали плана. Доста нахално!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    .....Това да се молиш също не го разбирам. Когато кажат молитва и това за което се молят не се случи, хората казват: "Такава е Божията воля". Ако Господ си има воля и ще я изпълни без значение за какво се молиш, тогава какъв е смисъла да се молиш изобщо? Да не говорим че Господ уж има план за всеки един от нас, и като се молиш всъщност искаш Господ да си развали плана. Доста нахално!
    зависи за какво се молиш, ако е за нещо добро, което не е лошо за нито един от човеците, тогава е 100% сигурно че няма да бъде против Волята на Бог, но ако в молитвата си искаш нещо, което е лошо дори и за един единствен човек, тогава е немалко вероятно да се окаже че не е по Неговата Воля, истинският Бог най-обича да слуша молитви за очистване, спасение, изцеление или възкресение на нуждаещи се от такива неща човеци

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    зависи за какво се молиш, ако е за нещо добро, което не е лошо за нито един от човеците, тогава е 100% сигурно че няма да бъде против Волята на Бог, но ако в молитвата си искаш нещо, което е лошо дори и за един единствен човек, тогава е немалко вероятно да се окаже че не е по Неговата Воля, истинският Бог най-обича да слуша молитви за очистване, спасение, изцеление или възкресение на нуждаещи се от такива неща човеци
    Ами Божият план, забрави ли го? Преди доста време, Господ е измислил план, и в продължение за хиляди години планът си вървял прекрасно. Сега изведнъж вие почвате да се молите, и какво искате от Господ, да си промени плана ли? Само заради вас? Това е Божи план мамка му. Как може някакъв прошляк с Библия за 5 кинта да нарушава Божия план? Изобщо това да има план измислен от самият Господ, и всеки ден Господ трябва да го променя според милионите казани молитви, ми се струва доста нереално? Да не говорим че молитвите са доказано безполезни. Всичко е 50 на 50, дали ще е с Господ, четирилистни детелинки, подкови, заешки крачета и т.н., няма значение. Само че когато получите каквото искате след молитва казвате" Господ ме обича", а когато не получите каквото искате : "Такава му е волята". Доста удобно обяснение. npp ти след като си праведен и Бог те обича и слуша, защо не се помолиш за световен мир? Все пак от световният мир по богоугодно има ли?

Мега фен
    Ами Божият план, забрави ли го? Преди доста време, Господ е измислил план, и в продължение за хиляди години планът си вървял прекрасно. Сега изведнъж вие почвате да се молите, и какво искате от Господ, да си промени плана ли?.......
    тц-тц, мдаааа, не е лесна ...............
    Последно редактирано от defender : 08-12-2012 на 20:47

Мега фен
    Ами Божият план, забрави ли го? Преди доста време, Господ е измислил план, и в продължение за хиляди години планът си вървял прекрасно. Сега изведнъж вие почвате да се молите, и какво искате от Господ, да си промени плана ли? Само заради вас? Това е Божи план мамка му. Как може някакъв прошляк с Библия за 5 кинта да нарушава Божия план? Изобщо това да има план измислен от самият Господ, и всеки ден Господ трябва да го променя според милионите казани молитви, ми се струва доста нереално? Да не говорим че молитвите са доказано безполезни. Всичко е 50 на 50, дали ще е с Господ, четирилистни детелинки, подкови, заешки крачета и т.н., няма значение. Само че когато получите каквото искате след молитва казвате" Господ ме обича", а когато не получите каквото искате : "Такава му е волята". Доста удобно обяснение. npp ти след като си праведен и Бог те обича и слуша, защо не се помолиш за световен мир? Все пак от световният мир по богоугодно има ли?
    ако добрата молитва проваляше Планът на Бог, тогава Исус едва ли щеше да каже че каквото и добро нещо човек да поиска, Бог не е против, но дори има дълг да изпълни, понеже Неговият План е да осигури Живот на всички души, така щото всички те да го имат изобилно

