.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 26

Hybrid View

Как се отразява липсата на обич

Ще съм доста кратък.Приятелката ми като малка не е получава обич от баща си,той много често не си е у дома ,а когато си е,я е биел.Така в нея се е родил един много сложен характер,който така и не мога да разбера.Тя е непредсказуема,прави се на кучка,обаче знам че много ме обича,защото съм и първия сериозен приятел.

Въпроса ми-струва ли си да се мъча с такова момиче,как тази липса на обич може да се отрази на едно момиче и как да се държа с нея,за да може да ми се довери напълно и да се влюби в мен още по силно.Айде всички психолози и умници да изкажат мнение

Супер фен Аватара на TheBobqk
    Град
    Бургас
    Покажи й, че си до нея. Покажи й, че можеш да я разбереш и да й дадеш много любов. Тя със сигурност не е "кучка", според мен това е само "маска", за да отблъсне останалите, защото я е страх да не я наранят. Покажи й, че ти не си такъв и ще й дадеш много любов. Предразполагай я да споделя, защото най-малкото от това ще й олекне. Естествено ние не знаем какъв точно е характера на момичето, но съм сигурна, че всяко едно момиче иска да се чувства сигурно с момчето до себе си. Покажи й, че преди всичко си й приятел. Ако държиш на нея и искаш да й помогнеш, естествено, че ще си струва да се "мъчиш". Но това е моето мнение.
    Чудно ми е защо казваш "струва ли си да се мъча с такова момиче"?
    ^^^
    Бургас <3

Супер фен Аватара на Azoria
    Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Life1 Виж мнението
    Въпроса ми-струва ли си да се МЪЧА с такова момиче
    Това ме кара да си мисля, че не заслужаваш да те обича повече от това,което е в момента...
    Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:

Точно това направих с нея.Давам и любов,карам я да споделя,винаги съм бил до нея, и затова тя се влюби толкова силно в мен.Обаче по този начин се превърнах един вид в "женчо".Аз правя всичко за нея,станах зависим от нея и тя придоби контрола във връзката, затова се и измъчвам.

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Life1 Виж мнението
    Точно това направих с нея.Давам и любов,карам я да споделя,винаги съм бил до нея, и затова тя се влюби толкова силно в мен.Обаче по този начин се превърнах един вид в "женчо".Аз правя всичко за нея,станах зависим от нея и тя придоби контрола във връзката, затова се и измъчвам.
    :Д!!!
    пхахахах. не, сериозно. ето това е мъжката слабост.
    да, ти си изходил цялото разстояние помежду ви, но тя се е обърнала с лице към теб, нали така? не го мери. не си направил нищо толкова голямо, за което да се страхуваш, че те поставя в подчинена позиция.; докато една връзка е борба за надмощие, (за мен лично) няма особено много смисъл. ти си направил всичко, което си можел да направиш (по мое мнение, както и в преобладаващите в темата, това е единственият правилен подход в случая). усещането за слабост (не е това думата, но не ми се търси друга), за зависимост (и това не е, да речем - релативност, свързаност, етц) Е част от обичта. защото ти си се осмелил да се разкриеш максимално и си позволил на някого неговите действия, емоции, чувства и думи да значат (света) за теб. прекрасно е. цени го! вместо да се чудиш как да вземеш контрол над нея, респективно - вас.

пожеланието ми: да разговаряш с нея, не само да й галиш и поливаш егото, а и да говориш за своите слабости. когато човек споделя слабите си страни, това обикновено се приема за мрънкане, слабост, само по себе си. в моите очи е смелост, най-голямата. а и, в крайна сметка, няма от какво толкова да се пазиш. Волтрон е на части; успех!)

Град
    Бургас
    Как така е придобила контрол във връзката ви?
    ^^^
    Бургас <3

Тъй като постоянно и доказвам колко я обичам ,как няма да я изоставя,колко е важна за мен,правя всичко за нея и тя в един момент си помисли че съм и в кърпа вързан(което си е така да ти кажа ) че и тичам след гъза.И от там получи контрола във връзката...чувства се спокойна и си прави общо взето каквото си иска.Чувствам се като някой женчо...

