.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

някви размишления..

Напоследък се замислих, че примерно има неща, които ако друг ми ги направи на мен, ще се чувствам много засегната и ще ги мисля за някви много гадни постъпки, но в същото време съм ок с мисълта аз да ги правя... това е леко несправедливо като че ли :/ Къде ми е грешката?!

Мега фен Аватара на xoxi
    Какви неща? Дай пример.
    И спря да се върти за миг земята..

1) Ами относно приятелството: да лъжеш за някакви дреболийки, когато да речем не ти се излиза с някого, или те мързи да направиш някаква услуга
    2) Момчетата ( или съответно момичетата, ако си момче): да се отнасяш с някого, сякаш е единствен, а всъщност не е..

Грешката ти е, че мислиш, че другите хора няма да се чувстват гадно, ако се държат с тях така. Или не ти пука за хората и съответно те как се чувстват от твоите постъпки, не знам, ама не се учудвай, ако след време останеш без приятели. Нали знаеш, отнасяй се към другите така, както искаш те да се отнасят към теб.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от 4Questions Виж мнението
    Къде ми е грешката?!
    Грешката ти е, че не мислиш как ще се почувстваш ако някой ти каже или направи това, което ти правиш на другите.
    За жалост повечето хора са като теб.
    Повтаряй си по-често "не прави това, което не искаш другите да направят на теб" и се поставяй на мястото на отсрещната страна и ще видиш как постепенно ще започнеш да се съобразяваш.

Вторият пример, който си дала показва глупост и лицемерие.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Цитирай Първоначално написано от dandelion24 Виж мнението
    Грешката ти е, че мислиш
    Това е.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

споко, и теб те премятат сигурно по 100 пъти на ден без да се усещаш.
    от тия благородните лъжи - "нямам дъвка", "изникна нещо" и т.н.
    аз знам, че някой като ми закъснява и ми каже, че е изникнало нещо, ме лъже. защото и аз самата като закъснявам обяснявам, че "нещо е изникнало".
    не се коси много, и да, ако толкова е важно за теб да си добър човек, мисли по-често за това какво смяташ за добро/лошо и дали би искала да постъпваш по начин, по който не искаш да постъпват с теб.
    самият факт, че се замисляш, те прави доста добро човече.
    успех с избягването на двойните стандарти!
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Цитирай Първоначално написано от jghgh Виж мнението
    мисли по-често за това какво смяташ за добро/лошо и дали би искала да постъпваш по начин, по който не искаш да постъпват с теб.
    Това не е ли егоистично?

бро, моля те, скрий се.
    не си първият, открил многоликия свят на въпросите. почни да си даваш и малко отговори - тогава мъдростта ти няма да изглежда толкова куха.
    и ако си внимавал в часовете по психология и философия ще видиш, че човекът се води от егоизма. това е най-първичното у него. есенцията. всеки човек се води от егоистични подбуди дори в стремежа си да е добър.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Град
    Over the law
    Не знам. Не разбирам. Затова питам.

Град
    Over the law
    Отговорите са незначителни. Водят само до слаб напредък. Любопитството е двигателната сила на личностното развитие. А с любопитството идват въпросите. Спреш ли да питаш, спираш да се "движиш".

За егоизма.

и ако си внимавал в часовете по психология и философия ще видиш, че човекът се води от егоизма. това е най-първичното у него. есенцията.

Първичното, инстинкта, животинското. На това ниво е егоизмът. Защо толкова разпалено го защитаваш? Мислиш ли, че човек трябва да остане на това ниво?

всеки човек се води от егоистични подбуди дори в стремежа си да е добър.

Не. Всяко действие може да бъде обяснено от околните като водено от егоистична подбуда. Това съвсем не означава, че то е такова.
    Пр. Love (гледам, че има някаква тенденция да се използват чужди думи)

От коментарите ти мога да предположа, че си на "ти" с философията. Назови ми философ, който се е занимавал с горепосочената тема! Ако се сещаш, разбира се.

Повече от фен
    ВСЯКО действие Е водено от егоистична подбуда. Който твърди различно е лицемер/папачалче-моралистче/глупак.
    До авторката - мисленето нещо не ти се отдава, мойто момиче.

Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    ВСЯКО действие Е водено от егоистична подбуда. Който твърди различно е лицемер/папачалче-моралистче/глупак.
    До авторката - мисленето нещо не ти се отдава, мойто момиче.
    Сериозно, ако си 97.....facepalm!

Иначе благодаря за отговорите, помогнаха да си направя изводи.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от 4Questions Виж мнението
    Сериозно, ако си 97.....facepalm!
    Да, 97 съм.
    Какво се опитваш да ми намекнеш с това "facepalm"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си