.
Отговор в тема
Страница 20 от 24 ПървиПърви ... 10161718192021222324 ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 583
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Ами съжалявам, че това си разбрала от поста ми. Но животът е такъв и човек се научава да оцелява, както може.
    На нападката ти мога да отговоря единствено от своята си гледна точка и как аз възприемам хората около себе си.
    Но както казах и преди - системата е такава и не виждам защо е нужно да се правя на мъченица, само защото ти (примерно) не познаваш хора. Аз нямам против да ползвам своите връзки, за да помогна да речем и на теб. И няма да ти крещят, защото ти също ще си с връзки. Човек се нагажда според условията, колкото и да не ви харесва това.
    Не твърдя, че е правилно, но просто е така.
    Моля те, не си криви душата и не ми казвай, че ти не си се възползвала по някакъв начин от дадено познанство.
    А всъщност може и да не си, просто опитът ти на такива места да не е достатъчен.
    Така е.
    Дразня се, когато хората използват връзките си, но ако аз имам в дадена област, ще ги използвам. Приятел си взе книжката от КАТ за 3-4 дни, защото баща му има връзки там. Простосмъртните чакат по месец и кусур. Еми, издразних се, въпреки че лично аз не съм чакала.
    Съученик го уредиха на 4-часова работа в Бюрото по труда за хубави пари, а всичко, което прави, е да подрежда някви документи.
    На съученичка техните й уредиха стаж в банка.
    Друга съученичка се измъкна с подправяне на лична карта, защото бащата на една нейна приятелка познава прокурори. По подобен въпрос аз стоя в неведение вече няколко месеца.

Еми, шанс. Не ми харесва, защото съм от позицията на неползващия връзки. И аз бих искала да си взема книжката бързо, да ми намерят работа или стаж или пък да се измъкна от толкова сериозно провинение без наказание, глоба или писане в гражданското досие. Ама нъц.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 10-03-2012 на 08:26

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Най-много ще ме подразни, ако примерно кандидатствам за едно работно място заедно с друг човек. Тази личност е също толкова квалифицирана, колкото мен, но пък има роднина и познат работещ в институцията, където кандидатстваме. И заради този чичко или лелка, въпросния индивид ще получи работата, дори и ако беше по-малко квалифициран от самата мен.

Ей това ако (като) се случи някога в живота ми, наистина ще се ядосам. И голям скандал ще вдигна. :Д

Всички момичета са различни, особено като са на различна възраст. И аз да кажа какви си харесвам- едвали критерият ще съвпадне. Аз лично си харесвам по-високи, в добра форма (не е задължително сега да са супер фитнес маниаци, но поне да се поддържат), да имат ум и най-вече да не не прекаляват. В смисъл не още от първия ден или седмица да казват обичам те или пък през 2 минутки сладко, мила, слънчице ... това е доста прекалено изказване, поне за 13-15 годишен. Не бива и едно момче да допуска приятелите му да я обиждат или да я удрят (при някои приятелки се е случвало).

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Ей това ако (като) се случи някога в живота ми, наистина ще се ядосам. И голям скандал ще вдигна. :Д
    Мислиш ли че с скандал ще постигнеш нещо, или ще впречетлиш някого? Тая система не е от вчера.

Аз съм имал няколко възможности да се възползвам от такива "привилегии", веднъж даже се възползвах обаче беше неизбежно.
    Обаче гледам да не съм злонамерен и да не вредя на другите. Най-изявения случай беше с кандидат-студентството ми.
    До последно мислех да не уча висшо и чак след като изкарах читави оценки на матурата реших че ще ставам студент.
    Познати на нашите ми предложиха срещу 2 палки да ме бутнат право в един конкретен университет(не знам дали тази практика я има още), аз обаче отказах защото не ми се стори редно. Как аз с мойте 2 седмици подготовка да взема мястото на някой дето се чупил от учене 2 години за да влезне? Отделно че 5 години щях да се чувствам като парашутист.

PinkPan7her, поправи ме ако греша, обаче доста лицемерна позиция изразяваш?

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    PinkPan7her, поправи ме ако греша, обаче доста лицемерна позиция изразяваш?
    именно.

аз пък съм от онзи (изчезващ) тип хора, които държат всичко да си свършат сами и да бъдат оценени, заради способностите си, не заради личните си отношения с някого. може по-бавно да ми се случват нещата, по-трудно и дори тегаво, но вървят натам, накъдето съм се запътила. всичко останало ме гнуси, не съм способна да чувствам удовлетвореност, когато съм получила нещо, което не заслужавам/което някой друг заслужава повече от мен. наивно, тъпо - сигурно, обаче честно, достойно за уважение - със сигурност;

успех на всички! и, в крайна сметка, кой както може;

Град
    София, България
    ....
    жалко, че броят на хората, които мислят като теб е малък.

