- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Самостоятелност
На 15 годинки можела да бъде сама… Не говори глупости, момиче. И вземи се стегни!
много си глупава
лол
първо, не са задължени ''от закона'', ако пожелаят можеш и гола да ходиш
80 лева на месец
квартира-100 лева (минимум)
ток,вода,телефон,интернет-150 лева
храна -освен ако не фотосинтезираш-100 лева
за училище -учебници,тетрадки, чанти и пр.-мин.150 лева
транспорт евентуално-минимум 50 лева
дрехи,обувки, допълнителни кафенца-50 лева
айде помисли малко с тая глава
не е сложена за декорация там,..
+едит
вероятно родителите и работят, нямат време за нея, тя е в пубертета, преувеличава всичко и е drama queen+attention whore в едно
така че не й се връзвайте толкова много, реално е силна на приказки, на действия..да отиде при мама и да я помоли за пари за кафе..нда
Щяла да работи събота и неделя.. А като те затрупат с домашни от даскало,ще учиш ли,ще работиш ли или ще почиваш? А и не знам кой ще те вземе на сериозна работа само за 2 дни и то на 15. Мислиш си, че всичко е лесно, ама в действителност има много пречки и не е толкова розово положението.
така, първо: законът ги задължава да се грижат за елементарните нужди на детето си - задължава в смисъл, че ако не го правят, социалните се намесват в историята, а на никой не му се занимава със социалните.
за парите си права в общи линии. и с 5 лева на ден за храна да живееш, тва са ти 140-150 лева, които, реално, са ти "заплатата". а и без връзки никой няма да те наеме на почасов работен ден, САМО събота и неделя и то при условие, че нямаш 18.
може да си права, че е attention whore или както там го водите в тоя форум, обаче няма как да знаеш, че със сигурност е така. щото родителите не са само "покрив над главата, дрехи, колкото да не си гол и храна, колкото да не умреш от глад". тва и домовете го осигуряват. родителството е нещо повече от да си народиш деца и да ги поддържаш живи - то си е призвание, колкото всяка професия.
и ако родителите НАИСТИНА не й обръщат внимание, ако наистина поведението им спрямо сестра й е коренно различно .. тва не може да се пренебрегне с лека ръка. не можеш да омаловажаваш проблема, само щото не е твой и да го отричаш като "атеншън хор синдром", само щото е по-лесно да се нахвърлиш, отколкото да помогнеш.
искрено се надявам темата да е преувеличение, макар че ме съмнява. щото ако е истина, с постовете си само накарахте момичето да се чувства виновно, задето има скапани родители, чието отношение не й се нрави.
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Мерси за всички нападки и обиди.. Знаех си,че всичко така или иначе ще свърши така,в този форум винаги е така,но действително имам проблем. Относно квартирата и храната и така нататък ви казах,че има къде да живея,а за храна и в момента не изразходвам повече от 10 лева на седмица... ям кисели млека,ябълки и понякога други плодове и то по малко.Не преувеличавам изобщо,ако искате вярвайте,проблема е сериозен,ако не беше нямаше да плача,докато ви пиша постовете и да се разстройвам толкова. Просто ще ви помоля,ако не можете да помогнете,да не ме обиждате,само защото не знаете какво е положението... малко ми е всичко друго,ами и това. А иначе благодаря на всички,които се опитаха да помогнат.
П.П.: по - нагоре съм го написала,но ще го напиша пак.. имам роднини,които могат да ме наемат на почасова работа или на два дни седмично...
От хората по форумите не можеш да получиш кой знае какво освен едно разумно обективно мнение, пречупено през гледната точка на хора, които не са ти на положението и които разсъждават за нещата както са по принцип. Затова реагират остро на неща, които им се струват нелепи и това е напълно естествено. За другите дето обиждат...то такива май навсякъде има. Но обърни по-сериозно внимание на част от нещата, които са ти писани по-нагоре. Там са разписани едни сериозни сметки, едни суми, които, като се тегли чертата стават направо да се хванеш за главата. Вярно е, че има хора които живеят и с много малко пари на седмица, но това са екстремни условия, съобразени със сложната моментна ситуация, в която са попаднали и тези хора не си правят сметка в утрешния ден да живеят пак с тези пари.
Другото което е - ти самата заяви, че дистанцията между теб и родителите ти е сериозна и не ти обръщат кой знае какво внимание. Ти и без това прекарваш голяма част от времето без да се виждате много много. Ако искаш да придобиеш самостоятелност, това не става със скок от къщи към някакъв друг живот, а се изгражда когато се отворят врати към нея - в случая при теб са все още повечето затворени и е въпрос на време да се научиш да ги отваряш една по една.