Здравейте.
Не знам как да постъпя, много съм объркана. До края на тази седмица трябва да се пренеса в апартамента на приятеля ми, понеже съм бременна и е редно да живеем двамата. Но има една пречка така да се каже- баща му е съгласен да живея там, но отношението му към мен.. игнорира ме все едно не съществувам. От 2 години ние сме само на здравей и чао. След като моя приятел му е казал новината, на другия ден се е правел, че все едно няма нищо ново- когато ме видя , след като знаеше, че ще ставам част от семейството и нося неговия внук- ми каза едно студено здравей и се изнесе все едно нищо не се е случило. Усещам в неговото отношение едно ужасно пренебрежение и досада, че му навлизам в пространството и трябва да живея там. Когато се засечем той бърза да се измъкне, и да отиде в другия край на апартамента, сякаш не иска да седи с мен в една стая. Чувствам се неловко, защото се предполага, че трябва да живея с този човек, даже ще спим в една стая, а получавам възможно най-пренебрежителното отношение. За него ще си остана просто приятелката на сина му, но не и снаха или майка на внука му. Но и за мен е един чужд човек също- няма желание да се сближим и да се опознаем, а аз съм много притеснителна - в смисъл, че усещам, когато не съм желана и няма да мога да се почувствам в тази къща като у дома си. Това е единствената възможност на този етап да живея заедно с приятеля си, а живот и здраве догодина лятото ще си намерим ново жилище. Искам да видя мнението на другите хора- как бихте постъпили вие- бихте ли могли да живеете с човек, който не иска да сте там, но все пак да отидете и да бъдете с любимия, или да изчакате догодина, но детето да се роди и да живее няколко месеца отделно от баща си.
Забравих да спомена, че бащата ще спи в нашето легло- то е едно голямо .. но все пак- а от октомври идва и баба му, която ще спи пак в нашата стая- дефакто 4 души ще сме , тя ще си има отделно легло, но когато се роди и бебето, то пак ще е в тази стая.. и нито аз нито то, нито те ще имат спокойствие.. (((
Благодаря за отделеното време