.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Повече от фен Аватара на kilers

Положителни черти от четенето на книги?

Кажете ми 4-5 положителни черти от четенето на книги и 4-5 отрицателни от това да не четеш ?

Мега фен Аватара на Colouring
    Не мисля, че има някакви отрицателни чети от четенето. То те обогатява, което никога не може да доведе до нещо неполезно и недобро.
    Положителните черти са ужасно много. Като един човек, обичащ много да чете, мога да кажа, че книгите са ми дали много и се надявам да продължават да ми дават. Пренасяш се в един нов свят, различен, който няма нищо общо със сивото ти ежедневие. Припознаваш се в някой герой, откриваш качества, за които не си подозирал, научаваш неща, които не си знаел, разширяваш мирогледа си. Книгите ти дават желаното бягство, което те откъсва от проблемите, но и ти дава възможност да ги разрешиш. Има нещо изключително в това да се потопиш в книга, да влезеш вътре и да се въплътиш в нещо дотолкова, че да не можеш да се откъснеш от това дори след като си я прочел. И е изумително, че всеки ще намери нещо, за което да се хване; за всеки ще има подходящата книга, от подходящия жанр, с подходящите герои.
    Книгите ти помагат да разсъждаваш, развиват имагинерното ти мислене, предизвикват те, учат те.
    Както се казва..
    Book lovers never go to bed alone.

Мега фен Аватара на Dagichka
    сериозно ли си мислиш, че четенето има отрицателни черти? при това искаш 4-5, защо? за да ти е оправдание, че не четеш? о.о или някой абсурден учител ви го е дал като тема за есе или нещо такова?
    за ползите съм напълно сългасна с мнението на Colouring. ^

Повече от фен Аватара на kilers
    Написал съм отрицателни черти от това , да не четеш

Мега фен Аватара на Dagichka
    оооопа, моя грешка значи. ^^

Мега фен Аватара на Colouring
    И аз се извинявам. Мисля, че тези, които не четат, губят много. Губят всичко прекрасно, което описах по-горе. Един пъстър свят от думи, коя от коя по-закачливи, учещи, хранещи ни с духовно 'гориво', ако мога да се изразя така. Губят един живот, вярно - нереален, но с уроци, които могат да ни послужат в реалния такъв. Четенето ти дава свобода в много форми, която доста от нечетящите не притежават.

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Не мисля, че има някакви отрицателни чети от четенето. То те обогатява, което никога не може да доведе до нещо неполезно и недобро.
    Положителните черти са ужасно много. Като един човек, обичащ много да чете, мога да кажа, че книгите са ми дали много и се надявам да продължават да ми дават. Пренасяш се в един нов свят, различен, който няма нищо общо със сивото ти ежедневие. Припознаваш се в някой герой, откриваш качества, за които не си подозирал, научаваш неща, които не си знаел, разширяваш мирогледа си. Книгите ти дават желаното бягство, което те откъсва от проблемите, но и ти дава възможност да ги разрешиш. Има нещо изключително в това да се потопиш в книга, да влезеш вътре и да се въплътиш в нещо дотолкова, че да не можеш да се откъснеш от това дори след като си я прочел. И е изумително, че всеки ще намери нещо, за което да се хване; за всеки ще има подходящата книга, от подходящия жанр, с подходящите герои.
    Книгите ти помагат да разсъждаваш, развиват имагинерното ти мислене, предизвикват те, учат те.
    Както се казва..
    Book lovers never go to bed alone.
    Напълно съгласна! Отчайвам се, когато питам някой дали чете и ми отговорят "nee da ni sum luudaa" примерно. Не че нещо против писането на латиница, но неграмотността направо ме побърква. Скоро бях питала майка ми дали не е и тя потресена от факта, че все по-малко от подрастващите не отварят и една книжка и тя проосто ми каза "Не". Не било нещо ново. http://ask.fm/martitooou/answer/18000157181554 бих искала да споделя това с вас, защото все още съм потресена от отговора, който получих. И мисля, че това е едно от нещата, до които води нечетенето на каквито и да е книги.
    ^^^
    Бургас <3

Голям фен Аватара на Богиня
    Аз знам и положителни черти от четенето. Има риск някоя разсърдена буква да изскочи и да те удари по окото.

