.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Проблем с видео картата (поне така мисля)

От скоро започнах да цъкам Half-life и когато играя по-продължително компютъра ми забива, екрана се размазва и компа се рестартира. Мисля, че е от видео картата защото не само при тая игра се случва подобно нещо, но все пак искам съвет.
    Baby Bash ft. Pitbull - Outta control [music]] [sunn]

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Без да си дадеш конфигурацията на компютъра няма как да ти помогнем
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

1,50 гб рам; 1,6 GHz едноядрен; ATI Raedon X300/X550/X1050 Series 639MB

btw със 7-ца съм

Град
    Варна
    О, за да играеш игри с такъв слаб процесор и толкова рам не си за 7ца Това е проблема.
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

докато бях с xp-то ми правеше същия номер... а иначе седмицата си върви без проблем.

Град
    Варна
    Сигурен ли си, че си с най-новите драйвери?
    Пробвай с друга видео карта, да видим как ще е /поискай от приятел за малко там 30 мин., мисля, че няма да му е проблем./ Ако се оправи значи е от видео картата.
    Ако не се оправи значи е от компютъра като цяло.

Мега фен
    виж температурите с aida, ето линк: http://www.majorgeeks.com/AIDA64_Ext...ion_d6606.html

като я инсталираш и стартираш, кликни в ляво на computer --> sensor, най добре направи скрийншот на този екран с температурите и го постни тук
    Последно редактирано от npp : 08-25-2012 на 08:11

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Процесорът ти е прекалено слаб,за тази видеокарта .. Следователно видеокартата,не може да си разгърне потенциала и компютърът ти забива.Купи си,поне един двуядрен процесор.

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Прегрява картата от жегите баце...туй ти е проблемеца. Иначе Професора наистина е малко слаб, но не е там проблема. Турни един вентилатор да духа от някоя страна на кутията. Гледай от там да не излиза топъл въздух де. Примерно не го слагай срещу вентилатора на захранването отзад или отстрани където се пада вентила на процесора...а приморно някъде от долната страна. Твай решението.
    Последно редактирано от GregoryHouse : 08-25-2012 на 10:25

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен
    Най-вероятно е захранването има проблем.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Neo712 Виж мнението
    температурите в кутията са малко високи, направи един скрийншот и с тази програма на таб sensors: http://www.techpowerup.com/downloads...-Z_v0.6.4.html, ето как изглежда:

само това ми излиза

Мега фен
    в такъв случай направи един и на първият таб (graphics card)

Мега фен
    препоръчвам ти следното, изключи компютъра, демонтирай капака на кутията и издухай прахта с по-дебела сламка от радиаторите на видеокартата, процесора и въобще цялата дънна платка, старай се да не я вдишваш държейки включена прахосмукачка, с която да засмукваш издуханата прах, след което не монтирвай капака обратно, но остави кутията без капак, така ще се охлажда много по-добре - само внимавай да не разлееш някаква течност в близост, която да намокри компонентите, ако след това отново се появи проблема с размазването на екрана и рестартирането, тогава деинсталирай настоящите видео драйвери т.е. всички на които пише ati, като оставиш 'ati - software uninstall utility' за най-накрая, и изтрий всички папки на ati, които намериш с функция търсене на системният дял, рестартирай системата, след което свали този драйвер: http://downloads.guru3d.com/ATI-Cata...load-2212.html, и го инсталирай, ако и с този драйвер проблема продължи, деинсталирай го и него по същият начин, и инсталирай този: http://downloads.guru3d.com/ATI-Cata...load-2284.html
    Последно редактирано от npp : 08-27-2012 на 11:04

Благодаря ти за отделеното време !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си