.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66
    Супер фен Аватара на Cloud9
    Цитирай Първоначално написано от mal4oty Виж мнението
    иначе за последния ти коментар - след 10 какво различно има ? Ще се напиеш с приятелите си и ще се забавлявате, понеже явно не можете през деня
    Евала!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Притесняват се за теб и заради това налагат такива сериозни мерки, за да те предпазят от опасностите, които те заобикалят.

Говори с тях.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от ZaHaRnA_bLizAlKa Виж мнението
    А за това.че не те пускат да спиш при приятелка ами може би мислят,че може да си при някое момче.
    В спането при приятелка няма нищо лошо, стига приятелката да няма пишка.
    Welcome to the Jungle...

Абе на мене ми е некво яко да седя през нощта. Просто ми харесва, не че ще се напия или нещо. Нощна птица съм и и без това лягам късничко, предпочитам да съм навън към 1-2 през нощта, просто е по-интересно отколкото пред компа. Ама няма с кой...

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от pll Виж мнението
    Аз попринцъп съм добро дете ;д смисъл никога не съм правила нещо което да ги накара да загубят доверивто си в мен! И не знам защо все още ме мислят за малкото момиченце .... не казвам че съм голяма но мога да се грижа за себе си ...................
    На приятелка родителите й са по- лош случай от твоя, а тя е суупер умна, изпълнителна, послушна, отговорна.
    Те й казват: "На теб имаме доверие, но на целия свят около теб- не!"
    И това според тях е добър довод да я държат в кафез. Но тя не ги е възпитала, не им е опявала достатъчно, изобщо не се е бунтувала.

Цитирай Първоначално написано от JuStElly Виж мнението
    Казвам го на много от моите приятелки,ще го кажа и на теб - трябва да се наложиш и да си извоюваш това,което искаш.Родителите ни нямаше да ни дават да излизаме от нас,ако имаха тази възможност,вярно е,че искат да ни предпазят,но прекаляват.Налагаш се и започваш ти да командваш парада.Правя го откакто съм се научила да говоря и нашите вече знаят,че съм непреодолим инат и че,ако искам нещо,ще го направя.
    И аз така съветвам. Особено ако са свикнали дъщеря им да е тиха и покорна, ще се вслушат
    always late but worth the wait!

Супер фен Аватара на Djenka
    Град
    The little Wien :)
    Не се оплаквай от тях, а се радвай, че ги е грижа за теб! 22ч. според мен е добър час. Аз съм на 15 и през лятото ме пускат до 21:30 - максимум! Но аз живея в опасен и оживен квартал, така че нямам против просто да излизам по-рано и да се прибирам когато трябва. Просто свиквай, докато са ти родители, имат право да ти казват какво да правиш. Т.е., ще ги слушаш, докато са живи.

Ча па докато са живи. Тва все едно една 50 годишна жена да слуша 80 годишната си майка. След 20-25 вече хората могат да взимат сами решения. Води се, че още след 18 могат, ма тва е относително. Родителите тогава просто могат да ти дават съвети, не да ти контролират живота. Иначе е хубаво да се слушат де, повечето пъти.

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Неграмотна си и това ми се набива грозно в очите. 22 е нормален час.
    Да не те пускат да спиш в приятелка обаче хич не е.

Aбе това за вечерния час никога не съм го разбирал. Колкото нещо може да стане през деня, толкова и през нощта. Да не кажа, че през нощта е дори по-спокойно, а вие с ваште филми на ужасите си мислите, че зад всяко дърво има зомби, а зад всеки храст изнасилвач. Не мисля, че за 16 годишна 22 е нормален час. Познавам хора, които стоят до 3-4 навънка, а са пълни пичове, не са някви пропаднали, познавам и хора, които се прибират в 10-11 вечерта, а са пълни развалини. За тинейджъри става въпрос. И понеже веднага някой ще каже, че с моето мислене дъщеря ми ще стане курва и трябва да има някакви мерки и ограничения. Да, мерки и ограничения има, но ограничението на вечерния час е простотия. Разбира се, до 14-15 години е хубаво децата да имат вечерен час 22 да речем, но от 15-16 нагоре вече би трябвало да имат мозък и да знаят какво правят и какво не. Ако не са го правили през деня и са възпитани добре до 14-тата си година, и през нощта няма да правят глупости. Така че, наистина, родителите са по-строги отколкото трябва. Пък да не говорим колко е тъпо да не те пускат да спиш в приятел.

