.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 95
    Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Тва с лягането, дето го каза не ми се вижда по-лесно а за тва да ходи до нея пак си трябва първо с каишка
    лесно е защото не трябва да го натискаш.. само го държиш,подаваш и то ляга...
    а ако го натискаш да ляга не винаги ляга правилно...
    ами да,трябва да е с каишка,но тя от сега може да му сложи каишката,за да свиква,а не после като почна разходките да трябва да свиква с каишка + повод

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    То моето сега си има само нашийник. Сложих му го още вчера и вече не се дразни от него.. свикна му.
    А тия каишки дето можеш да го пускаш на по-дълго/късо разстояние на каква цена са долу-горе?
    И колко време държат преди да се скъсат Изглеждат ми много.. фини.
    *сън*

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    То моето сега си има само нашийник. Сложих му го още вчера и вече не се дразни от него.. свикна му.
    А тия каишки дето можеш да го пускаш на по-дълго/късо разстояние на каква цена са долу-горе?
    И колко време държат преди да се скъсат Изглеждат ми много.. фини.
    за това куче ти трябва як повод като порасне.. тия каишки с в повечето случаи за малки кученца

Аз имам с какво да го разхождам след като порасне..
    Аз за сега имам предвид0,всмис. след месец-два :д
    *сън*

Banned Мега фен
    Аз имам с какво да го разхождам след като порасне..
    Аз за сега имам предвид0,всмис. след месец-два :д
    пак е малко.. тия за за кучета около 5-6 кг. най много - поне масовите.. може да има и по здрави,но не вярвам,а си пише май на опаковката

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от Cucko0 Виж мнението
    авввввввввввввв ЕлитО какво сладурче си имаш ...
    Френски булдог ли е или се бъркам ?
    Да :3 Мамин сладък ушатник.
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    За ядене, не го учи от малко да яде само гранули и т.н. по-добре го учи да може да яде всичко, за да харчите по-малко пари за кучешка храна ;д не го глезете толко само гранули да яде...
    Напротив. Кучетата не са като хората -> не им трябва разнообразие.
    Аа и Нати, за това, че скимти когато остане само.. По-добре да скимти няколко дена, отколкото да се научи да е с някой постоянно, защото майка ми научи мойто куче така и сега няма оправия... За 2 часа оставя ли го сам, въпреки че е на 9 месеца вече, ще се е изпикал на 2-3 места. И да знаеш, че много ядат врати, маси, чехли и т.н. докато им растат зъбките. Купувай му кучешки (кожени) солетки или кокалчета, че да си чеше зъбките.
    За командите пак казвам - лакомства. Но не да прекаляваш с тях и при всяко даване на лапа или сядане веднага да му буташ в устата бисквита. Моето така съм го научила, че и да нямам нищо да му дам, пак ще ми даде лапа, ще седне и т.н.
    За акането - ако ще ака в двора като се изака някъде му го остави там, защото това вече е маркирана територия и по-добре да си ходи само там, а ако ака на някое друго място - почиствай го. Моето сега си ходи само на 1 място в двора и нямам никакви проблеми с него. Дори като излизаме на разходка ходи на 1 и също място да ака вече или ако не ходим на същото място, го прави на друго, но скришомно. Преди като се разхождахме и го правеше на средата на улицата/центъра. Брала съм срам с него, та..
    Постепенно се учат кученцата. И най-важното е да има всички ваксини, особено тази за бяс! Не знам твоето дали има глисти още, но ако има, по-добре го заведи да го обезпаразитят.

И btw като го биеш избягвай областта на бъбреците. Един приятел, макар че има питбули, а тия кучета не усещат кат ги жулиш където и да било, почна да го рита там и тва куче после пика кръв... Та внимавай. Аз мойто си го пошлявпам през муцуната ако тръгне да посяга, а като прави бели по дупенцето. :3 Важното е да го зашлевиш, та да ти изтръпне ръката чак, за да го заболи и да знае да не прави така повече. До 4-5 месечна възраст можеш да го пошляпваш с вестник примерно. Междудругото кучетата ги дразни като сложиш примерно монета в кенче от бира/кола и го раздрънкаш. Като направи нещо нередно можеш да го плескаш с вестника и да му дрънчиш едновременно. Аз така правех по едно време и има ефект.
    Последно редактирано от elito0o0o0 : 09-15-2012 на 15:20

Баща ми ще го види и ще го обезпаразити ако има :д
    Взех една ампула 5ml, против бълхи.
    За всеки случай ще го изкъпя, ще е в топла вода и после ще го сложа на топло да се изсуши.
    Днес не можах.. има голям вятър навън сега.. Утре по обяд <3
    Пуснах го да си играе днес на тревичката пред вкъщи за 20 минути да си свърши работите и го върнах в двора.
    Днес бели не е правило, даже се запозна с най-добрата ми приятелка и много се харесаха двамата
    Пак скимти, но вече не го пускам вътре. Спи точно пред вратата сега и ми е жал, но да..