"А на сутринта, когато се връщаше в града, огладня. И като видя една смоковница край пътя(т.е. дървото за познаване на доброто и злото), дойде при нея, но не намери нищо на нея, само едни листа(т.е. освен единствено духовни/религиозни/окултни познания); и рече й: Отсега нататък да няма плод от тебе до века. И смоковницата изсъхна на часа. И учениците, които видяха това, почудиха се и рекоха: Как на часа изсъхна смоковницата(т.е. древното дърво за познаване на доброто и злото)? А Исус в отговор им рече: Истина ви казвам: Ако имате вяра, и не се усъмните, не само ще извършите стореното на смоковницата, но даже, ако речете на тоя хълм(т.е. на цялото това царство на "тъмнината"): Дигни се и хвърли се в морето, ще стане. И всичко, каквото и да поискате в молитва, като вярвате(т.е. бидейки верни на доброто/правдата), ще получите." Матей 21: 18-22,

"Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши; защото Аз отивам при Отца. И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя. Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди." Йоан 14: 12-15

ако доброто, което човек е поискал с една молитва, не бъде осигурено, тогава в случай че все още иска да го получи е добре да продължи да се моли за него, така ще бъде много по-сигурно че Бог ще изпълни молитвата му
    Последно редактирано от npp : 08-13-2012 на 06:11

Banned Повече от фен
    ако добрата молитва проваляше Планът на Бог, тогава Исус едва ли щеше да каже че каквото и добро нещо човек да поиска, Бог не е против, но дори има дълг да изпълни, понеже Неговият План е да осигури Живот на всички души, така щото всички те да го имат изобилно
    Странно как всеки ден религиозни и нерелигиозни хора умират на съвсем случаен принцип, и се случват случайни гадости на всички без значение дали са вярващи или не. Казваш че си бил на няколко пъти на косъм от смъртта. Аз не съм. Почти не боледувам, не съм си чупил дори ръка, крак, не са ме стреляли, не са ме блъскали коли, и нищо ми няма. Странно как майка ми която беше такъв добър и чист човек, че дори и религиозна беше, си замина ей така буквално за 3 дена. Все едно някой отгоре го е пожелал.
    Но иначе мисля разбирам пътя на мисълта ти. Това е свързано с тази простотия че Господ работи по мистериозни начини, и затова дава на всеки различни изпитания, дава им надежда да се борят и молят, и така им осигурява път в рая? Нещо такова ли? "Господ работи по мистериозни начини".......коооолко удобно, нали?!

Но иначе ако човек се помоли за нещо добро, защо Бог просто иведнъж не го направи? Ако намекваш че колкото повече се молиш , толкова повече убеждаваш Господ да ти помогне, то значи приемаш че Господ има съзнание и разсъждава. Щом има съзнание и разсъжава, значи се колебае. Щом се колебае, значи все пак прави и грешки, също както хората. Хм, доста човешки черти за същество създало Вселената .... вие християните претендирате за твърде много с този един единствен Господ, просто напълно издиша идеята.

Науката познава гравитацията, но не знае защо и откъде я има(Е, знае се, защото Земята привлича обектите към себе си, но защо телата изобщо привличат неща към себе си). Науката познава природните закони, но изобщо не знае защо са точно такива и откъде точно произлизат. Това е общо взето се отнася за всичко. Предполгам че природните закони, самата природа и всичко в нея, Живота и т.н., всичко това си струва да бъде почитано и боготворено, защото ние самите произхождаме от него и благодарение на него сме живи. Това аз бих нарекъл Бог. И всъщност на това са се кланяли хората в древността - на природата, като на всеки един нейн елемент, те са придавали божествен характер. Всъщност точно такава е и първоначалната идея на християнствтото - култ към слънцето. Замисли се само - живее на небето, дава живот и светлина на всички, роден на 25 декември(в периода 23-25 дек, слънцето се намира в най-ниската си точка, след което започва да се изкачва, т.е. възкръсва), не случайно Великден е свързан с пролетното равноденствие. А цялата история на Иисус всъщност описва едно астрономическо събитие случващо се на 2000 години - звезда на изток, почитан от трима крале(които всъщност са 3 звезди), роден от девица(демек от съзвездието Virgo) и т.н. Древните хора са познавали добре астрономията, и също както на всичко около тях, те са придавали божествен и митичен характер и на звездите и Слънцето.
    Но природата възприета като Бог не съди, тя няма пристрастия, няма съзнание, не и пука дали ходиш на църква в петък или събота, природата просто е. Също както и ние самите просто сме. Така че цялата идея с молитвите е просто глупава.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-13-2012 на 08:51

