- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Искам собствена стая
Аз спя в момента в 1 стая с майка ми и повярвайте ми ужасно е ..
Поне се радвам, че съвсем скоро майка ми си оправя стаята и ще си заживея като нормален тинейджър..
Няма да обяснявам какъв ужас е вкъщи заради шибания ремонт, поне става хубаво.
Иначе няма какво да направиш. Явно е, че живеете в град в който университета е при вас, което е страшно кофти, защото повечето, които са в 1 стая с братята или сестрите си.. след като те се изнесат и заживеят в друг град са си страшно доволни и си имат тяхна стая. Кофти, че си с такъв късмет, но ще трябва да търпиш..
Няма какво да се направи. Човека си има роден дом и това, че апартамента не ви позволява да си имате отделни стаи е проблем, който не може да се разреши скоро. Така че примиряваш се и продължаваш по същия начин!
~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
губuш по една мuнута щастuе.. ♥♥
изобщо не смятам като другите, че си разглезена или нещо подобно.. аз имам брат на 24 год. знам какво ти е повярвай! .. права си, на 13 години си - трябва да си имаш собствена стая .. откакто батко се изнесе и отиде да учи в София, честно казано ми е по-добре.. не че нещо, но с 10 години по голям брат - е меко казано ужасно .. разбирам в какво положение си .. опитай се да говориш с тях, обясни им .. напълно си права.. а тези, които те наричат лигла - просто не знаят какво е да живееш с 19(!) годишен младеж ..
И аз имам по-голям със седем години брат, с който делим една забутана стаичка, и аз искам собствена стая, но условията не ми го позволяват.![]()
Ще ти се наложи да свикнеш, а и както казаха другите - да гониш брат ти от собствената му стая, за да разполагаш само ти с нея, е нагло.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Поговорете си с него.Да не ти пречи,когато учиш.Аз в момента деля стая с чичо ми и след като си поговорихме ме разбра,и така..;д и като се прибере или отива в другата стая,или стои при мен тихичко и кротко и ме оставя да уча.Пробвай с говорене ще се оправи всичко,ако брат ти е човек,който поне малко иска да ти помогне и така ;д![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
1-во: да спиш в хола е ужасно (от личен опит го знам)- ако искаш да станеш по-късно, защото това е единствения ден в който нямаш толкова домашни, а пък цялото семейство става в 6:00 и се пускат прахосмукачки и т.н.! 2-ро: нагла... не виждам къде е нагла, просто иска усамотение! Тъпо е, когато пък трябва да ставаш рано и някой ти свети, и чати на компа до 100 часа! Съжалявам, но не съм съгласна, че тя е малка пикла, че на всичко отгоре и нагла! Брат й е на достатъчно години, че да разбере какво й е на нея![]()
Пффф, само мрънкате...като ти се спи, ще спиш и на светната лампа, и като ти шумят. Като ви гледат вашите, ще се съобразявате с възможностите им, като си направите семейство, тогава вие ще командвате...По-скоро брат ти може да има претенции, че живее с 13-годишно момиченце, но явно човекът работи и помага я на себе си, я на вашите...а ти както те гледам само се чудиш как да ги вкараш в допълнителен разход - я с ремонт, я с наеми...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Бедничкия той .. леле-чак ми се реве ;( ... Елате вие да живеете с него ии да видим дали ще го защитавате.
Аз съм на 16 год. и спя в една стая с брат си от както се помня. На двуетажно легло сме и всеки ден катеря стълбата до 2-рия етаж. Не мога да разбера от какво се оплакваш...
Ами аз съм против хейта,който изсипахте по момичето!
Нормално е едно 13 годишно момиче да иска собствена стая,където да има само нейни неща,а не примерно иска да се облече и да гони брат й от стаята.Ако беше сестра,по-нормално,обаче брат...
И да,действително в чужбина има закони,които забраняват брат и сестра да спят в една стая.И за двамата е неудобство,защото примерно той ще иска да си доведе гаджето у тях,или тя ще иска да се наспи,да учи.Адски тъпото е!Аз лично също щях да мрънкам,просто е нормално.Двамата живеят в различни светове,въпреки че са брат и сестра.На него лекциите ще му бъдат от по-късно,а тя трябва да става 6;00-7;00 за даскало ,като плюс това тая година има изпити.Не сте оригинални като й казвате,че е пикла,мрънкало и т.н.Нито можеш да си поканиш приятелка с приспиване,нито да се гримираш без брат ти да ти виси на главата.Единствено дете съм и не съм имала този проблем,но наистина момичето не е пуснало темата,че да й скачате!!!
Много ти благодаря.