Мега фен
    Бе вие на 16 години к'во изобщо правите през деня ? В смисъл ... гоненица, народна топка, ала-бала ...
    Тъй, де. Ние на тия години се събирахме всяка вечер с компанията и каквото стане ...

Нещо не си го представям това 16-годишен човек с вечерен час 10 часа .... Направо е нелепо.

Вземи поговори с родителите си, 'щото колкото и да не го осъзнават, буквално ти вредят на социалния живот И самочувствието.

Абе, ако трябва да сме честни, аз винаги бих играл на народна топка, криеница и гоненица.

оф тва да ви е проблема :X Като станеш ти родител ще те видя дали няма да се държиш като тях... чуваш какви неща стават напоследък... все пак са ти родители и ти мислят доброто... особено ако си в по-голям град е нормално да се притесняват повече...
    А и какъв е проблема да се забавляваш до 10? Толкова ли е трудно или ти трябват и звездичките да ги гледкаш?! Are u f*cking kidding me?!?!?!?!?! |(...

Аха, иди ти на купон в 5 през деня

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Винаги ме кефи как мъжките защитават яростно тезата, че навън няма нищо страшно в 3 през нощта и какво толкова било станало.
    Много зависи в какъв квартал живееш като цяло. Зависи и от компанията. И аз не помня някога да съм имала вечерен час, скиторила съм по улиците в 3 през нощта, понякога с дни не съм се прибирала, като единственото уведомление е, че ще спя в лицето Х, но не намирам това за правилно, честно. Това, че съм имала късмет веднъж-два-три пъти не значи, че друго момиче ще има същия. И това, че момчетата са били точни и са ме изпращали до вкъщи безпроблемно, не значи, че при всички е така. Пак е до преценка.
    Изнасилвачи няма на всяка крачка, но има достатъчно олигофрени, които могат да ти изкарат акъла, особено ако си 15-годишна девойка, прибираща се по първи петли. И докато ти като момче можеш да се защитиш по някакъв начин, то едно момиченце 50 кг надали би успяло при евентуален набез.

То за това има момченца, гажинца, мажинца, дето да изпращат момичинцатаа. Аз по-скоро исках да кажа, че ако живее в опасен квартал, дали през деня, дали през нощта все може да стане нещо, па ако живее в спокоен, дали през деня, дали през нощта все нищо нема да стане. Тва като логиката на майка ми. Миналата година беше тва. Прибирам се 30 мин по-късно (вместо в 9:30, към 10-10 и нещо) и тя дъхни ми, къде беше, кво прави, пи ли бля бля бля. Та, мисълта ми беше, че квото може да стане през деня, може и през нощта, дали ше пие, пуши, ше се ебе, или ше я обират, все таа.

то на 16 е най-важно да ходиш по купони ще знаете разбирам примерно събота вечер да се съберат приятели, да празнуват, да я пуснат до по-късно

Кат почнете с тва кое е най-важно и ми идва да ви плесна с лопата.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    То ако ще се случва нещо лошо, ще се случи с или без вечерен час. Смисълът е да се научат на ред малките. Каквото и да си говорим, ако на 15-16 всяка вечер киснеш до 3 навън, не е добре работата. Трябва да има някакво ограничение. И сега, ако ми скочите, че на 16 човек е много зрял и голям и т.н., наистина ще станете за смях. Не казвам, че родителите трябва напълно да ограничават децата си, да им забраняват партита, дискотеки, ала-бала, но един купон на седмица е напълно достатъчен (след 10 часа).
    Аз като живеех още при наште, никога не са ме ограничавали и не мога да кажа, че знам какво е. Но като цяло подкрепям идеята за вечерния час.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Винаги ме кефи как мъжките защитават яростно тезата, че навън няма нищо страшно в 3 през нощта и какво толкова било станало.
    Много зависи в какъв квартал живееш като цяло. Зависи и от компанията. И аз не помня някога да съм имала вечерен час, скиторила съм по улиците в 3 през нощта, понякога с дни не съм се прибирала, като единственото уведомление е, че ще спя в лицето Х, но не намирам това за правилно, честно. Това, че съм имала късмет веднъж-два-три пъти не значи, че друго момиче ще има същия. И това, че момчетата са били точни и са ме изпращали до вкъщи безпроблемно, не значи, че при всички е така. Пак е до преценка.
    Изнасилвачи няма на всяка крачка, но има достатъчно олигофрени, които могат да ти изкарат акъла, особено ако си 15-годишна девойка, прибираща се по първи петли. И докато ти като момче можеш да се защитиш по някакъв начин, то едно момиченце 50 кг надали би успяло при евентуален набез.
    Евала!

