- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Телефонен тормоз - НЕ издържам вече .. !
привет на всички .. можеби не търся съвет,а просто да споделя с някой .. понеже в момента телефона ми е изключен и поне до утре на обяд ще е така (по доло ще стане ясно защо) таа просто няма как да се обадя в момента на някоя приятелка ..
първо искам да благодаря на тези,които ще го прочетат .. и така - всичко започна преди около 2-3 седмици с един непознат номер,който започна да ми звъни (в началото го приеш като някаква шега и че ще спре) казваше че ме познава и че и аз него го познавам,но просто не мога да се сетя кои е .. и той не казва.Искаше да се видим,започна все по чесно да звъни,да настоява да излезнем не приема НЕ за отговор.. щом му кажа че няма да излезна с него той веднага започва - "аа така ли.. искаш ли да те причакам пред вас знам къде живееш,ще те открадна.. " при което на мен малко взеха тръпки да ме побиват.. НО днес всичко мина границата - одеве бяхме излезнали компания и един мои приятел каза че тои щял да говори с тоя нахалник и започна съвсем нормално да му обяснява "Може ли да знам кои се обажда.. гледам че звъниш на моята приятелка,остави я " а ония взе да повишава тон и псува,казва че няма да ме остаи и само това знае.. после пак звънеше,но аз не вдигнах.. а той звъни едно след друго,докато вдигна телефона .. вдигнах и той веднага почна " А мааа защо даваш на него телефона аз с теб искам да говоря.. утре ще дойда в даскало,мн лошо за теб.. краи с теб" ей такива ..след което аз си изключих отново телефона след като се прибрах и го включих - пак не спря да звъни,майками видгна и му обяснява най-спокойно "Кажи ся кой си,защо само я притесняваш.. спри да и звъниш" а той и е казал че няма да ме остави и пак не казва кои е .. майками вика "ако баща й разбере тежко ти и горко" той отговори че изобщо не го интересува,че утре ще дойде в даскало .. и майка ми му каза че щом ще е така утре ще подадем оплакване в полицията и той каза че изобщо не го интересува и че не го е срах ..
и такаа, нз вечеи отново на тези,които си направиха труда да го прочетат и извинете ако има много правописки грешки,но пиша с треперещи ръцее
Виж на кой мобилен оператор е и провери кой е в близък клон. Какво толкова?
Не знам дали ще ти кажат номера, ако се обърнеш към тях със запитване. Ако не стане това, знам ли...
кажи им, че искаш да платиш сметка на еди-си-кой номер. Те със сигурност ще ти кажат име.
Предварително, обаче, си измисли оправдание защо няма да го платиш... може да кажеш, че нямаш
достатъчно пари в себе си или някоя друга глупост, все тая!Важното е, че ще си разбрала на чие
име е телефонът.![]()
А ако е личен номер, само полицията се занимава с такива работи... Ама в твоя случай се налага...
За това не се сетих. Тогава моментално в полицията, да.
Вземаш майка си и отивате до полицията. Даваш номера и те от там нататък си знаят работата.
Може тоя човек да те познава, бла бла, ама прекалява вече с простотиите си. А не може цял живот да си седиш с изключен телефон, заради някакъв си олигофрен.
Пробва ли да отидеш в Глобул/М-тел/Вивател (на който и оператор да си) и да блокираш номера си?
Преди на една приятелка един и беше изпратил заплашителен смс - в полицията и готово. Хванаха го.
Отиваш при оператора си и казваш, че искаш да си смениш номера. И този остава на сухо.
Щом до момента не е предприел никакви действия е ясно, че само знае да заплашва.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
В полицията. По принцип, когато има такъв тормоз е хубаво да не вдигаш на непознати или скрити номера. Просто пълен игнор и рано или късно човека се уморява. Никакви караници и приказки. Отивай в полицията и дано го хванат боклука.
Аз съм телефонен шегаджия, бъзикал съм се с много хора и за какви ли не работи, ама това минава границата....
Пред тебе има два варианта:
1: Отиваш в полицията и ги молиш там да разберат кой е.
2: Казваш му - "Айде ела де, да те видим колко си як" и водиш компания 10 въоръжени момчета и няма да посмее да ти каже нещо.