Град
    Бургас
    Е виж, ако се възползва от това, което й даваш и си позволява да те използва, бих казала, че трябва да поговорите и за това. За мен не е редно да използваш приятеля си по какъвто и да е начин, само защото ти е в кърпа вързан. Трябва да знае границите на поведението си. На колко сте?
    ^^^
    Бургас <3

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Не си струва. Такива емоционално неуравновесени никому не са нужни. Какво правиш с нея, след като те кара да се чувстваш по този начин?
    А отношението на баща й към нея няма и не бива да има нищо общо с нейното отношение към теб. Не се самозалъгвай.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Не си струва. Такива емоционално неуравновесени никому не са нужни. Какво правиш с нея, след като те кара да се чувстваш по този начин?
    А отношението на баща й към нея няма и не бива да има нищо общо с нейното отношение към теб. Не се самозалъгвай.
    Това хич, ама хич не е вярно. Всеки психолог ще ти каже, че проблемите в семейството в ранна детска възраст се отразяват на поведението на децата, когато пораснат. Това е една огромна травма, която няма да бъде излекувана никога, но ако наистина двамата се обичат могат да преодолеят проблема. Ако тя наистина се възползва от положението това не е добре, но може да се реши с един откровен разговор. Такива хора наистина се нуждаят от много и постоянно доказване на любовта и това ще е завинаги.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от sexblqn Виж мнението
    Това хич, ама хич не е вярно. Всеки психолог ще ти каже, че проблемите в семейството в ранна детска възраст се отразяват на поведението на децата, когато пораснат. Това е една огромна травма, която няма да бъде излекувана никога
    Ох, да, нека всички да се изкараме жертви на недобро възпитание, оправдавайки по този начин отношението ни към другите. Че е оказало влияние, това е ясно, но няма правото да си го изкарва на хората, които се държат добре с нея.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на iiordanova
    Отношението на баща и към нея е придало една черта в характера и на страх(не физически,а психически). Липсата на обич,особено от родител е нещо много трайно в съзнанието на хората. Тя иска да има контрола във връзката ви точно,защото не иска да се чувства както се е чувствала с баща си. Страх я е да не изпита това,което е било преди.И затова си мисли,че като "държи юздите" тя е по-уверена и стабилна.

Напълно нормално явление е всичко, което казваш.
    На такива хора просто им трябва някой, който да е до тях и да ги обича, въпреки и независимо всичко. (, което правят).

Ако освен това са й подбивали самочувствието (освен чрез боя, но и чрез обиди и тн) като нищо да има някакво мнение, че само некадърник би се занимавал с нея. От което да й спада уважението към някой, който я харесва. Тоест, имаме искрена почуда как може някой да се занимава с нея. На това може да се дължи отблъскването на хората, които се интересуват от нея. Не само на това, че иска да се "запази", да се скрие в черупката си и да не я доближава никой.
    Малко е сложно да се обясни, но така ги усещам нещата :>

Бъди до нея, според мен... Все пак и тя те обича, нали? А и ако прави жертви за теб също - още по-добре.
    Просто не я оставяй да те разиграва - когато се държи тъпо, скастряй я. Сам трябва да я научиш да те уважава все пак. Хората нямаме кой знае какъв самоконтрол. Абсолютно нормално е, виждайки, че някой ти позволява всичко, да продължиш да правиш каквото си искаш. Силна воля се изисква да устоиш на това "изкушение". Както и да не поискаш да си пробваш номерата.

sexblqn, +1...
    Последно редактирано от jghgh : 10-20-2012 на 08:51
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Деликатна тема е тази
    Има го тоя момент с компенсацията. А и ако човек е сплав между своите разум и чувства, не винаги разумът надделява.
    А и това наистина е често явление, не мислиш ли? Травмите да оказват влияние на нашето поведение имам предвид. И момчета, и момичета се държат по определен начин заради невъзможност да се справят сами с тях.
    А ако е натрупан гняв и т.н., обикновено у човек се поражда желанието "да си върне", да компенсира начина, по който се е чувствал, "наказвайки" другите. А и като цяло винаги тревата отсреща е по-зелена - другите са по-щастливи. Защо те, не аз?