мн правилно правят.живеем в гадни времена

Що да не е добре работата, ако седи сека вечер до 3? Иначе аз никога (никога е прекалено силно казано, но попринцип) не бих ограничил 16 годишната си дъщеря да излиза само веднъж седмично след 3. То те едва ли ще искат да излизат всяка вечер. Искам да кажа, 1 ден седмично нема да и се излиза, още 2-3 дни просто няма да са се уговорили. Това, че тя ще МОЖЕ да излиза всяка вечер не значи, че на 100% ще го прави, а дори и да е така, не виждам нещо кой-знае колко лошо. Казват, че първите 7 години са най-важни. Аз казвам, че първите 14 години са най-важни. Ако до 14-тата година си си възпитал детето добре, то на 14 ще може да мисли и да взима правилни решения поне до някъде. Това не значи, че направи ли 15 трябва да му даваш пълна свобода, ама ако детето е научено как трябва да се държи, дори да излиза всяка вечер по партита, то ще знае какво да прави и как да се държи и няма да е като повечето пияни кифли, дето се проебават малки.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от pll Виж мнението
    Родителите ми са възможно най-задръстените хора на света ;( .Не ми разрешават да ходя почти никъде, вечерния ми час е 10 а аз съм на 16. не ми дават дори да спа в най-добрата си приятелка , а да не говорим за това че постоянно ме питат с кой излизам, къде ходим, какво правим и тн. Забранено ми е да ходя на дискотеки дори с родители на приятелки .... КАКВО ДА ПРАВЯ , УЖАСНО Е !!!!!!!!!!!!!
    напоследък съм се отдал на военно дело тежа 100 кила 185см висок съм след 10 ме е страх да излизам какво остава за едно малко момиче на 16 което да го бутнат и ще падне

момиче само във филмите те заплашват в повечето случаи ти светяват маслото преди да разбереш твоите родители са прави може и аз да съм задръстен

Цитирай Първоначално написано от JonkataK Виж мнението
    Що да не е добре работата, ако седи сека вечер до 3? Иначе аз никога (никога е прекалено силно казано, но попринцип) не бих ограничил 16 годишната си дъщеря да излиза само веднъж седмично след 3. То те едва ли ще искат да излизат всяка вечер. Искам да кажа, 1 ден седмично нема да и се излиза, още 2-3 дни просто няма да са се уговорили. Това, че тя ще МОЖЕ да излиза всяка вечер не значи, че на 100% ще го прави, а дори и да е така, не виждам нещо кой-знае колко лошо. Казват, че първите 7 години са най-важни. Аз казвам, че първите 14 години са най-важни. Ако до 14-тата година си си възпитал детето добре, то на 14 ще може да мисли и да взима правилни решения поне до някъде. Това не значи, че направи ли 15 трябва да му даваш пълна свобода, ама ако детето е научено как трябва да се държи, дори да излиза всяка вечер по партита, то ще знае какво да прави и как да се държи и няма да е като повечето пияни кифли, дето се проебават малки.
    едно 15г хлапе не знае на кой свят се намира ти за свобода говориш

как ще постъпи твоето дете ако го издебна някъде и реша да му видя сметката?
    Последно редактирано от darkPaladin : 09-11-2012 на 23:54
    ОДИН!!!

Tи дали ше го издебнеш в 3 през деня или в 3 през нощта кат се прибира се таа.

П.П. За пореден път забелязвам хората да се хващат за определена дума от цял пост, без да вникват в смисъла като цяло.

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Лошо е, защото се превръща в навик. Ако на 16 имаш неограничената свобода да купонясваш колкото и както си искаш, с времето това става начин на живот. Трябва да се намери златната среда. А това е работа на родителите - те определят какво е добро и какво не. Не казвам, че е правилно така.

Концепцията за "пълна свобода" е сложна и води до доста проблеми при възрастните, а камо ли да става дума за пълна свобода при 15-16 годишните.

JonkataK, съгласна съм с теб за възпитанието. Но дори и детето да е "научено как да се държи", НЕ означава, че държанието и решенията му са правилни. И айде, да не се лъжем, има разлика как се държи една 16 годишна пред мама и тати, и как като се напие с компания. Теорията за доброто възпитание пропада, когато момичето попадне в друга среда.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Tи дали ше го издебнеш в 3 през деня или в 3 през нощта кат се прибира се таа.

П.П. За пореден път забелязвам хората да се хващат за определена дума от цял пост, без да вникват в смисъла като цяло.
    много добре знаеш за какво говоря не се прави на приятно разсеян
    ОДИН!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си