- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво смятате за даренията в църквите?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
^Защо се караш на момчето ако ми обясниш? Много мразя разни детенца да ми викат във виртуалното пространство. Я се дръж малко!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз съм споко, ама няколко пъти ти намекнах, че не е хараби такаЗабрави световния ден на CapsLock-а и намали количествата удивителни
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Добър опит да се измъкнеш, когато нямаш какво да кажеш.
Казах какви са добродетелите в сатанизма, не какви са моите, идиот такъв. Това че е написано нещо някъде и аз съм съгласен с част от него, изобщо не значи че приемам всичко, както правиш ти с Библията. Моите добродетели са много малко, да не кажа, че почти ги няма.Така че изобщо не ми е станало гадно от нищо, няма с какво да ме засегнеш наистина.
А това като някого ти направи добро, да му върнеш жеста е също част от сатанизма. Така че не знам какво разбираш под "сатанински добродетели", но явно си в голяма грешка. И само да ти напомня, това е спор, не житейска ситуация. Това дали ще дадеш аргументи в подкрепа на това което казваш, си е изцяло твоя работа. Мислиш че като ми даваш някакви аргументи, всъщност ми правиш добро ли? Никой не те кара, дрисък мърляв, ако искаш да си защитиш мнението, и да не изглеждаш като пореден празнодумец, ще дадеш аргументи. Но тъй като такива явно ти липсват, винаги си измисляш оправдания. И вместо да проведеш дискусия, ти започваш да цивриш и да се криеш като малко дете, когато го питат нещо. Като не можеш(или не искаш) да говориш, недей. Но да подхвърляш разни твърдения, и после да бягаш когато те питат за обяснение е знак за висша простотия. Но предвид миризмата на тийнейджърският гняв и явни комплекси, витаеща около теб, като педофил край детска градина, изобщо не се изненадвам че раждаш такива първосигнални изцепки.
Не си прави труда да ми отговаряш на въпроса за "повърхностните ми познания за християнството"..... ясно е като бял ден че не можеш. А оправдания можеш да си измисляш безброй.....
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-20-2012 на 13:34
Много бързо ще заможе ако трябва.Дръж се възпитано!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ок, ето ти пример от Евангелието за истинско православно християнство, че нашия го мързи да прочете ама не го мързи да пише километрични неуки постове за християнството.
"10. двама човека влязоха в храма да се помолят: единият фарисеин, а другият митар.
11. Фарисеинът, като застана, молеше се в себе си тъй: Боже, благодаря Ти, че не съм като другите човеци, грабители, неправедници, прелюбодейци, или като тоя митар: ⇨
12. постя два пъти в седмица, давам десятък от всичко, що придобивам.
13. А митарят, като стоеше надалеч, не смееше дори да подигне очи към небето; но удряше се в гърди и казваше: Боже, бъди милостив към мене грешника!
14. Казвам ви, че тоя отиде у дома си оправдан повече, отколкото оня; понеже всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат. ⇨"
Последно редактирано от defender : 09-20-2012 на 13:41
Аз окончателно слагам край и няма да обеждавам никого в каквото и да било,както казах сами ще видите и това е неизбежно така че лек ви ден.И ако аз не съм възпитан не знам кой е.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Не знам как смееш да мислиш, че си прав, или се смяташ за по-умен от целият свят, че не е прозрял глупостите на безделните конспиратори ами вместо това са или атеисти, или последователи на авторитетни религии и т.н.
Аз ако бях на 13, без да съм чел нищо, ами разчитайки на клипове и теми във форуми и да правя такива изявления трябва да съм не знам какъв.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Това предполагам си го четеш след всяка ударена чикия
Да, това е пример за християнство, но къде съм оспорил смиреността в християнството? Казах че съм против смиреността, тя е поредното самодоволство на християнството. Но никъде не съм оспорил че тя съществува като християнски добродетел. Така че все още не разбирам какви са повърхностните ми знания за християнството. Въобще, толкова ли те мързи да ми посочиш къде съм сгрешил в предните си постове?
ок, дерзай си тогава,................... и после ми вика, ама ти защо не ми казваш а пък аз ти казвам, щото моя олигофренски сатанизъм е добро за добро .................... .
ае сега пак си помисли...................... дали е невъзможно, като си имаш предвид притчата.
Последно редактирано от defender : 09-20-2012 на 13:59
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
^
никъде не съм казал такова нещо ................... примeра от Евангелието на това заключение ли те навява.
явно не може да се изразя правилно ......................... но и не може да ми се сърдите, не съм учител, опитах.
Моя сатанизъм е чисто формален и мога да се отрека от него веднага, още повече че в сатанизма също има откровенни глупости. Но сравнен с християнството си е направо супер....
В притчата митаря НЕ ЖИВЕЕ според законите на християнството, или "божиите". Това че изведнъж се покайва не го прави изведнъж "по-приятел" на Бога, само защото е смирен. В противен случай, излиза че си по-християнин ако убиеш човек, но след това се смириш и покаеш пред бога, отколкото ако не убиваш изобщо. Доста удобно.... Значи да обобщим....
Създаваш си измислени представи за добро, после ги заебаваш, когато ти е удобно, и после за още по-голямо удобство, казваш една бърза молитвичка, чувстваш се гузен за две минути и хоп! изведнъж си опростен, а Господ е твой човек. И това някак си те прави по-християнин от човека който изобщо не прегрешава. Сериозно ли се залъгваш с тези простотии? Не може ли просто да си премахнеш представите за добро и зло, вместо да ги прегрешаваш и после да си измисляш фалшиви извинения с Господ за пред себе си? Толкова ли си жалък, че трябва някой да ти опрощава греховете, след като сам не можеш да си простиш.......
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-20-2012 на 14:16
Ако приемем че всичко може да се опрости в християнството, то тогава значи всеки човек може да живее според каноните на църквата. Мисля че бъркаш опростения човек, с човека, който спазва десетте божи заповеди и църковните догми. Значи според твоята логика и убиеца е християнин, и живее според църковните закони, само защото може да бъде опростен..... Страхотна логика, Шерлок!
всеки човек има надежда да се спаси и не трябва да се отчайва за спасението си, но все пак накрая последната дума има Праведния Бог.
може би само вероотстъпниците нямат надежда, това може би е единствения непростим грях.
Разбирам че изведнъж стана сериозен дефендърчо, и ако не бях и аз сега сериозен, сигурно щях да ти се присмея. Но все пак в думите ти има частица истина ЗА ТЕБ, и ме накара да се замисля. Поставено в контекста на абстрактни понятия като праведен човек или човек живеещ според законите на Бога, както вероятно ти го разбираш, думите ти имат смисъл. Разбирам и защо казваш, че християнството е въпрос на съвест.
но също в човека трябва да има и покаяние, т.е. съжаление за извършените от него грехове и старание да не ги повтаря.
ето това е състоянието на митаря от примера от Евангелието, които ти дадох.
Бахти интересното.Мислиш,че всичко се върти около човека,както са мислели,че земята е плоска и е център на Вселената.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.