Мега фен
    Странно как всеки ден религиозни и нерелигиозни хора умират на съвсем случаен принцип, и се случват случайни гадости на всички без значение дали са вярващи или не. Казваш че си бил на няколко пъти на косъм от смъртта. Аз не съм. Почти не боледувам, не съм си чупил дори ръка, крак, не са ме стреляли, не са ме блъскали коли, и нищо ми няма. Странно как майка ми която беше такъв добър и чист човек, че дори и религиозна беше, си замина ей така буквално за 3 дена. Все едно някой отгоре го е пожелал.
    Но иначе мисля разбирам пътя на мисълта ти. Това е свързано с тази простотия че Господ работи по мистериозни начини, и затова дава на всеки различни изпитания, дава им надежда да се борят и молят, и така им осигурява път в рая? Нещо такова ли? "Господ работи по мистериозни начини".......коооолко удобно, нали?!

Но иначе ако човек се помоли за нещо добро, защо Бог просто иведнъж не го направи? Ако намекваш че колкото повече се молиш , толкова повече убеждаваш Господ да ти помогне, то значи приемаш че Господ има съзнание и разсъждава. Щом има съзнание и разсъжава, значи се колебае. Щом се колебае, значи все пак прави и грешки, също както хората. Хм, доста човешки черти за същество създало Вселената .... вие християните претендирате за твърде много с този един единствен Господ, просто напълно издиша идеята.

Науката познава гравитацията, но не знае защо и откъде я има(Е, знае се, защото Земята привлича обектите към себе си, но защо телата изобщо привличат неща към себе си). Науката познава природните закони, но изобщо не знае защо са точно такива и откъде точно произлизат. Това е общо взето се отнася за всичко. Предполгам че природните закони, самата природа и всичко в нея, Живота и т.н., всичко това си струва да бъде почитано и боготворено, защото ние самите произхождаме от него и благодарение на него сме живи. Това аз бих нарекъл Бог. И всъщност на това са се кланяли хората в древността - на природата, като на всеки един нейн елемент, те са придавали божествен характер. Всъщност точно такава е и първоначалната идея на християнствтото - култ към слънцето. Замисли се само - живее на небето, дава живот и светлина на всички, роден на 25 декември(в периода 23-25 дек, слънцето се намира в най-ниската си точка, след което започва да се изкачва, т.е. възкръсва), не случайно Великден е свързан с пролетното равноденствие. А цялата история на Иисус всъщност описва едно астрономическо събитие случващо се на 2000 години - звезда на изток, почитан от трима крале(които всъщност са 3 звезди), роден от девица(демек от съзвездието Virgo) и т.н. Древните хора са познавали добре астрономията, и също както на всичко около тях, те са придавали божествен и митичен характер и на звездите и Слънцето.
    Но природата възприета като Бог не съди, тя няма пристрастия, няма съзнание, не и пука дали ходиш на църква в петък или събота, природата просто е. Също както и ние самите просто сме. Така че цялата идея с молитвите е просто глупава.
    проблема за последните 5-6 хилядолетия беше че истинският Бог се намираше в състояние на полусън, като Той се намира в това състояние още от седмият ден насам:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3

Бог е сътворил цялата безкрайна за нас вселена само за шест дена или 144 часа, представи си ако в случай че е възможно да построиш абсолютно сам цял небостъргач за един ден, колко време ще ти е необходимо да спиш след това за да компенсираш изразходената енергия?!, може би десетки или дори стотици години, в Писанието пише че в началото на всяка вечност Бог изпада в това състояние на полусън за около 5-6 хилядолетия:

