.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Български магазин.. ?

Хмм... чудех се в градовете в които живеете или околността има ли български магазини....в смисъл да продават сирене, кашкавал, кисело мляко, и др. уникални за България хранителни (и не само продукти)?

ти къде живееш ?

Супер фен Аватара на kosder
    Като бях в Берлин за 3 седмици в квартала, който бях имаше български магазин с български продукти. Все едно влизаш в квартално магазинче в България.
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    В Лондон, близо до където аз живея има някакво българско магазинче. Понякога си купувам лютеница, кашкавали.

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Едни приятели отвориха магазинче за хранителни стоки в Испания. Имаше само бг неща ,доста от тях бих нарекла емблематични за България. Отначало е имало клиенти,защото им е било интересно ,купували са си по 1-2 пъти,но само толкова.Повече купували шоколадите 'Своге' и кисело мляко.
    После започнали да отиват към загуба,защото испанците са си испанци-пазаруват си от техните си магазини.
    Та сега вече са посменили стоката ,има и българска все още,но не е толкова много.
    Научили са се да правят някакъв испански хляб и разни такива неща ,за да им върви бизнеса.

Цитирай Първоначално написано от angiescravom Виж мнението
    ти къде живееш ?
    Испания.

Преди време имаше на около 45 минути от нас , ама фалира много бързо, тъй като държаха високи цени. Но иначе Български храни мога да намеря в един Босненски магазин, който не е много далече от нас както и в някои "Азиятски" магазини.

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    да, има поне 5-6 и непрекъснато фалират и отварят нови. Има дори 2 (или повече) бг ресторанта.
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Като живях в Холандия точно се бяхме преместили в Oosterhout, където има само супермаркети като Jumbo i Albert Heijn. Там български продукти няма да намериш, но в съседния град Breda имаше турски магазин, където продават кисело мляко, нашето си зеле, а не "Айсберг", кисело зеле, кори за баница и тн. Много му се израдвах на това магазинче, понеже го открих малко преди 24 декември и с радост направих една българска вечеря за празниците както си е по традиция.
    Често ходихме до Delft, понеже там турски магазини колкото искаш и са много по-големи от тези, където ние живеем. Странното е, че продават българска стока, но се водят турски, но все пак в Холандия турци, колкото искаш.
    Сега като се върна в Холандия зимата с приятеля ми мислим да отворим в центъра едно българско ресторантче. Холандците не работят изобщо няой дни от седмицата и всичко е затворено. Няма къде да отидеш и да искаш и да съществува едно ресторантче по това време с вкусна и интересна за тях храна ще е много добре. Много холандци са ми идвали на гости в България и първото нещо, което са искали да правят е не да разгледат София, а да опитат българската храна. Винаги са били адски доволно и всичко им е харесвало без спанака, който винаги им казвам да не си го взимат, ама нали са инати.
    Последно редактирано от Tikche : 08-30-2012 на 12:56

При мен има доста

Аз съм в Liege, Белгия и има 2 хранителни магазина (поне за толкова знам) също има и един ресторант
    Хората ти се смеят, защото си различен...А ти им се смей защото са еднакви!

kakvoto vi e nujno ima pri nas http://allin.alle.bg/

В Испания в града, където живея има 4-5 и още толкова български барове.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си