колкото до пантерката. Тя сама беше заявила следното:

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Сиси, това, че аз преписвам и имам 6, а някой е решил да го кара честно и има 5, по никакъв начин не ощетява него. Дори не го засяга. Защо ли? Защото в училище всеки е за себе си. Това не е състезание, изпит за прием в университет или някакъв вид конкуриране. Аз не прецаквам теб със своята висока оценка.
    а, Сиси, която впрочем мисли досущ като теб, аетернал, беше отвърнала следното:

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Твърдиш, че не прецакваш никого. Не е така. С тези ти измислени, преписани оценки ще влезеш в университет, нали? И ще заемеш мястото на някое дете, което си е съдрало четирибуквието от учене и наистина си е изкарало успеха. Не с пищови.
    И харесвам такива хора. Хора, които изкарват оценката, която заслужават и това ги удовлетворява. Не ги кара да преписват, за да грабнат така желаната 6-ца.

източник:
    тема: Мамо, имам 6.
    раздел: училище и приятели, страница 2

А иначе, аз споделям вижданията на блаб. В това отношение, мненията ни по темата са едно към едно.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 10-03-2012 на 09:47

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Е, съгласна съм с вас, че използването на връзките в повечето случаи ощетява някого.
    Но не мисля, че факта, че примерно съм се обадила на някой познат да ми свърши услуга в дадена област, без това да застрашава заплатата или прехраната на трето лице, е толкова ужасно престъпление.
    Ще ме прощавате. Твърде много морализъм също не е на хубаво.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    София, България
    Е, съгласна съм с вас, че използването на връзките в повечето случаи ощетява някого.
    Но не мисля, че факта, че примерно съм се обадила на някой познат да ми свърши услуга в дадена област, без това да застрашава заплатата или прехраната на трето лице, е толкова ужасно престъпление.
    Ще ме прощавате. Твърде много морализъм също не е на хубаво.
    О, не, не.
    Тук съм съгласна с теб.
    Мисля, че обсъждахме друго, и темата от училище и приятели се прехвърли тук (отчасти благодарение на мен :Д)

Град
    Варна
    Не знам, аз се чувствам отговорна, защото започнах темата за връзките

Мега фен
    LadyDi, аз съм последния човек които ще тръгне да проповядва морализъм. А напоследък ми се налага да работя с документи, и напълно те разбирам. В администрацията имам чувството че ги избират с конкурс само от дебил нагоре. То е нереално, толкова откровенна тъпота, чак на теб ти става неудобно, като питаш нещо и отсреща те погледнат сякаш си изявил желание да бръкнеш с пръст в дупето на котката й. Сега, едно е да разучиш как стоят нещата и да си улесниш работата, друго е да ощетиш някой или държавата. Говорим за различни работи, нали?

Град
    Варна
    LadyDi, аз съм последния човек които ще тръгне да проповядва морализъм. А напоследък ми се налага да работя с документи, и напълно те разбирам. В администрацията имам чувството че ги избират с конкурс само от дебил нагоре. То е нереално, толкова откровенна тъпота, чак на теб ти става неудобно, като питаш нещо и отсреща те погледнат сякаш си изявил желание да бръкнеш с пръст в дупето на котката й. Сега, едно е да разучиш как стоят нещата и да си улесниш работата, друго е да ощетиш някой или държавата. Говорим за различни работи, нали?
    Това имам предвид и аз още от първия си пост към Сиси, но явно не съм се изразила добре, щом темата се обърна

Супер фен Аватара на Irti
    друго е да ощетиш някой или държавата.
    Аз мисля друго яче.

Да се опитваш да прекараш човек е глупаво, но държавата трябва да се мачка постоянно. Без да трошиш създаденето, без да хвърляш боклуци там и онам, но каквото може трябва да се открадне от нея. Кое законно.. кое не толкова, защото реално погледнато НИЩО не ти дава, а само ти взема. Взема ти глупави нереални сметки за различни неща, искат данъци на колите, данъци на всичко. Искам да си направя ремонт.. плочките са да си ебе майката и цифрата. Искам тази вечер да ям нещо по-специално и да пуша червено боро, но когато даден човек няма парите.. си остава с исканията. Много добре си спомням времето, когато хляба беше 45 стотинки, бира Ариана беше 40 стотинки с шишето, дизела беше страшно евтин, а масура беше 3лв. Тъжно е когато даваш почти 3 кинта за бензин. Обичам си държавата и природата, но от другото нищо не става. Аз съм готов да се тръгне към по-добре.. да се организират хората, но те не искат.. страхуват се. Затова действам сам и се боря с цялата помия, за да живея така както АЗ искам и да ям това , което АЗ искам! Много хора правят така. И не мрънкам, а ми е тъжно. Когато държавата почне да ми дава и помага, когато направят заплатите на един пожарникар майка си и баща си, защото той го е заслужил до краен предел.. когато спрат да се дават пари за този и онзи глупав спорт.. тогава и аз ще спра да газя това и онова. Твърдо за да се ощетява тази кочина в която живеем и твърдо ЗА хората да спрат да се путляват.
    Последно редактирано от Irti : 10-03-2012 на 13:20