"Седемте глави са седем хълма, на които седи жената(т.е. човешката(666) религия); те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмият ден нататък, пет хилядолетия ще преминат), и единият сега е(т.е. и свършекът ще дойде в шестото хилядолетие т.е. Бог Отец ще се събуди напълно тогава), а другият още не е дошъл(т.е. а времето, през което "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие още не е настъпило(бележка: това е било пророкувано преди 2 хилядолетия)), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. но когато настъпи, ще трае малко);"

В Творението, което Бог създал, царували само мир, правда и благодат в изобилие за всички човеци и одушевени същества, но след седмият ден, дявола дошъл от "тъмнината" и нарушил хармонията в Творението чрез внасянето на духовното/религиозното беззаконие("грехът"), което Бог не бил напълно в състояние да предотврати, понеже се намирал в състояние на полусън, така досега системата на грехът царуваше в продължение на 5-6 хилядолетия, защото Бог беше в състояние на полусън:

"А змията беше най-хитра от всички полски зверове(т.е. и ето дявола дойде от "тъмнината", и той беше лукав за разлика от съществата), които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, "дървото" за придобиване на окултни/езотерични познания и способности), Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. окултните/йогическите/трансценденталните възприятия/сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете вездесъщи, всезнаещи и всемогъщи подобно на Бог). И като видя жената, че дървото беше(т.е. изглеждаше привидно) добро за храна, и че беше приятно за очите(т.е. многообещаващо за човека), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава "божествени" знания и способности), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните/йогическите/трансценденталните възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък, те започнаха да възприемат Божието Създание като греховно); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха множество лъжепророчества) та си направиха препаски(т.е. и си направиха човешка(666) религия)." Битие 3: 1-7

ето защо Бог е дал заповедта Божието Творение да бъда пазено и поддържано така както в началото в него са царували само мир, правда и благодат в изобилие за всички човеци/одушевени:

"Помни съботния ден(т.е. винаги взимай/имай предвид времето, през която истинският Бог се намира в състояние на полусън), за да го освещаваш(т.е. за да освещаваш Божието Създание/Творение докато Той се намира в това състояние на непълна състоятелност да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени веднъж завинаги). Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела(т.е. принципно сте напълно свободни да вършите всичко, с което не се причинява каквото и да е зло на който и да е от човеците); а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог(т.е. обаче докато Бог се намира в състояние на полусън), да не вършиш никаква работа(т.е. да не пропускате да пазите Мирът, Чистотата, Неприкосновеността, Здравето, Добродетелта и въобще Благодатта, които Бог е положил в Създанието/Творението така щото всички човеци да имат живот и да го имат изобилно), ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти(т.е. нито в дейностите си), нито чужденецът, който е отвътре вратите ти(т.е. в вярата); защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина(т.е. но на седмият ден Той изпадна в състояние на хилядолетен полусън); затова Господ благослови съботния ден и го освети(т.е. за това Той (съз-)даде вярата така щото духовниците/духовните служители да освещават Създанието/Творението докато Той се намира в състояние на полусън)."

ето защо не бива да се върши духовно/религиозно беззаконие или неправда в вярата
    Последно редактирано от npp : 08-13-2012 на 18:26

Banned Повече от фен
    Наистина ли вярваш че света е създаден за 6 дни? А че самият свят е на 5-6 хилядолетия, като вземем предвид годините на хората назад, чак до Адам и Ева?

Явно си на доста тежки наркотици. Сигурно си говориш с Иисус, а виждаш ли го понякога? Ето, нека ти го покажа

Мега фен Аватара на RagioL
    проблема за последните 5-6 хилядолетия беше че истинският Бог се намираше в състояние на полусън, като Той се намира в това състояние още от седмият ден насам:

"И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина(т.е. изпадна в състояние на хилядолетен полусън) от всичките дела, които беше създал. И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина(т.е. защото в него Той изпадна в хилядолетен полусън) от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил." Битие 2: 2-3
    Отново зачесахме темата за Ктхулу а?!