Не че оправдавам поведението.. но го анализирам. Мисля, че е трудно такова поведение да се контролира от самия извършител. Ако си сериозно травмиран, поведението ти е направо като някакъв импулс. Оттук може и да помислим малко (и дано не се окажем прави!), че това поведение показва някакво вътрешно убеждение, че не заслужава да бъде обичана - и затова се държи гадно с тези, които най-много държат на нея. Останалите така или иначе ги е изолирала да не я доближават и нараняват. Т.е. имаме сериозен проблем, ако предположенията ми са верни. Не разполагаме с много детайли относно поведението й като цяло де, но на мен толкова ми харесва да си разсъждавам... : D

Идеята е, че с разговори и с мерки нещата се оправят. Авторът е този, който трябва да научи девойката да показва малко респект и да не се държи с него както си поиска. Сама ще й е трудно да се въздържи.
    Чак да се разделят не, особено ако връзката носи нещо и на двамата.
    Па' и ако излезем от обективното разсъждение, аз не бих искала да ме зарежат, защото съм проблемна, "да ме поставят на мястото" (във вид на - "зарязвам те и прав ти път!", да нямат търпението с мен. Това не значи да правя каквото си искам, а просто да бъда разб(и)рана.
    Последно редактирано от jghgh : 10-20-2012 на 09:06

Мега фен Аватара на babity
    Дали си струва да се занимаваш или не, можеш само ти да си го прецениш. И независимо дали ще решиш да се напасваш към нея или просто ще си каже, че това не е точно твоята кауза, си е лично решение. Но което и от двете да избереш няма защо да се чувстваш виновен за решението си. Малко съм в подобна ситуация в момента и лично за себе си знам, че не съм в етап, в който да мога да съм личен психотерапевт, а за изтривалка и дума не може да става.

Ако искаш да си до нея, но без да се превръщаш в едно от горните, мога да предложа нещо простичко. Бъди до нея, когато има нужда, когато виждаш че е уязвима и има нужда от подкрепа, но в "силните" и периоди я "лекувай" с по малко безразличие. При мен проработи безотказно. Хем си добрия приятел, хем поддържаш интереса.

Аз няма да я оставя само защото е "проблемна" Занимавала се е цял живот с бокуци и реших да и покажа какво означава да бъдеш обичан,ама явно съм прекалил.

Бях чел нещо интересно и бих искал да знам според вас дали е вярно.Че жените търсят подсъзнателно прилики с баща си в мъжа до себе си.Може би затова се е занимавала с идиоти само,може би иска подсъзнателно се отнасят зле с нея,да бъде доминирана,да намери "лошото момче"един вид.Ако наистина е така,аз просто няма какво да правя с нея,защото много трудно ще го променя това.Точно за това искам да разбера как мисли,искам да и вляза под кожата,искам да я разбера,но ще видим

Не си смятай любовта бе, за Бога...
    Няма прекаляване с любов.
    Иначе - благородна кауза.

И не го казвам, защото искам и с мен нещата да продължават така, а защото и аз самата като/ако обичам, не си смятам любовта.

Това за бащите не е доказано твърдение. Лекторката ми, д-р на науките по психология го твърди (и от 11 години терапевт) и аз предпочитам да вярвам на нея, а не на Фройд, който е доста спорен в тези среди. И най-вече твърденията му са недоказуеми.

едит: Това че се занимава с идиоти можеш да го обясниш по много други начини...