Ама че въпрос... няма да ги изброявам.
    ''Стая без книги е като тяло без душа.''-Цицерон

Супер фен Аватара на Oldschool
    А мен ме дразни това елитарничене на хората, които четат книги и особено онези, които се опитват да минат за много интелигентни, защото просто четат. По-нагоре прочетох нещо, което ме разсмя и ще го цитирам: "развиват имагинерното ти мислене". Искам да попитам авторката на това мнение, дали не се е опитала изкуствено да се натегне и затова е използвала този израз вместо простоватата дума "въображение". Просто имагинерен означава друго и се получава много забавна... глупост.

Той лежеше в своето легло мяташе се на всички страни и за поредна нощ беше измъчван от безсъние. Беше на 26 години и се чувстваше стар и немощен. Искаше да разкрие да покаже дълбокия и безкраен свят в душата си, а беше безсилен.

Той знаеше че има скрита сила, дарба в дълбоко в него и искаше да разкрие на света това което знаеше защото беше сигурен че е единственият който го знаеше. Ала щом хванеше перото и думите се губеха и на белия лист се появяваха само безмислици и блудкави заключения.

Въртеше се в леглото и се питаше защо? Защо е безсилен физически когато беше силен духовно? Питаше се как с какво да изрази съкровищата в главата си. Той виждаше миналото и бъдещето а беше безсилен да види и живее в настоящето. Той беше раздвоен между това което е било и това което ще бъде и в кражна сметка беше едно нищо.

Скочи от леглото за да напише нова мисъл която точно му хрумна ала в момента в който хвана перото и сякаш химерата-вдъхновение изчезна. Унил сам изгубен той седна на леглото и пак се запита защо. Отговор нямаше. Може би не искаше да намери може би беше по лесно така. Може би. И може би нямаше никогада разбере.

Легна обратно в леглото и продължи да се върти. Мислеше си. Потапяше се бавно в спомените си за бъдещето. И ето там той виждаше предстоящата война, виждаше ужаса страха в собстевените си очи. Усещаше как тича бяга опитва се да се спаси.и този път не беше безсилен. Този път той беше герой. Там в бъдещето той знаеше че ще бъде способен да отключи съкровището скрито дълбоко в него и да го използва за да спаси себе си и хиляди други. Виждаше славата която щеше да му бъде донесена от книгите му за ужаса на войната. Да сега той беше силен и не се страхуваше от нищо.

Заспа преди отново да се запита защо беше безсилен сега…
    Съжалявам за грешките, но го взимам от чернова в момента...

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Аз не знам да има отрицателни черти.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Четеш и в момента, авторе. Няма да можеш да пишеш и общуваш без това. Егати въпроса...
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    сериозно ли си мислиш, че четенето има отрицателни черти?
    Дон Кихот чела ли си?

Мега фен
    + езикова култура, безполезни знания, които да използваш в опитите си да забавляваш околните, грамотност, забавление, нерядко и чувство за преоткриване на аз-а в някой герой => някакво изкривено себеопознаване.

- загуба на време и енергия, социално отдръпване, нужда от социализация сред индивиди, съответстващи като стандарт на въображаемите такива, в зависимост от предпочитания жанр - често склонност към свръх драматизиране, делюзии (обратно на последния плюс).

Тъкмо по пет ти изредих.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    + езикова култура, безполезни знания, които да използваш в опитите си да забавляваш околните, грамотност, забавление, нерядко и чувство за преоткриване на аз-а в някой герой => някакво изкривено себеопознаване.

- загуба на време и енергия, социално отдръпване, нужда от социализация сред индивиди, съответстващи като стандарт на въображаемите такива, в зависимост от предпочитания жанр - често склонност към свръх драматизиране, делюзии (обратно на последния плюс).

Тъкмо по пет ти изредих.
    одобрявам

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

Тъкмо по пет ти изредих.
    Минусите важат за кисненето в интернет с по-голяма тежест.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен
    ^ Oу , спор няма. Въпросът е да правим това, което ни носи удоволствие - дали ще е четене на книги, висене в интернет или разкисването в някое заведение - разлика има само за отделния индивид спрямо собствените му предпочитания. Няма лошо да не се интересуваш от наука или литература стига другите ти дейности да те правят щастлив и да не ти вредят. Та макар аз да не намирам минуси в книгите, а изреденото да е просто някакъв опит за 'обективно' представяне на нещата спрямо колектива (т.е. спрямо масата с всичките ни различия), редно е да се отбележи, че книгите и четенето изобщо са плюс в очите на хората, които просто го възприемат като плюс.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си