Да и аз го потупвам ако тръгне да си чеше зъбите на нечия ръка или крак, за да знае че не е правилно и съм му дала едно подобно на тия кокалчета дето викаш ти. Знам, че не е хубаво да се удря много силно малко кученце, че и за големите не е хубаво. Аз ще го свикна от сега и после няма да имам проблеми! (поне се надявам, де :д)
    *сън*

Мега фен Аватара на FunkyPie
    куче не се взима докато не си напълно информиран за всичко (особености на породата,хранене,ваксини,о уче ние)
    Shut your mouth 'cause you're talking too much
    And I don't give a fuck anyway
    Everyone is fuckin' with my head now
    Don't stop fuckin' with my head now
    You're fuckin' with my fuckin' head now
    Цитирай Първоначално написано от ilovedeath Виж мнението
    А FunkyPie е кенгуру.
    Цитирай Първоначално написано от FunkyPie Виж мнението
    мда,добем добре ще е да го знам

Град
    Galapagar
    куче не се взима докато не си напълно информиран за всичко (особености на породата,хранене,ваксини,о уче ние)
    Абе мани тва с породите, пълни глупости са. Всяко куче си е индивидуално със свой собствен характер. Донякъде зависи и от породата какво ще е едно куче, но тва са си шменти капели.. Като вземеш кучето и видиш държанието му и нрава, ще разбереш какво трябва да правиш.

(не ми излиза думата) обучение
    А FunkyPie е кенгуру.

Banned Мега фен
    да ама вече си го е взела.. и ваксините са задължителни ! и не го къпи бе,много е малко .. аз моето го изкъпах като направи 4 месеца

Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    да ама вече си го е взела.. и ваксините са задължителни ! и не го къпи бе,много е малко .. аз моето го изкъпах като направи 4 месеца
    Аз моето го къпах на 3 месеца. Нищо няма да му стане стига да е на топличко и да изсъхне хубаво преди да излезе навън.

Btw
    http://i49.tinypic.com/svkx1l.jpg
    http://i45.tinypic.com/m748b5.jpg
    http://i48.tinypic.com/2lwt344.jpg
    Много е яко Натиииииии <333

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от elito0o0o0 Виж мнението
    Аз моето го къпах на 3 месеца. Нищо няма да му стане стига да е на топличко и да изсъхне хубаво преди да излезе навън.

Btw
    http://i49.tinypic.com/svkx1l.jpg
    http://i45.tinypic.com/m748b5.jpg
    http://i48.tinypic.com/2lwt344.jpg
    Много е яко Натиииииии <333
    то още няма 3

Аз няма да му правя нормална баня, а ще направя така, че да не ми хване бълхи.
    Първо, че него ще го сърби и боли, второ че бълхите ходят и по хората, което на мен не ми харесва, защото съм почти постоянно с него.
    Освен това, ще му купя нашийник против тях чак октомври, поради разни причини, за това ми трябва време.
    Нищо няма да му стане.
    Нямах намерение да го казвам, но щом баща ми каза, че няма проблеми (да, да - ветеринарен лекар е, но искам сама да си го гледам без помощта на родителите си) ако го изкъпя веднъж щом това е причината. -.-
    И вече е при мен, свършен (и прекрасен) факт си е. <3
    *сън*

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    ако искаш хубави грнули купувай роял канин вирбак или еукануба тия педигри фриски ги заеби

кучето свикне ли на една храна само от нея давай смяната храна може да им докара стомашни проблеми

ако ще я сменяш с някои изборените горе два дена 25% към 75% после 50 на 50 после 75 на 25 трябва да е постепенно

запомни кучето няма нужда от разнообразие в храната може да си яде една храна цял живот даже е препоръчително да е така

храни го според дневната дажба разделена на 5 части
    ОДИН!!!

Град
    планета на маймуните
    Аз няма да му правя нормална баня, а ще направя така, че да не ми хване бълхи.
    Първо, че него ще го сърби и боли, второ че бълхите ходят и по хората, което на мен не ми харесва, защото съм почти постоянно с него.
    Освен това, ще му купя нашийник против тях чак октомври, поради разни причини, за това ми трябва време.
    Нищо няма да му стане.
    Нямах намерение да го казвам, но щом баща ми каза, че няма проблеми (да, да - ветеринарен лекар е, но искам сама да си го гледам без помощта на родителите си) ако го изкъпя веднъж щом това е причината. -.-
    И вече е при мен, свършен (и прекрасен) факт си е. <3
    никакво къпане до 6 месеца после веднъж месечно може
    кучетата имат мастни жлези които ги защитават при къпане ги отмиваш и кожата не е защитена + това твоето куче е бяло и предразположено към демодекоза нещо което не искаш

относно бълхите
    да ходят по хората но хората няма същото окосмяване и не са така топлокръвни не са им вкусни ще си стоят по кучето няма страшно
    къпането с противопаразитни шампоани не помага даже обратното

има специални препарати като фронтлайн за кученца които ги унищожават и предпазват за цели два месеца

пак ти казвам не го къпи ако искаш да му подържаш хигиена измивай му лапичките с чай от лайка
    ОДИН!!!

