- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Цветя за първия учебен ден
Да не мислите,че на учителките са им притрябвали тия цветя,да мъкнат по 30 букета по рейсовете.. ако ще подарявате нещо,поне подарете нещо полезно,а не цвете,което ще изсъхне след 2 дена.
Айде на бас, че всеки учител се радва на цветята, нищо че се събират по много (изключват тези, на които им е крив света и работят колкото да не е без хич). А и какво друго може да се подари? Ако всеки тръгне да подарява нещо 'полезно' ще се напълни с някакви безсмилени вещи.
Когато бях 8-ми клас, занесох цвете за класната си. После спряхме всички да й подаряваме цветя. Обикновено няколко дни преди наалото на учебната година се събирахме и решавахме какво да й подарим. В 9ти клас й подарихме цвете в саксия. В 10-ти й взехме сребърна гривна. В 11-ти нищо не й взехме, защото не се организирахме. В 12-ти й поднесохме един огромен букет и ваучер за прическа,грим и маникюр.
П.П.: Не я обичахме кой знае колко,но я уважавахме, че изобщо си губи времето с нас. Защото докато други класове за 5 години сметиха 6 класни ръководителя, ние си запазихме нашата до 12-ти клас. Не беше от най-добрите, но не беше и лоша с нас.
казвам ви го от опит, защото майка ми е даскалка и класна всяка година - да, цветята увяхват бързо и са безполезни, но когато постъпваш в ново училище/имаш нова класна по няква причина е хубаво в знак на уважение да подариш цвете!! вкъщи е пълно с всякви боклуци, които са подарявали на майка ми - вази, странни грозни статуетки (защо за бога подарявате такива глупости?!) така че, ако ще купувате друго, а не цвете трябва да знаете какво харесва класната/класният, та поне наистина да си дадете парите за нещо стойностно. например класният ми е по физическо - подарявали сме му марков анцунг, гравирана купа за най-добър класен номер 1, гравирани умалени топки за баскет, футбол, волейбол, свирка и тн.
И аз съм в осми клас обаче мисля да не подарявам. Иначе другата година в новото училище задължително![]()