случи ми се доста подобно. Отидохме в полицията- пише се нещо от сорта на жалба, даваш номера, те го издирват и се обаждат. съвет от мен- смени си номера и внимавай на кой го даваш следващия път.![]()
смених си го вече и определено много малко хора ще го имата колкото до останалото - днеска незнам колко време бяхме с майками в полицията.. даже там чак си включих тенефона,следователно започна пак едно звънене без да спре .. ;х един от полицаите вдигна и каза че незнае кои търси и днес си е взел тази карта (естествено без да казва че е полицай ;д ) след което последва едно викане,псуване и заплашване от страна на тоя анонимен психопат - полицая се ядоса и той човека.. ;х така на 3-4 пъти му вдигна,след което го остави да звъни и само в полицията докато бях имах 29 пропуснати от него и от там като излезнах ведната си смених номерта та ся малко си починах.. а най-лошото е че явно тоя е взел картата някъде на черно,понеже не е регистрирана,не излиза нито име нито нищо.. пише само че е непроследяем
и така полицията неможе да го намери.. казаха ми да си сменя венага номера и ако има нещо съмнително,ако усетя че съм в опасност (понеже доста сериозни заплахи получих) да им се обадя веднага
Ако на мен така ми звъняха, приятелят ми и родителите ми щяха земята и небето да съберат, но да намерят въпросния, след което да го поставят на място.
Според мен въпросният психопат те е нацелил на случаен принцип и в действителност нито те познава, нито знае нещо за теб. Много вероятно е да не сте и от един град.
Все пак имай нещо на ум и внимавай с кой се запознаваш/сприятеляваш.
И спря да се върти за миг земята..
То е лесно да се каже,ама с карта на черно,дето и полицията не може да я проследи,и с психопат,който само псува,когато не е тя на телефона,не остават много варианти за проследяване.Не са нито ФБР,нито италианската мафия.Вариант би било да си устроиш среща с него,обаче той вече ще усети нещо.А и както ти казаха,има шанс просто да те е уцелил на случаен принцип и идея да си няма коя си,въпреки че ме съмнява чак до такива крайности да стигне.Имай нещо предвид и се старай да не се мотаеш без момчета наоколо,поне за известно време,и пиши,ако има развитие.
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Оле, не знам, ако бях на твое място, щях да се побъркам.
Не знам какъв друг съвет да ти дам. Добре си направила, като си си сменила номера, но ако пак ти звънне някой непознат, не вдигай или дай на някой възрастен да вдигне и да каже, че са сбъркали номера. Пази се! Ей така от нищото стават страшни неща...!
Опитай се да се сетиш за някой, когото си обидила или нещо такова, опитай се да познаеш гласа. Успех и дано не ти се случи нищо лошо!
+1
Също брат ми ми беше казал, че ако не искаш даден номер да ти звъни можеш да го блокираш т.е. почти всички телефони имат такава опция и ако този номер те набере му казва, че такъв номер не съществува. Разгледай си опциите в телефона и за друг път не вдигай на такива номера. Охх не мога да си представя какво ти еДано вече с новият ти номер да няма такива проблеми!
Не знам за старите телефони, но съм чувал, че можеш да болкираш тел. номер от мобилен оператор. Даже не знам дали не го прочетох някъде в темата по-горе. А за Смартфоните има приложения, които лесно правят така, че тоя да не може да ти звъни. Или приемат обаждането, но просто не ти го показват и не звъни телефона.
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Не, не може да блокира номер през М-тел и тн. И аз преди време бях така ,ходих в офиси на М-тел, звънях на *88- казаха ми, че не мога да блокирам номера преди да има подадена жалба, а ако подам жалба , нямало да има смисъл да го блокирам. Смених си телефона с такъв, на който имаше някакво приложение...черен списък май беше. От там го блокирах, пак си звънеше, просто отклоняваше повикванията, което някак не е облекчение, щото и смс-и може да пише, и пак си звъни. В крайна сметка се наложи да си сменя номера.
Everything changes, but beauty remains ...
естествено наще са доста притеснени,а баща ми е и много ядосан .. но нищо неможе да се направи,както каза someonerandom .. половината полиция са приятели на баща ми,ама пак немогат да го намерят.. разполагат само с един телефонен номер нищо повече,който даже не излиза че има такава карта..а иначе и аз много искам да се разбере кой е днес ще мина през полицията с майками да си дам новия номер понеже така сме се разбрали и да видя дали има нещо ново,но ме съмнява
тия дни даже не ходя на даскало,но от другата седмица трябва да почна да ходя немога само у нас да си седя
и благодаря на всички за подкрепата и съветите.. ако има нещо ново ще пиша![]()
На всеки смартфон може да се блокират повиквания и смс-и.
Никога не бих си сменила номера заради някакъв кретен. Има приложения за блокиране на номера а и операторите са за това. Гласовата поща също би могла да помогне..
Полиция..те си знаят хората какво да правят.
Fate has a way of putting in front of us that which we most try to leave behind. "Mozzie"