Сега отново ще кажете, че съм глезла, пискла, мрънкало и т.н., но аз наистина не понасям брат си, не само за стаята, а попринцип - той си мисли, че е единствен в целия апартамент ии си прави всичко, което поиска без да се съобразява с другите. Винаги съм била добра към него, но това изобщо не му прави впечетление. Винаги, когато той спи, а аз искам нещо да си взема или най-малкото, което да си оправя леглото - светя с телефон - разбирате ли? С телефон, за да може да не се събуди. Но той незнайно от какво се събужда и започва да ми крещи, да съм била по-бърза. Цяла зима, когато навън беше -30 градуса, аз умирах от студ, защото вратата беше отворена, а на него му беше топло, сега когато е 40 градуса - на него му е студено и трябва да се пържа цяла нощ. Всеки ден, когато сутрин съм на училище си приготвям всички дрехи, гримове, чанти и т.н., още от вечерта, за да не го будя сутрин. Когато казвам всичко това на наще те започват да му се карат и викат, ноо той изобщо, изобщо не си прави труда да ги послуша ии отново се мисли за сам. Просто вече ми писна от всичко това и, когато ме обиждате - наистина не знаете аккво ми е на мен![]()
Всеки има правото да иска собствена стая. Не ми се е налагало да спя с някой друг в моята си стая, но както го описваш - изобщо не ми се струва приятно. Не мисля, че си разглезена, а че просто имаш нужда от пространство за себе си. Разбира се, на брат ти му е много по-удобно да живее при вашите, защото може да ходи на работа, но по този начин мама и тате се грижат за него и съм сигурна, че му супер. Ясно е, обаче че няма какво да сториш, за да се променят нещата. Щом даже собствените си родители не слуша, едва ли ще послуша теб /особено щом не те и отчита даже!/.Не знам дали мога да ти дам адекватен съвет как да постъпиш, защото сякаш единствено решение е той да се изнесе. А едва ли ще го направи.
Аз лично подкрепям AliceSw защото искам да ти кажа че най-добрата ми приятелка спи в една стая с брат си а е на твоите години,освен това те двамата са се разбрали когато единият спи или учи другият да не му пречи. Я се стегни малко ние от сайта не можем нищо друго да направим освен да ти дадем съвет.Моят съвет е да поговориш с брат си и да си разясните нещата..![]()
Искай си бе ,искай! Само искам та искам...
По-добре си трай! Може родителите ти да нямат възможност да ти угодят и да те почешат ,където те сърби! Тука в мойта стая студено ...и КВО?! Да се оплаквам като бебе-"мамоо студено ми е" Нее! Седи си мирно и мълчи. Бе я си учи уроците! Не мрънкай,а се радвай,че имаж покрив над главата и имаш какво да ядеш и най-важното-че имаш СЕМЕЙСТВО!
Последно редактирано от ~The Smile~ : 09-21-2012 на 19:32
Винаги можеш да прережеш гърлото на брат ти докато спи.. Иначе не ви завиждам на всички, които делят стая с брат/сестра..
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Виж сега какво ще ти кажа...Брат ти е на 19 и щом ще учи в СУ значи не е никак глупав.Не ти трябва да имаш проблем с него,а той с теб.Аз също съм на 19 и мога да ти кажа,че ако имам сестра на твоите години,която се държи като теб..не на тераса палатката ами пред блока.Ама лично ще ти я опъна!Мислиш,че момчето няма нужда от уединение ли?И защо си мислиш,че стаята е твоя?Стаята е била негова преди ти да се родиш.Той е бил първи там.Сигурен съм,че дори е привързан към нея.Като толкова не можеш вече да издържаш премести се ти бе!Не на батко ти да му правят стая,а на тебе,което е изключително тъпо като се има предвид,че след някоя година,когато ти се изнесеш при някое гадже брат ти може да остане в апартамента И кво правим?Имаме 2 детски стаи но нямаме хол.Като станеш на 18 и завършиш 12клас дано си спомниш как си мислила,че можеш да почнеш работа и да се изнесеш.Като какво ще работиш?В някой завод за кашкавали?Ще правиш кифли?Ще продаваш вестници?Докато не си изкараш висшето не можеш да си поддържаш нормалния начин на живот(поне в БГ е така).И какво по дяволите значи "цяло лято работи и изкарва добри пари и от бала си събра бая пари!"!?Колко пари е събрал?2000?3000?Няма да е повече.Очевидно нямаш представа,че тези пари са крайно недостатъчно!Проста сметка:
Наем-250лв
Ток-150лв
Интернет-20лв
Вода-20лв
Храна-300лв
Дрехи-100лв (малко са,но да предположим,че не пазарува често)
Джобни-100лв (да предположим,че не е и от най-големите купонджии)
Общо:940лв на месец
Колко време ще изкара със тия "бая пари"?2-3 месеца?Като си е вкъщи няма наем,токът няма да е 150лв,а 80лв (щото няма да работят 2 бойлера,а 1...не 2,а 1 котлон,не 8 крушки,а 4...),храната също няма да е 300 лв,а 200лв.И другият момент е...Защо реши,че тези пари той няма идея какво иска да ги направи?Може да иска примерно да си изкара шофьорски книжка и да си купи кола.Нещо напълно нормално за неговата възраст.Защо въобще му правиш сметка на парите?Я хвани се стегни и не се излагай!Това ти е брат!Не си разваляйте взаимоотношенията за стая.Бих убил да имах брат/сестра.Няма и да се замисля да деля стаята.