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Та както съм казвал и преди. Тази система е неработеща,но все още няма друга измислена.И не само в България, а в световен мащаб. Всеки си гледа в неговата паничка,мисли че неговото е най-правилното и оплюва тези дето са по-добре от него изкарвайки ги най-лошите,нищо че на тяхно място често би правил същото.Та защо политиците били най оплювани.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Та както съм казвал и преди. Тази система е неработеща,но все още няма друга измислена.И не само в България, а в световен мащаб. Всеки си гледа в неговата паничка,мисли че неговото е най-правилното и оплюва тези дето са по-добре от него изкарвайки ги най-лошите,нищо че на тяхно място често би правил същото.Та защо политиците били най оплювани.
    Ако това се отнася за мен..

Неработеща е системата, ако не знаеш как да извлечеш от нея. Нормално аз да гледам в моята паница, а ти в твоята. Нормално аз да съм загрижен първо за мен си и после за другите. Мен други хора не ме интересуват, а само близки приятели и хора на които съм помогнал с нещо. Никой никога не оплюва. Всеки сам се спасява както може и по какъвто начин е намерил. Политиците не ме интересуват, не ме вълнуват, не искам да съм на тяхно место и не искам да имам нищо пряко свързано с тях.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Мен други хора не ме интересуват, а само близки приятели и хора на които съм помогнал с нещо.
    нали, за да изявиш желание да помогнеш на някого, трябва да се интересуваш от тях и тяхното състояние (било то физическо, психическо или финансово) :Д
    Тц.

Град
    Варна
    Между другото... съм съгласна с Ирти за държавата. Не обичам да прецаквам хората, нито да ги ощетявам по какъвто и да било начин, но държавата е друга работа.
    И имам леки подозрения, че сега ще се намери някой да ни попита защо, вместо това, не се опитаме да направим нещо, за да променим нещата...

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    нали, за да изявиш желание да помогнеш на някого, трябва да се интересуваш от тях и тяхното състояние (било то физическо, психическо или финансово) :Д
    Тц.
    Не, малко човече, мисълта ми е, че помагам на тези, които съм преценил. Примерно, че Niakoitam не го познавам, не съм водил разговор с него, не го знам.. и грам не ме топли за него. Не съм го преценил, че искам да му помагам с нещо.

Може да помагаш и без да се интересуваш от подробности.
    Последно редактирано от Irti : 10-03-2012 на 14:08

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Ако трябва да си говорим за връзкарство,система в България и пр. темата ще продължи до утре...Не знам кой доколко е запознат със следващите наименования(аз също не съм кой знае колко,само от това,което определени достоверни източници са ми споделяли),но факторът от ПЪРВОСТЕПЕННО значение,на който (почти) изцяло се дължи сегашното положение са масонските и чифутските организации.Немного хора възприемат тези термини като нещо сериозно и ги подминават като бръщолевеници за поредната секта,но който знае поне в общи линии като мен(в смисъл не знам надълбоко и надълго и нашироко за тях) тяхната идеология и манталитет,стремящ се към световно управление,би си направил елементарната равносметка,че ако този фактор не залива цял свят скрито,нещата ще стоят по коренно различен начин.Защото българите,истинските,умнит е и амбициозните българи,отлично разбират от политика,прогрес и индустриално и промишлено развитие,но не могат да се докажат.И затова постепенно започват да се подценяват и да се срамуват от етноса си.А точно в основата на чуждестранното развитие на страни като САЩ,Англия или Германия например,стоят български умове и български проекти,които остават недооценени и недоразвити тук,защото това не се харесва на господата от горепосочените организации.В историята има сума ти примери в защита на думите ми,който се интересува от нея,по-лесно ще ме разбере.Но там никой няма да има смелостта да говори открито за такъв тип световно управление и зомбиране на населението,защото,както всички знаем,историта се пише от победителите.А аз бих добавила:"...от победителите и от ВЛАСТВАЩИТЕ"...
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

Ето затова винаги са ми били много забавни хората,които са хранят държавата и политиците.И баща ми е един от тях между другото.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam Виж мнението
    Ето затова винаги са ми били много забавни хората,които са хранят държавата и политиците.И баща ми е един от тях между другото.
    От кои по-точно:"хранещите" държавата или вникващите по-надълбоко в материята?Нито за едното,нито за другото трябва да го обвиняваш,защото все пак е човек на прехода и там всеки различно се адаптира към обстановката...