Мега фен
    и защо трябва да богохулствате?!, хем се чудите защо Бог досега допускаше да има зло, а когато ви се обясни подробно каква е причината, тогава почвате да казвате че няма такъв Бог, хем претендирате че ги разбирате нещата, понеже или нямало Бог, или Бог се водел от някакъв идиотски закон наречен карма, според който ако ти си баща и на някое от невръстните ти деца му хрумне да тръгне само из улиците на града, и ти като знаеш колко е опасно, (но) въпреки всичко ще го оставиш на произвола, защото така казвал закона на кармата, че всичко трябва да се остави в ръцете на произволната съдба?!?!
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 09:12

Banned Повече от фен
    и защо трябва да богохулствате?!, хем се чудите защо Бог досега допускаше да има зло, а когато ви се обясни подробно каква е причината, тогава почвате да казвате че няма такъв Бог, хем претендирате че ги разбирате нещата, понеже или нямало Бог, или Бог се водел от някакъв идиотски закон наречен карма, според който ако ти си баща и на някое от невръстните ти деца му хрумне да тръгне само из улиците на града, и ти като знаеш колко е опасно, (но) въпреки всичко ще го оставиш на произвола, защото така казвал закона на кармата, че всичко трябва да се остави в ръцете на произволната съдба?!?!
    Добре, значи по света има зло, защото Господ се намира в състояние на полусън.Тогава какъв е смисъла да се молиш, нали Господ няма сили вече, нали се е уморил. Или какво, има сили, но те стигат само колкото да помогне на определени хора? Пхахахах как си ги измисляш тези работи не е истина. Какъв е смисъла да се кланяш на някакъв Бог ако той няма сили, и понеже е изпаднал в някакъв сън, не може дори да прояви деиствията си в материалният свят. Бахти слабашкият Бог. Нали уж Бог е велик, всемогъщ......бла бла бла. Защо ще почиташ някой ако той не е всемогъщ? Почитай мен, и аз съм изпаднал в полу-сън, не мога да направя нищо, но ти все пак ме почитай...... ''Not too bright folks, not too fuckin' bright''

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    На света има зло защото има и свободна воля и всеки човек върши зло малко или много, и всъщност всеки сам трябва да си се оправя/спасява и т.н., Господ няма да свърши нищо вместо тебе.
    Обясненията на npp звучат неразумно.
    Иначе това да вярваш, че света е създаден за 6 дни или някакво такова буквално тълкуване не е най-християнското.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    На света има зло защото има и свободна воля и всеки човек върши зло малко или много, и всъщност всеки сам трябва да си се оправя/спасява и т.н., Господ няма да свърши нищо вместо тебе.
    Иначе това да вярваш, че света е създаден за 6 дни или някакво такова буквално тълкуване не е най-християнското.
    Мисля че вече неведнъж казах защо свободната воля и идеята за един единствен всемогъщ Господ не могат да съществуват.
    А ти и дефендър сте типичен пример за това как си четете избирателно от библията и вярвате в каквото ви скимне. Поначало сте идиоти, но заради развитието на науката, технологиите, както и малкото останал ви разум, вие все пак не бихте стигнали толкова далеч като npp да вярвате че света е създаден за 6 дни, Господ е в полусън, света е на 6 хиляди години и т.н. Дори и вие не сте толкова луди. А npp ме кефи понеже е стигнал до почти пълната крайност, и не се срамува да изтърсва глупости. Въпреки че са глупости, той ги вярва силно и истински, докато вие вярвате ей така, да се направите на интересни. npp вярва че свителествува словото на Бога, докато вие си лафите общи приказки. Затова и npp е истински християнин и шапка му свалям в това отношение. Естествено не съм съгласен с това което приказва. Но както и да е , имам няколко въпроса:

- Ако Господ е създал хората, всеки такъв какъвто е, тогава защо изобщо хората избират 2 различни пътя(на праведното и неправедното)? Има си хора които са си зли поначало и вършат само "неправди", значи Господ предварително ги обрича на грях и пътуване до ада?
    -Защо изобщо има два различни пътя? Защо има праведно и неправедно? Господ иска да изпитва хората, кой му е най-верен ли? Този ваш Господ май доста извратен, да си играе така с хората.И защо Господ иска да вървим само в праведното? Така Господ не е ли всъщност против свободната воля, ако иска да вървим само в праведния път?