Ей,не помня да бях чел тема,която да ме вбеси толкова!!!
Последно редактирано от mirki4a : 09-21-2012 на 23:27
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Ама и вие сте едни уникални. Няма по-нормално нещо от това да иска уединение. Камо ли, че явно животът и с това момче не е лесен. Много големи усти отваряте да я нахраните, ама я за момент се поставете на нейно място.
На 13. Развиваща се. Караща пубертет. Пред първите си изпити. Завряна в стая с някакъв егоистичен батко, който даже не я оставя да се наспи като хората. Еми, хора, човек на тези години има нужда да има нещо негово, което да си знае, че може да променя, както си ще. Има нужда да се погледне в огледалото да види колко са и пораснали циците, да си набие една, ако щете. Да си остане за малко насаме с мислите. Да изпробва дрехи. Да си чете на спокойствие, да си седне да си провери нещо на компютъра без да се налага да преговаря 2 часа преди това за тази чест.
Аз си спомням колко уникално беше, когато за пръв път имах моя си стая. Ми човек се чувства съвсем различно.
Защо не поговориш с вашите да се установиш ТИ в хола? Да си го преустроиш като за тебе.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Като се замисля и аз не бях чела отговор, който да ме изнерви толкова. Хаха, моля ти се престани да го защитаваш и да смяташ разходи. Ако се поставиш за 1 минута на мое място, няма да милсиш така! И не не си разваляме отношенията, просто защото никога не сме били близки, абсолютно никога не сме били като брат и сестра. Може със седмици 1 дума да не си кажем ... Иии какво искаш да ми кажеш, че това че той се е родил преди мен с цели 6 години и се е привързал към стаята - аз нямам право да живея ли? Ако беше на моята възраст и имаше БРАТ - щеше да разсъждаваш по коренно различен начин. Но ти си най-вероятно човек, на който родителите ти обръщат единствено на теб внимание, не те сравняват постоянно с брат ти и си имаш собствена стая!![]()
Не е виновна,но и няма право да го гони нали?Казвам,че батко и има повече причини да остане в стаята отколкото тя.
Не казвам,че ти нямаш право да живееш в стаята.Казвам,че трябва да спреш да мрънкаш на батко ти да се премести в хола,защото той има повече причини да остане в тази стая от теб.Казвам,че се държиш нагло и егоистично.А това,че отношенията ви са на такова ниво говори много лошо.Не е повод за гордост нали знаеш?Сигурно се държиш отвратително щом един интелигентен младеж (щом учи в СУ) не иска да си говори с теб.След време ще разбереш колко глупаво си се държала.Нямам брат или сестра,но пак казвам,че ми се иска да имах.Да си сам е по-лошо отколкото да имаш брат/сестра.Повярвай ми!Иначе имам първа братовчедка с която много се обичаме и си казваме навсякъде,че сме брат и сестра.Даже в училище всички мислеха,че сме брат и сестра.Почти всяка вечер се виждаме.Играя си с нея,закачам я,уча я на разни работи и т.н.Всичко си делим.Скоро даже ми направи много силно впечатление.На 1-ви юни баба й беше купила нещо,и малката вика "бабо ами защо на батко няма подарък?".Попитах я дали ще ми подари нейният и тя веднага ми го даде.Аз естествено не го взех,но ме впечатли силно.Е в това е част от насладата да имаш брат/сестра.Жалко,че не можеш да го разбереш.
Нещата,които губим винаги намират начин да се върнат при нас,дори не винаги да е както очакваме.
Всъщност и аз имам две братовчедки, които са ми като сестри и са ми невероятно близки. Знам какво е .. повярвай ми! Не винаги иам значение кръваната връзка![]()
Ооо я стига!Разбира се,че има!Намираш много повече общи неща,които ви свързват - определени жестове,мимики,навици,пред очитания...Не че и без кръвна връзка няма хора с подобни на теб,но с кръвната връзка приликата е по-явно изразена...
П.П.Нали знаеш,че с братовчедките ти имате кръвна връзка![]()
Един интелигентен младеж щом учи в СУ.О, боже. Ако седна да ти изброявам колко посредствени, пропаднали колеги имам (не баш в моята специалност, но в СУ) няма да ми стигне страница. От хора до хора има разлика. Ако ти се разбираш чудесно с братовчедка си, чудесно. Значи си пасвате и сте успели да се обикнете. Вероятно имате добри родители, които са подпомогнали тази връзка. Тя пък не се разбира с нейния брат. Това не зависи въобще от нея само. Едно на ръка, че техните вероятно не са си мръднали пръста да изградят нормални отношения между тях. Две, че като по-голям, се очаква той да е по-отговорен и да е приложил поне малко старание да се разбира с малката си сестричка. Не да се прави, че тя не съществува.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()