Да, това го знам за постепенното сменяне на храната и че е хубаво да яде един и същи вид.
    Ще видя от тези гранули дали ги предлагат във ветеринарните аптеки или магазините за животни и ако има по-нататък ще му взема.

едит;
    Щом баща ми ми каза, че няма проблеми един път да го изкъпя с това нещо за бълхите, значи според мен няма. Има достатъчно опит и ще му се доверя, нищо лично
    Последно редактирано от fUcKsMiLe : 09-15-2012 на 16:19
    *сън*

Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    то още няма 3
    Е мръсно с бълхите ли да стои? На 2 месеца вече не е толкова малко. Кърмачетата не се къпят, поради простата причина, че майка им го прави.

Нати засега ти трябват следните продукти за отглеждане на кученцето докато навърши 6 месеца:
    - Гранули за подрастващи
    - Шампоанче против бълхи или подхранващ (хубав е за козинката)
    - Фронтлайн спрей за малки кученца

Нати, нашийника СЛЕД 6тия месец се слага!! Още е малко за него. Като стане време за него му вземи Скалибор (25лв е)
    Слага се плътно и стегнато до толкова, че да можеш да си провреш пръста под него.

За къпането - разтваряш шампоана в купичка с вода и след като е мокро кученцето го нанасяш по козинката и го разтриваш, накрая изплакваш. Не му мокри главата, освен ако не е мръсна нещо и внимавай с ушите. Винаги след баня му ги забърсвай, защото остават влажни и могат да се възпалят.
    Кучетата се къпят на 3 месеца, освен ако не се измърсят. Когато е много мръсен, тогава може да си позволиш да го изкъпеш, а ако не е толкова мръсен по-добре вземи едно влажно парцалче и го забърши. А ако решиш да го къпеш в месеца по 1 път, вземи му по-скъп шампоан от порядъка на 15лв.

Btw сега вече е свършен факт, че си го изкъпала (не знам как). Но кученцата докато са по-малки се къпят със сух шампоан под формата на пудра. Наръсваш, сресваш и забърсваш.
    Последно редактирано от elito0o0o0 : 09-15-2012 на 16:26

Град
    планета на маймуните
    Да, това го знам за постепенното сменяне на храната и че е хубаво да яде един и същи вид.
    Ще видя от тези гранули дали ги предлагат във ветеринарните аптеки или магазините за животни и ако има по-нататък ще му взема.

едит;
    Щом баща ми ми каза, че няма проблеми един път да го изкъпя с това нещо за бълхите, значи според мен няма. Има достатъчно опит и ще му се доверя, нищо лично

ти решаваш аз доста пъти съм се сблъсквал с такива дето имат подобен опит кучето си е твое

може нищо да не му стане ама ако му стане да знаеш че си била наясно с риска
    ОДИН!!!

Това за нашийника, че трябва да е след 6-тия месец не го знаех.
    Аз не съм го къпала още.. и то фактически не е даже баня.
    В смисъл разтварям онова лекарство във 5-6 литра вода(топла), слагам кученцето вътре в коритото, втривам водата в козината(без главата.. само ЗАД ушите, знам, че могат да се възпалят, затова няма да ги мокря много) и после веднага го вадя и го слагам на място където е по-топличко, за да се изсуши. Това ми казаха, това и ще направя. След това нямам намерение да го къпя, докато не порастне малко, защото наистина е твърде малко, за да има подобаваща баня, като за голямо куче.
    И Ели мерси :*

То е на 2м. и 17 дни (с точност да го кажа >.>).

Жоро, с повече от 16 години опит със всякакви животни е човека. Достатъчно за да му имам вяра, за подобно нещо
    *сън*

Banned Мега фен
    darkPaladin
    за роял канин не съм съгласна - само рекламата им е голяма.. преди години бяха хубава храна,но от 2 години вече не стават за нищо... пак казвам - само рекламата им е голяма,но тя да прецени

абе джак ръселите лесно ли се обучават?
    (сори че пиша в темичката ти,ама се запознавам с една порода,която май ще е подходяща за мен)
    А FunkyPie е кенгуру.

Banned Мега фен
    абе джак ръселите лесно ли се обучават?
    (сори че пиша в темичката ти,ама се запознавам с една порода,която май ще е подходяща за мен)
    да !!! на чичо ми приятелката има и е чешки шампион ! няма да сбъркаш

йес,мерси много
    А FunkyPie е кенгуру.