Мега фен
    Добре, значи по света има зло, защото Господ се намира в състояние на полусън.Тогава какъв е смисъла да се молиш, нали Господ няма сили вече, нали се е уморил. Или какво, има сили, но те стигат само колкото да помогне на определени хора? Пхахахах как си ги измисляш тези работи не е истина. Какъв е смисъла да се кланяш на някакъв Бог ако той няма сили, и понеже е изпаднал в някакъв сън, не може дори да прояви деиствията си в материалният свят. Бахти слабашкият Бог. Нали уж Бог е велик, всемогъщ......бла бла бла. Защо ще почиташ някой ако той не е всемогъщ? Почитай мен, и аз съм изпаднал в полу-сън, не мога да направя нищо, но ти все пак ме почитай...... ''Not too bright folks, not too fuckin' bright''
    именно правилната вяра и молитва ускоряват Неговото събуждане, например ако цялото човечество започне да вярва и да се моли правилно, тогава е абсолютно сигурно че истинският Бог съвсем скоро ще се събуди напълно и ще отърве човечеството от злото веднъж завинаги, затова Исус е казал:

"Искайте(т.е. искайте добрите неща), и ще ви се даде; търсете(т.е. търсете истинският Бог), и ще намерите(т.е. и Той ще яви Себе Си вам); хлопайте(т.е. настоявайте за това), и ще ви се отвори(т.е. и ще постигнете нужните резултати много по-скоро отколкото иначе), защото всеки, който иска(т.е. защото всеки, който иска добрите неща), получава; който търси(т.е. който търси истинският Бог), намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори(т.е. и всеки който настоява за това, той постига нужните резултати много по-скоро). Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия(сиреч, нещо, което е опасно за неговото здраве и неговият живот)? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага(т.е. добри неща) на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12

както се вижда (и) от последното изречение на този пасаж(Матей 7:7-12), в основата на вярата е вярващите да работят не за собствената си полза, но за ползата на другите човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи(т.е. нито на духовни), ни на гърци(т.е. нито на невярващи), нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. за всичко добро, което те искат или се нуждаят), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33

това е в основата на правилната вяра и молитва, което ускорява събуждането на истинският Бог и може да Го събуди напълно дори още сега веднага, всичко зависи от вярващия, доколко той вярва правилно и постоянства в правилната вяра
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 10:44

Banned Повече от фен
    именно правилната вяра и молитва ускоряват Неговото събуждане, например ако цялото човечество започне да вярва и да се моли правилно, тогава е абсолютно сигурно че истинският Бог съвсем скоро ще се събуди напълно и ще отърве човечеството от злото веднъж завинаги, затова Исус е казал:

"Искайте(т.е. искайте добрите неща), и ще ви се даде; търсете(т.е. търсете истинският Бог), и ще намерите(т.е. и Той ще яви Себе Си вам); хлопайте(т.е. настоявайте за това), и ще ви се отвори(т.е. и ще постигнете нужните резултати много по-скоро отколкото иначе), защото всеки, който иска(т.е. защото всеки, който иска добрите неща), получава; който търси(т.е. който търси истинският Бог), намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори(т.е. и всеки който настоява за това, той постига нужните резултати много по-скоро). Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия(сиреч, нещо, което е опасно за неговото здраве и неговият живот)? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага(т.е. добри неща) на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12

както се вижда (и) от последното изречение на този пасаж(Матей 7:7-12), в основата на вярата е вярващите да работят не за собствената си полза, но за ползата на другите човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго..... Не ставайте съблазън ни на юдеи(т.е. нито на духовни), ни на гърци(т.е. нито на невярващи), нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. за всичко добро, което те искат или се нуждаят), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина, за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33

това е в основата на правилната вяра и молитва, което ускорява събуждането на истинският Бог и може да Го събуди напълно дори още сега веднага, всичко зависи от вярващия, доколко той вярва правилно и постоянства в правилната вяра

AND PRAISE THE LORD JEBUS!

Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-14-2012 на 10:59

Мега фен
    ако трябва всеки сам да се спасява, тогава самият Господ - Исус нямаше да дойде за да постави началото на спасението за цялото човечество, нито щеше да избере човеци за свои ученици поставяйки ги наследници на дейността по спасяването за вечен живот на всички човеци, но както казахме и в предишният отговор, целта в вярата е всеки вярващ да работи за спасението на всички други човеци, а не за своето собствено, плюс това в Библията съвсем изрично пише че Бог е сътворил света за шест дена и е изпаднал в състояние на полусън в седмият, като и до днес Той все още се намираше в това състояние на полусън, иначе ако беше напълно буден, тогава с сигурност сега нямаше да има зло на света, защото Той щеше да го премахне, или, ако ти си родител, няма ли поне през времето когато си напълно буден да спасиш децата си от пожар или друга беда в случай че не-дай-Си-Боже се случи такова нещо с тях и ти си наблизо и в всеки момент разбираш какво се случва с тях?!, така и ако истинският Бог беше напълно буден за всички тези хилядолетия от седмият ден досега, Той едва ли щеше да допусне някой от човеците да (по-)страда дори и малко, а що се отнася до свободната воля, донякъде имаш право, защото наличието на явленията на "тъмнината" създават условия за отклонение от нормалното/естественото за човека, чрез подбуждане на неправедни духовни/религиозни дейности у някои от тях, както в случаят с ева и адам когато дявола ги подмамил да станат окултисти/йогисти, понеже по този начин в всеки от тях се (е) появила "тъмната"(лошата) област на ума, наричана още "плът" както е в Галатяни 5:13-26

"Защото вие, братя, на свобода бяхте призовани; само не употребявайте свободата си като повод за угаждане на плътта, но с любов служете си един на друг. Защото целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си". Но ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би един друг да се изтребите. Прочее, казвам: Ходете по Духа, и няма да угождавате на плътските страсти. Защото плътта силно желае противното на Духа, а Духът противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате." Галатяни 5: 13-17

обаче именно духовното/религиозното беззаконие е "грехът", отколкото само лошотията на някакви невярващи/нерелигиозни/неокултисти

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Препоръчвам по възможност да не се ходи на църква никога ;D.

Въпросите на In_Nomine_Sathanas съм си ги задавала хиляди и дори във форума, ама адекватен отговор от религиозни и/или креационисти не мога да получа.

Nam3less3, зло има и винаги ще има, злото съществува съвместно с доброто. Има материя и анти-материя, частици и анти-частици, съмнявам се това да е в резултат на свободната воля на човека. Дуализъм в природата, галактиката и Вселената е имало, ехеее, много преди аз и ти да сме се пръкнали. Човек няма свободна воля, има заложби които може да развива или пък не. Средата и обществото са достатъчно ограничение на 'свободната воля'.

Мега фен
    Мисля че вече неведнъж казах защо свободната воля и идеята за един единствен всемогъщ Господ не могат да съществуват.
    А ти и дефендър сте типичен пример за това как си четете избирателно от библията и вярвате в каквото ви скимне. Поначало сте идиоти, но заради развитието на науката, технологиите, както и малкото останал ви разум, вие все пак не бихте стигнали толкова далеч като npp да вярвате че света е създаден за 6 дни, Господ е в полусън, света е на 6 хиляди години и т.н. Дори и вие не сте толкова луди. А npp ме кефи понеже е стигнал до почти пълната крайност, и не се срамува да изтърсва глупости. Въпреки че са глупости, той ги вярва силно и истински, докато вие вярвате ей така, да се направите на интересни. npp вярва че свителествува словото на Бога, докато вие си лафите общи приказки. Затова и npp е истински християнин и шапка му свалям в това отношение. Естествено не съм съгласен с това което приказва. Но както и да е
    в Библията (в книгата Битие 1 и 2 гл.) пише че първият човек е създаден през шестте дена на сътворението, като всички родове от адам до Исус ги има преброени не само в книгите на старият завет, но дори и в книгите на Новият както е в Лука 3:23-38, ето:

