- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Най-задръстените ...
Еми не знам. Аз съдя по себе си. Не знам дали майка ми би ми позволила да ходя по купони всеки ден, но аз знам, че дори да ми позволи, няма да ходя всеки път и да ставам пияница. За това и казвам, че момчето или момичето трябва да е научено малко или много как да се държи. Щото, както казах, то ако не е възпитано добре може винаги да се напие или надруса, или пък някой друг да и направи нещо лошо. Тва не знам за кой път го казвам де.
Глупава си. Ваще ги е грижа за теб, пък ги хейтиш по такъв начин. Да не мислиш, че само ти си им до главата? Имат сумати проблеми, пък ако трябва и да те мислят няма да им е леко. Вместо да им облекчиш малко живота само им го правиш по-труден. Ако те сметнат за достатъчно зряла, каквато не си, ще те пуснат до 10 и 30 примерно.
JonkataK - напълно съм съгласна с твоето мислене .. намери се един човек който мисли като мене !
Наистина ли си на 16?! Верно ли нямаш капка мозък? Това ли са ви проблемите на вас? боже господи...
Мисля, че родителите ти го правят за твое добро и вярвам, че някой ден ще им бъдеш благодарна!
Забавления винаги ще имаш. Изчакай малко да навършиш 18, освен това като отидеш в университет тогава ще си правиш каквото искаш. Няма да се налага да чакаш до 30 годишна възраст.
Ще търпиш !!! Има хора на твоята възраст на който и до 21 не им дават, така че се радвай и на това.
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN
Ти си момиче и е нормално родителите ти да са по-загрижени за теб. При момчетата е друго, но при нас момичетата нещата стоят по друг начин.
----------------------
По принцип вечерния час за лица под 18 години е 22:00,макар че почти никой не го спазва.Аз съм на 17 и нямам вечерен час,но и мен ме питат къде съм,с кого,какво мисля да правя и т.н,в което не намирам никакъв проблем,нормално,родители са ми.Е да,не ми звънят през 1 час и да ме питат тези неща,а по 1-2 пъти на ден,но това е друг въпрос.
Явно си направила нещо,че родителите ти да ти нямат чак толкова доверие,или просто са си такива.
Аз съм на почти 18 и пак рядко ми дават да ходя по дискотеки и завдения през седмицата вечерния ми час (освен ако не разхождам кучето или не съм със сестра ми) е 10часа през събота и неделя е до по късно.
Ти си на 16 дори по закон нямаш право да си навън след 10часа.
"Родители, които са оставили малолетните си деца сами на улицата след 20 ч., да бъдат глобявани - това предвиждат одобрените промени в Закона за закрила на детето, приети на второ четене от парламента.
Подобна санкция ще се налага и ако непълнолетни са без придружител на обществено място след 22 ч., когато е вечерният час за момчета и момичета на възраст между 14 и 18 години.
Ако не могат сами да излязат с децата си, родителите, настойниците или попечителите са длъжни да им осигурят пълнолетен придружител.
В противен случай ги грози имуществена санкция от 300 до 500 лева, а при повторно провинение глобата е от 500 до 1000 лева, приеха депутатите."
Ти си задръстено дете. Всеки родител се притеснява и няма да е нормално да те пускат на тая възраст където си искаш. Като станеш на 18 си прави каквото искаш, но в момента те са отговорни за теб и според мен 10 часа за едно 16 годишно си е добър час. Ти какво искаш да обикаляш навън по цяла нощ ли? Браво на вашите! Това са родители))))))) И моите бяха такива, но сега осъзнавам, че точно заради тези неща са ме направили човек .