- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване след 7 клас
Някои ще ми разкаже ли за кандидатстването след 7 клас важно е
Теми и информация има толкова много. А ти дори не питаш конкретен въпрос, а искаш всичко на готово тцтц
Препоръчително е, въпреки, че и СОУ да завършиш ще е все тая-аз като имам документ за професионална квалификация да не мислиш че ми трябва за нещо?
Амии 7 клас се мъчиш като пукал, края на май държиш изпити, всеки преписва.. Отличниците изкарват 4ки, 2каджиите -5тици. После попълваш на едно листче училищата и чакаш до началото на юни за да разбереш де си влязъл.
Ако сега си 7 клас, цяла година ще ви говорят за това не се претиснявай
Купи си справочник, там е разяснено всичко, но ако не ти се дават 6-8 лв. се разтърси в интернет. Има информация в Учебен Център "Регалия".![]()
Паднал е не от друга планета,а от друга галактика..При нас лично заместник директорката дойде и ни каза отговорите.На мене не ми трябваха много подсказки,но не отричам,че преписах..Подсказвахме си за преразказа и за там цитата и си проверих отговорите от директорката,а по математика преписах почти всички задачи от втория модул.. и пак си влезнах в даскалото дето исках ;ддд Но ако квесторите са лами,а не хора,няма как да препишеш..при нас самите квестори ни дадоха да ходим и да преписваме до другите стаи ;ддд
Аз като се явявах на изпит след 7-ми клас през 2007 също никой не е преписвал и всеки си изкара колкото е заслужавал-пък и изпитите са елементарни-без никаква подготовка за изпити влязох там където искам-по БЕЛ някъв елементарен преразказ, а по математика някви лесни задачи-матурите за 12кл са също толкова елементарни и могат спокойно могат да се вземат с над 5 без подготовка и частни уроци, аз без да съм учил изкарах и на двете 5,43-без преписване и такива глупости-простоо се чудя защо хората си дават парите за частни уроци като спокойно могат да изкарат хубава оценка ако поне малко са слушали в час и са си водили записки
Учиш си, както трябва по предметите, най - вече по български език и математика. В края на годината ще имаш малки матури, с която оценка ще можеш да кандидатстваш в училища, където искаш. Ако на единия тест имаш 2, то тогава автоматично отпадаш, не можеш да кандидатстваш. Иначе отиваш в училището-гнездо, където попълваш един лист с твоите желания, като подреждаш желанията си: на първо място пишеш училището, където искаш най - вече. И така с другите желания. Приемат те там, за където ти е достатъчен бала. Има си още второ и трето класиране. При второто класиране подаваш отново документи, нямаш право да променяш желанията си и чакаш. При второто класиране можеш да се качиш на по - горно желание или да си останеш приета в същото, но нямаш шанс да слизаш на по - ниско желание. При третото класиране това не важи, може да си била приета при второто на 5 желание, а при третото класиране да си на 10 желание. Третото класиране е доста рисковано. В определени училища се държат вътрешни изпити и изпити за проверка на способностите. Вземаш си един справочник и гледаш какви са баловете, кои училища какви паралелки предлагат и така. Балообразуването си го има в интернет, можеш да провериш. Като цяло за тия неща се сещам.
Към автора: На уроци ще ходиш ли - там би трябвало да ти разяснят нещата. Много ми е интересна тая несериозност - станал вече 7ми клас, а не знае абсолютно нищо, имайки се в предвид, че в интернет информация има бол. Аз лично знаех почти всичко, да не кажа и всичко, още от 5 клас.
Хайде, сега.
Не всеки се интересува и дори да се интересува, не знае как да намери информацията, особено ако в училището не дават никаква информация. Има ги и такива.
Аз също знаех от пети клас какво ме чака, ама то още от тогава доста учители ни обясняваха.
Предполагам, че от началото на новата учебна година - ще разбереш нещата с по-големи подробности.
PS: Ако искаш да влезеш в добро училище с висок бал, най - добре ходи наистина на уроци и си купи сборници за самоподготовка вкъщи.
А аз да питам .. нали по български какви са изпитите .. преразказ и какво още !?Мерси предварително
![]()