"И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев. А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов; Иосиф, Мататиев; Мататия, Амосов; Амос, Наумов; Наум, Еслиев; Еслий, Нагеев; Нагей, Маатов; Маат, Мататиев; Мататия, Семеинов; Семеин, Иосехов; Иосех, Иодов; Иода, Иоананов; Иоанан, Рисов; Риса, Зоровавелов; Зоровавел, Салатиилев; Салатиил, Нириев; Нирий, Мелхиев; Мелхий, Адиев; Адий, Косамов; Косам, Елмадамов; Елмадам, Иров; Ир, Исусов; Исус, Елиезеров; Елиезер, Иоримов; Иорим, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Симеонов; Симеон, Юдов; Юда, Иосифов; Иосиф, Иоанамов; Иоанам, Елиакимов; Елиаким, Мелеев; Мелеа, Менов; Мена, Мататов; Матата, Натанов; Натан, Давидов; Давид, Есеев; Есей, Овидов; Овид, Воозов; Вооз, Салмонов; Салмон, Наасонов; Наасон, Аминадавов; Аминадав, Арниев; Арний, Есронов; Есрон, Фаресов; Фарес, Юдов; Юда, Яковов; Яков, Исааков; Исаак, Авраамов; Авраам, Таров; Тара, Нахоров; Нахор, Сеарухов; Серух, Рагавов; Рагав, Фалеков; Фалек, Еверов; Евер, Салов; Сала, Каинанов; Каинан, Арфаксадов; Арфаксад, Симов; Сим, Ноев; Ное, Ламехов; Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов; Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам, Божий(т.е. създаден директно от Господ Бог)."

какво ще кажеш за това?, от адам до Исус са изброени не повече от 75 рода, и то не само на едно място, но на няколко места, не само в старият, но и в Новият Завет

, имам няколко въпроса:

- Ако Господ е създал хората, всеки такъв какъвто е, тогава защо изобщо хората избират 2 различни пътя(на праведното и неправедното)? Има си хора които са си зли поначало и вършат само "неправди", значи Господ предварително ги обрича на грях и пътуване до ада?
    -Защо изобщо има два различни пътя? Защо има праведно и неправедно? Господ иска да изпитва хората, кой му е най-верен ли? Този ваш Господ май доста извратен, да си играе така с хората.И защо Господ иска да вървим само в праведното? Така Господ не е ли всъщност против свободната воля, ако иска да вървим само в праведния път?
    както вече казахме, Бог е сътворил вселената само за 6 дена, след което неминуемо е изпаднал в състояние на полусън, който траеше и досега, поради което "тъмнината" е имала известна свобода да се явява през това време докато Бог се намира в непълна будност, ето защо освен доброто се е (по-)явило и злото, понеже именно поради явленията на "тъмнината"(т.е. дявола, звяра, смъртта, ада, бесовете, и т.н.) злото се е (по-)явявало в умовете на немалко хора през хилядолетията досега, така че, поне в вярата трябва да има покаяние от злото, иначе тя няма да бъде вяра, но ще бъде обратното - изневяра, понеже думата "вяра" в Библията означава вярност към доброто (против злото), а що се отнася до избора, по-добре е да не бъде нищо лошо, понеже не само лично аз, но и доста други няма как в това отношение да гарантираме безопасността на онези човеци, които вършат злини, така че, не само вярващите не трябва да бъдат лоши, но дори и невярващите е добре да внимават в това отношение
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 11:25

Мега фен
    или поне 80% от тях.
    еретиков (npp), пак те хванаха бате.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    или поне 80% от тях.
    еретиков (npp), пак те хванаха бате.
    еретици се оказват такива християни като теб и наймлес, хем го пише в Библията, хем я четете, хем го игнорирате, и бързате да се съгласите с и да приемете онова, което се прокламира от всички лъжепророци

Мега фен
    ^
    еретици са такива не кръстени езичници, лъжесвидетели-оратори, пишман-спасители (на плажа)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си