.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Кандидатстване след 12 клас в Англия

Здравейте! Искам да попитам по-информираните на тема кандидатстване в чужбина, и по-специално в Англия, какви изпити са необходими и достатъчно ли е да имаш сертификат (TOEFL например). Тъй като не съм особено наясно, бих се радвала ако някой, който има опит с това, ми даде насоки или съвет. Специалността, която ме интересува е Business Administration.

anonymous708973
    Guest
    Ако си 12. клас, късно си се сетила.
    Една съученичка подаде документи преди 2 седмици.

За кандидатсване в Англия ти искат академична справка, препоръка (най-добре от англоговорящ учител), мотивационно писмо и изпит, определящ нивото ти на английския език. Относно този изпит, най-често искат TOEFL или IELTS, всъщност не съм срещала университет, който да не ги приема. За TOEFL искат най-малко 80 точки, по-хубавите университети или по-сложните специалности и 100, като може на определена секция да искат примерно да имаш най-малко 25 точки.. IELTS искат най-малко 6.0, най-много 7.0 съм срещала, като пак може да имат изисквания относно секциите. По принцип има университети , които признават и други сертификати като CAE (B май е най-ниското изискване), CPE (C) и други.
    Ако имаш някакви въпроси, може да ме питаш, и аз мисля да кандидатствам там и доста съм проучила, само мотивационното писмо остана да си дооправя. ^^

Мисля, че не си достатъчно запозната, за да се изказваш по този начин. Всеки университет има индивидуален срок за подаване на документи и определено не съм се сетила късно. Ако имаш по-компетентно мнение, бих се радвала да го прочета, стига да не е безпочвено

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    За Бизнес администрации мисля, че нямаш нужда от допълнителни изпити. Използва се UCAS, стандартният пакет - мотивационно писмо, препоръчително писмо, среден успех...
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Цитирай Първоначално написано от dandelion24 Виж мнението
    За кандидатсване в Англия ти искат академична справка, препоръка (най-добре от англоговорящ учител), мотивационно писмо и изпит, определящ нивото ти на английския език. Относно този изпит, най-често искат TOEFL или IELTS, всъщност не съм срещала университет, който да не ги приема. За TOEFL искат най-малко 80 точки, по-хубавите университети или по-сложните специалности и 100, като може на определена секция да искат примерно да имаш най-малко 25 точки.. IELTS искат най-малко 6.0, най-много 7.0 съм срещала, като пак може да имат изисквания относно секциите. По принцип има университети , които признават и други сертификати като CAE (B май е най-ниското изискване), CPE (C) и други.
    Ако имаш някакви въпроси, може да ме питаш, и аз мисля да кандидатствам там и доста съм проучила, само мотивационното писмо остана да си дооправя. ^^

Благодаря много

dandelion, към каква спецaлност си се насочила и би ли ми препоръчала някои университет, или ако си по-запозната с такси, някаква по-подробна информация. Задължително ли е участието в иницaтиви от типа на БМЧК във връзка с мотивационното писмо? Какви други постижения може да се включат? Ако искаш ми пиши на ЛС. Благодаря ти за отговора.

Ще отговоря тук, в случай, че и някой друг се поинтересува от отговора.
    Насочила съм се към психология за бакалавър, за магистър психотерапия, но май се отказвам от това и друго ще бъде.. Има време да го измисля магистъра, де.
    Университет не мога да ти препоръчам, тъй като не съм гледала за твоята специалност. http://www.thecompleteuniversityguid...siness+Studies - това е класация на университетите във Великобритания според твоята специалност (Business Administration конкретно нямаше) за 2013. Колкото по-нагоре е унивеситетът, толкова по-добре, ама си зависи от оценките, успехите, мотивационното писмо и т.н. къде ще те приемат. Гледай, влизай им в сайтовете, чети, пише всичко - такси (доста си е скъпичко там), сертификати, настаняване и т.н., ако не ти е ясно нещо можеш да им пишеш имейл.
    Могат да се включат всякакви постижения от 9. клас насам - грамоти от състезания, конкурси, от участия в някакви обучения, академии, семинари, лагери, общо взето всичко, което можеш да докажеш, даже членска карта от БМЧК. Не е нужно да си ставала първа на национално ниво, те гледат просто да имаш нещо, да знаят, че си активна. Не е задължително участието в БМЧК и подобни, но е препоръчително. Участието в разни клубове и тренирането на спортове показва, че имаш някакви интереси, че си част от обществото, че си целеустремена да постигнеш нещо. В мотивационното си писмо трябва да напишеш за извънкласните си дейности и на какви качества са те научили (ако тренираш отборен спорт - на работа в екип, примерно).
    (Лирическо отклонение: Запиши се в БМЧК, ако имаш време и желание, разбира се, не е като разни други организации, там наистина се правят интересни неща и навсякъде хората са супер приятни и социални и не се правят на важни, познавам от доста области. )
    И няма проблем, пак заповядай. ^^
    Последно редактирано от dandelion24 : 10-08-2012 на 19:00

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от allure Виж мнението
    Мисля, че не си достатъчно запозната, за да се изказваш по този начин. Всеки университет има индивидуален срок за подаване на документи и определено не съм се сетила късно. Ако имаш по-компетентно мнение, бих се радвала да го прочета, стига да не е безпочвено
    Хубаво де, ти си знай. Предвид колко елементарни неща питаш, закъсняла си, да.
    Въпросната съученичка кандидатства с Ucas, знам, че на първо място е писала London School of Business and Economics.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Хубаво де, ти си знай. Предвид колко елементарни неща питаш, закъсняла си, да.
    Въпросната съученичка кандидатства с Ucas, знам, че на първо място е писала London School of Business and Economics.
    това
    но пък имаш още време да се справиш
    повечето срокове са до 15.01

иди в някоя консултантска агенция за помощ
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от dandelion24 Виж мнението
    (Лирическо отклонение: Запиши се в БМЧК, ако имаш време и желание, разбира се, не е като разни други организации, там наистина се правят интересни неща и навсякъде хората са супер приятни и социални и не се правят на важни, познавам от доста области. )
    (Лирическо отклонение в отговор на лирическото отклонение: Я! БМЧК колежка! )

Не е вярно това, че всеки университет си има срок. За Оксбридж и медицинските специалности, срокът е 15ти октомври (тоест след седмица). За всички останали унита е 15-ти януари. По-късно от този срок кандидатури не се приемат.
    Общо взето каквото ти трябва са ти го казали. Аз мога само да добавя, че admission tutor-ите, сиреч тези, които ти преглеждат документите, взимат под внимание най-вече колко well-rounded персона си. Ако искаш може да имаш хиляди постижения в хиляди области, трябва да докажеш че тези постижения се отнасят директно към специалността ти и освен това, че си наистина развълнувана от възможността да учиш и да се развиваш в академична среда като британската. Те търсят амбицирани, сериозни хора, които могат да допринесат и на университета. Трябва ясно да покажеш, че си такъв/такава.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Нямам какво друго да допълня, освен че ако искаш да се запишеш в БМЧК ,само колкото да го напишеш в мотивационното, не губи времето на хората, има много други организации :Д Но ако имаш поне малко желание, със сигурност няма да съжаляваш.
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си