- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как да го изгоня от вкъщи?
Здравейте!Имам проблем,ако може да се нарече така..На дядо на 3.ият му братовчед сина му дойде у нас./и друг път е идвал,но за 2-3 дни и си тръгваше,от около 2 години не беше идвал у нас/Дойде у нас.Спи у нас,храни се у нас.Вече живее с нас повече от месец.Сутринта си прави кафе,и оставя "остатъците" без да почисти,и след него аз чистя.Преди няколко дни с татко не успяхме да включим компютъра,само засичаше./аз ползвам лаптоп,а никой друг не използва компютъра освен него/.И на всичкото на отгоре е изкривил и стола,сигурно ще се счупи.И на всичкото отгоре си беше хвърлил мръсното бельо на пода и то в хола!И иска пари от баба!
Този простак започна да дразни не само мен,но и татко и баба и бяха навити да го изгонят,но..Татко преживя трудова злопулука,и баба започна да говори някакви от рода/когато я попитах,няма ли да го изгоним/"не,няма не виждаш ли като сме лоши,и виж какво стана с баща ти/-твърде религиозна е.Под лоши има предвид,че когато е у нас,татко спира интернета.Защото по цял ден стои на компютъра ни.
И баща му на този некъдърник много е помогнал на нашите,дори е поел половината разходи от сватбата,мир на праха му,беше добър човек.И затова нашите го търпят.
Ако се питате "този няма ли къде да живее",напротив има,има една къща,но е на село,обаче е обзаведена и е направена много хубаво.
"Къде е майка му"-майка му работи в Англия.И на жената и омръзна,праща му 100 лв,след 2 дни той пак иска пари,като се има напредвид,че майка му отделно му плаща тока,водата и данъците.
Ще ви кажа някои неща,за да си представите що за човек е:
-напусна училище,когато беше на 16,не му се учило.
-майка му го взе в Англия,да работи,и работеше много лека работа/ако мога го нарека така/подреждал е стоки,накрая се отказал не можел да работи и се върна в България.
-Майка му даде около 2000 лв. за да отиде на шофьорски курсове,и инструктора му се скарал и той си тръгнал..и спря да ходи..
Вече съм сигурна,че нашите няма да го изгонят..Сигурно иска и зимата да прекара с нас.
Не ме интересува дали нашите ще ми се карат или не,аз самата искам да го изгоня имате ли някакви мнения как да му намекна да си тръгне и повече да не идва у нас?Не знам,аз мисля например,когато го видя да прави кафе и си оставя остатъка от кафето,без да изчисти да му кажа"ти няма ли да си го изчистиш да не мислиш,че аз ще чистя след теб"?
Моля ви за бързи мнение и благодаря предварително!![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Забравих да кажа,баба му пере дрехите,и днес си е донесъл още дрехи,един вид иска да остане тук!![]()
![]()
![]()
![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Съберете се цялото семейство и поговорете с него.
Where'd you go?
I miss you so.
Seems like it's been forever,
since you've been gone.
Please come back home...
21-22.![]()
Изказвайте мнението си,нуждая се от бързи съвети.![]()
Ама той никакъв не ви е. Дори пряка родствена връзка нямате. Просто си е намерил кой да го гледа и издържа и му е добре. Като на паразит. Няма да ти е лесно. Поговори с него насаме. Обясни му като човек дразни ме това, това и това. Може пък да се получи. А ако не, не знам. Ще търпиш. Понеже вашите не искат да го гонят, а то реално от тях зависи.
Where'd you go?
I miss you so.
Seems like it's been forever,
since you've been gone.
Please come back home...
Той дори не говори с нас,и сега казах на дядо"той не ни е никакъв роднина" и изведнъж излезна,че баща му на този некъдърник са 1.братовчеди,а не трети.То се видяло,че нашите няма го изгонят..Окей баща му е помагал,но сега е мъртъв!Вече реших да поема нещата в мои ръце,както казах,ще му правя забележки,и не знам какво да направя да не използва компютъра,мисля да сложа парола..Но това не му пречи да стои у нас..И се пръска с един евтин парфюм,който мирише ужасно,мисля да му казвам да не влиза в моята стая сутринта,защото после цял ден мирише на този гаден парфюм,кафе машината е в моята стая..
Това за мен е типичният мързел и натрапник, живеещ на чужд гръб с наглост и кеф... Абсолютен непукист..
П.С. Ако бях на твое място: " СЪбирай си парцалите и се махай от дома ми безполезна и натрпничава твар такава !" ;дд
Повярвай ми,наистина много искам да го кажа,но ме е страх от нашите.Сега и като ще има панаир,ще ме накажат и няма да отида,ако направя нещо такова..И затова с някакви намеци да му намекна да се махне?Или да оставя темата включена в компа уж съм забравила,и той да прочете и да си тръгне
![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Леле, как ги мразя такива...нахалници! НАГЛИ ! Не се сещам за друго освен:
- като го видиш на компютъра му кажи "ъм, извинявай, тва е мой компютър, ще може ли да седна?" ; ако не се получи му кажи "цял ден седиш на него, все едно си си вкъщи, трябва да мислиш и за другите!!!" и може да повишиш тон.Може би ще се смути и ще стане...
- като пак си остави остатъците му се скарай и му кажи да си ги почисти, все пак не си е вкъщи
- като го видиш да изкривява стола му кажи, може да повишиш тон, ако искаш
и т.н., когато го видиш да прави всякакви нередности, му се карай, толкова по - жестоко, толкова по - добре...накрая ще му писне на тоя мързеливец само да крещиш и ще му мине мисълта през кухата тиква, че не е зле да си обира крушите ... направи го колкото се може по - бързо![]()
Не е само до компютъра.ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИШ УЖАСНО С НЕГО, особено като родителите ти ги няма.Ще е добре, ако му крещиш, ако му нареждаш кво и що да прави, ако му забраняваш неща, ако създаваш проблеми за щяло и нещяло.Ще се усети, и даже и да не иска да си тръгва, ще си тръгне, щото ще му писне все някога, а има избор - да ти слуша скандалите или да се разкара.
А ти на колко години си? Смисъл ..ако си под 16 едва ли ще те послуша, най-много да ти се изсмее в лицето. Като гледам от него нищо няма да излезе. Защо не поговориш с вашите и не им дадеш идеята да го сплашат просто, че ако не престане да се държи просташки ще го изгонят или го нервирай така че сам да пожелае да си тръгне ......но честно да ти кажажчестно, ти сама едва ли ще го разкараша вашите ....трябва да се опиташ да ги убедиш някак си ..
На 13 съм,надали тази сган ще ме послуша..
Започна да дразни и татко,обаче нали ви казах,претърпя злополука и сега изобщо не му е до тази сган.
И баба започна да дърдори някакви да го търпим,бил от семейството..
Ще му правя забележки,и няма да ползвам лаптопа,докато се махне..обаче ме е страх от нашите..
Споделих им какво искам да направя те"ТИ СИ ДЕТЕ,НЕ СЕ БЪРКАЙ!"![]()