ПС:Май звуча малко плоско
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
    ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
    ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!

За мненията над твоето имах предвид

Мега фен
    Между другото... съм съгласна с Ирти за държавата. Не обичам да прецаквам хората, нито да ги ощетявам по какъвто и да било начин, но държавата е друга работа.
    И имам леки подозрения, че сега ще се намери някой да ни попита защо, вместо това, не се опитаме да направим нещо, за да променим нещата...
    По-скоро ми е интересно защо мислиш така. Освен от практическа гледна точка.

Млади хора сме, за разлика от по-старите дето живееха в почти феодален режим, с свойте репресивни средства, с всесилната ДС, с Тодор Живков които застава на реч и изтърсва "Ние държим и хляба и ножа". За по-старото поколение държавата наистина е била враг. Навремето не са имали избор. Не са можели да махнат тази наложена власт, нито да сменят хората отгоре. Забележете само какви сгради са строени, РПУ-та, кметсва, общини. Масивни, монументални, квадратни изпълнения, дето като влезеш в тях и се чувстваш виновен за това че ще обезпокоиш властта с проблемите си.

Сега вече не е така, поне на теория. Ние сме държавата - хората които я населяват. Институциите служат на нас. Те за това са там, да служат на гражданите. И тия от парламента са там за да работят за нас, ние им плащаме заплатите. Ама само на теория.
    На практика те работят най-много срещу нас. 'Щото не може да земеш един завод като "Кремиковци", и вместо да го продадеш на външен инвеститор който иска да го купи и развие, да го обнови а ти да му откажеш, да го продадеш на някаква измислена компания, която в последствие го разпродава на части за да облагодетелства една малка група хора. По тая схема разграбени предприятия колкото искаш.
    Не знам как някой може да оправдае подобни хора, ей ви го принципа на крадене от държавата само че в особено големи размери.
    Последно редактирано от Aeternal : 10-03-2012 на 15:14

Град
    Варна
    По-скоро ми е интересно защо мислиш така. Освен от практическа гледна точка.

Сега вече не е така, поне на теория. Ние сме държавата - хората които я населяват. Институциите служат на нас. Те за това са там, да служат на гражданите. И тия от парламента са там за да работят за нас, ние им плащаме заплатите. Ама само на теория.
    На практика те работят най-много срещу нас.
    Задаваш ми въпрос и сам си отговори. Точно заради това.

Честно да ти призная, до скоро и аз смятах, че мога да променя нещо, че имам силите да го направя. Но когато те понастъпи живота и ежедневието ти е запълнено от други неща, които почти винаги взимат приоритет над тези общочовешките... мирогледа ти някак се променя.
    Сега за мен е много по-важно да си оправя документите, да си построя къщата, да си изкарам майчинството и ей такива прозаични неща.
    И ако мога да заобиколя някоя пътека и да си спестя време и главоболия - ще го направя. Ако мога да излъжа държавата, че да ми плаща повече от 240 лв. месечно, за да си гледам детето (при условие, че само памперсите струват 300 лв. на месец), то ще го направя. И то с чиста съвест.
    Защото питам: къде са ми парите, които плащам като осигуровки всеки месец от заплатата си? Как къде. Изядоха ми ги Манго и Айше, дето цял живот ще си кютат на мой гръб. Прецакана ни е системата, но аз просто вече нямам време да се занимавам с нея. И не ме интересува.

Мега фен
    Както казах по-горе, не те съдя, нито мисля че някой има това право. Нито пък мисля че някога нещата ще тръгнат към по-добро(правилно). Да ти е живо и здраво детето, LadyDi
    Последно редактирано от Aeternal : 10-03-2012 на 15:49

Град
    Варна
    Както казах по-горе, не те съдя, нито мисля че някой има това право. Нито пък мисля че някога нещата ще тръгнат към по-добро(правилно). Да ти е живо и здраво детето, LadyDi
    Аааа, мерси, ама аз още нямам дете

Давах ти хипотетични примери, ежедневни проблеми, с които и ти ще се сблъскаш някой ден

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си