.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от black pearl Виж мнението
    DAFUQ!? Кое му е хубавото бе човек ?! Никакъв шанс за реализация , криза от както майка ми е била колкото мен ! За кво си говорим ?!
    Най-голямата криза в България е в това, че всеки обикаля и обяснява как няма как да се реализира и как нищо не става без да си е седнал на задника и да се е опитал. В България могат да се изкарват пари и може да живееш добре реализирал се.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от R.o.s.i.t.z.z.a Виж мнението
    Седни си малко на г*за и помисли със здрав разум какво ще правиш тук и как ще се издържаш (както казаха по-горе). На 19 съм завърших училище.. нямах късмета да ме приемат в университета, защото имаше супер много турци който си плащаха за да влезнат, а сега и никъде не ме искат на работа, защото навсякъде искат да имаш някакъв Стаж дори и за продавач-коснулт. Седи си там където си в момента и хич не се замисляй да се връщаш тук освен ако не е за почивка или нещо подобно. С най-добри намерения ти го казвам..
    От години искам да се махна от тази държава, но финансовите възможности си казват думата. На теб ти предоставят всичко не тепсия, а ти бягаш от него. Защо ?
    +1

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Той човека си живурка животеца в чужбина, вие коментирате тема от преди 1 година ?

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Най-голямата криза в България е в това, че всеки обикаля и обяснява как няма как да се реализира и как нищо не става без да си е седнал на задника и да се е опитал. В България могат да се изкарват пари и може да живееш добре реализирал се.
    Само с Далавери ?

Супер фен Аватара на NissaN
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    Аз се чудя как да се разкарам от България, ти искаш да се връщаш. WTF
    И аз искам да ида в Испания при едни роднини а тоя иска да се връща.

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    Аз се чудя как да се разкарам от България, ти искаш да се връщаш. WTF
    И аз така. Само да направя 18 и се изнизвам при роднини в Германия. Авторе, седни малко и помисли дали е разумно?

Темата е от преди година, но въпреки това ще пусна един спам относно чужбина и България.

А относно всички други който хейтвът България имам няколко приказки да ви кажа. Тези които живеят във България и си мислят, че живеят във ад и искат да се махат си е лично ваше мнение. Не сте живели във чужбина за да знаете как е. Престанете с тези филми, че като отидеш във Германия,Испания,Лапландия и на баба ми фърчилото, ще живеете като европейци и ще взимате по 1000 евро месечно.
    За да взимаш голяма заплата във чужбина(1000евро+) трябва да имаш гражданство(за което се иска да знаеш езика на дадената държава, да имаш най-малко 5 години във тази държава,но само да отбележа не всички държави изискват точно 5, но се иска поне година където и да си.) След това идва ред на образованието което имаш. Отварям една голяма скобаповечето млади хора във България изучават "роботизирана биохимия"(иронията и сарказъма) и после се чудят защо нямат работа ................ Еми като си тъп като едноклетъчен организъм и не си проверил дали въобще ставаш за тази работа, дали въобще те влече(не само финансово) и дали ВЪОБЩЕ ще намериш подобаващата работа във България .... еми .... ами ... ето защо младите са безработни. И не само това не ги упреквам, но 98% от младите днешно време следват заради чужди интереси, защото мама и тати който отпускат субсидиите са му казали там да отиде, или защото си мисли, че като следва за полицай ще стане розов рейнджър. Вместо да избере сам, да не се сравнява със никого, да знае какво може и да го иска ТОЙ ,нищо няма да се промени.)
    Край на скобата. След като имаш образование,гражданство почваш да си търсиш работа със много по-голяма конкуренция.
    Така и докато вече почнеш желаната работа и вземеш първата заплата, къде ще живееш, как ще се храниш, как ще ти минава животът, пари от къде ще взимаш?Ден за ден ли ще караш? Не казвам че не си заслужава,защото ще взимаш 1000 евро, но защо трябва всеки един от нас да преминава през това за да постигне това което иска, когато може и във България, да постигне много, да е сред близките си и когато може да допринесе нещо за България?
    Вярно България не е развита,няма правителство, законите не се спазват, корумпирани власти,съд,полиция, и всичко което види на Аладин златният зъб. Но от къде знаете, че и другите държави не са така? Вярно може да не е същата степен както във България, но България тепърва започва да се развива. И трябва да и помогнем да се развие. Не трябва да сравняваме България със други държави. Не сравнявайте себе си със другиго. България си е една, вие сте си вие. Всеки и всичко е единствено и уникално във негов си смисъл.
    Ако всеки бяга и отказва човекът до себе си, че България не струва и няма реализация, няма да се постигне нищо. Няма как да се оправи държавата ако ти не и помогнеш, или по-точно, ако ние всички и помогнем.

И допълнение след като прочетох на всички коментарите: Защо сравнявате България със Германия? България има ~7 милиона население, а Германия 81милиона. Все едно да ми сравнявате Америка със Сенегал или Конго ........... Много ясно че като във България работната ръка е по-малко и държавата ще върви по-бавно. Но като всички бягат как да има развитие, а тези които остават завиждат на другите и си мислят, че тези които са във Америка или където и да е било е все едно са барнали Господ за шлифера. Живейте си живота , радвайте му се, оценявайте го, не всичко опира до парите, не сме господари на утрешният ден. Бъдете себе си и следвайте мечтите си, а не фалшивите мисли,мечти ,заради чужда или семейна облага!!

Добър ден @Joushya.Искам да ти кажа че всички умни глави избягаха в чужбе,защото трудът им се заплаща докато тук гледат да те изцедят до последната капка.Масово се краде.Е не може така.Храната ни не е храна,въздуха не е въздух,водата не е вода,хранят ни с брашно за камили.... Абе направо се чудят с какво да ни изтребят...
    Последно редактирано от adamwi2 : 10-12-2013 на 06:41

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си