Има прекаляване с любов и се нарича обсебваща любов (някои казват че това дори не е любов) Благородна кауза ама ме измъчва.Чудя се понякога какъв е смисъла да съм с нея.Да,тя ще ме запомни,винаги ще остана в сърцето и ама какво от това след като сигурно няма да сме заедно.Аз съм на 20,тя на 17,аз мисля за сериозна връзка,тя не иска да си прави планове,аз се раздавам повече,тя само получава любов..Ще видим..Защо подяволите съм толкова добър..

:*

Чудя се понякога какъв е смисъла да съм с нея.
    Ще си направил едно добро, примерно.

Не ми харесва този термин обсебваща любов. Обичай колкото ти сърце иска, стига да не вредиш на другите и на човека, който обичаш. Иначе не можеш да осъдиш ничия любов, че е "прекалено" силна.

И за всеки случай, бягай от неща, които не те правят щастлив и не виждаш смисъла в тях. :> Въпросът е, че според мен ти виждаш смисъл от тая връзка в крайна сметка.

Присъствието ми в темата вече е излишно, та се изпарявам. Не знам какво да кажа повече.

Благодаря ти за мненията.Засега съм щастлив,но след време ще бъда много наранен сигурно!Както и да е,очаквам още мнения,най-вече по въпроса,как е слабото място на такива хора,как да и вляза под кожата,как да успея да е разбера и да стане предсказуема за мен.(По добре да ви бях питал май какъв е смисъла на живота )

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Не се занимавай! Никога повече няма да се занимавам с емоционално нестабилни...

Мега фен Аватара на Chacho
    Има си някакви нейни убеждения за света, които мотивират поведението й. Като ги обориш тях и като види нужда да ги промени, може и да се промени. Тъй като не я познавам, по конкретен от това не мога да бъда.

Може и да изглежда доблестно да "бориш" за нея, но на мен ми се струва много глупаво. Защо се мъчиш да я превърнеш в човека, който ти искаш, а не потърсиш просто момиче, което наистина ти допада? Всъщност какво те държи до нея, щом не си доволен от характера й? Състрадание? Оставам с впечатлението, че отглеждаш дете, а твоето развитие никак не го виждам.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Наистина ми допада.Обожавам усмивката и,очите и,с нея ми е забавно,смеем се чувстваме се добре,тя ме допълва в някои отношения.Можем да говорим,секса е хубав и мога да продължавам да изброявам причини защо съм с нея и защо я обичам.Не искам да я променям,искам да я разбера!

Мега фен Аватара на babity
    Какво толкова има за разбиране? Когато има нужда от нежност идва при теб, защото знае, че ти си човекът, от който ще я получи без да дава нищо от себе си. Когато е "силната на деня", ще се отнася грубо с теб, защото знае, че няма да я оставиш заради това. Толкова е просто.

Миналата вечер си говорихме с един приятел за връзките. Нещата са прости. Трябва да намериш човек, с който да не се чувстваш сякаш жертваш нещо от себе си, когато правиш компромис за това или онова. Съответно и от отсрещната страна трябва да е така. Ако нещата не седят по този начин, изходът е логичен.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Аз съм израснала в подобна семейна среда - побоища чак не са имали, но определено не съм усещала особено обичта и на двамата родители, които ме бяха превърнали в някой друг човек. С ниско самочувствие, необщителна и страхлива. Трудно се доверявах. Слагах маска на лицето, изглеждах като гадна и непукист, но си бях едно чувствително момиче, което се опитваше да се предпази от наранявания. Та, така де. Срещнах настоящия си приятел, който коренно ме промени. Държеше се уникално, разбираше ме, подкрепяше ме. Сега си имам самоуважение, мога смело да отстоявам мнението си и това какво мисля, станах леко по-общителна. Той ме даряваше с любовта си и все още ме дарява с нея. Аз него - също. Заедно сме от месеци насам и си го обичам ужасно много.

Просто се дръж с нея добре, разбирай я, подкрепяй я, помагай й.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си