- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ПОМОЩ! (относно архитектурата)
Моля ви за информация, ако може да ми кажете архитектурата на какво се дели? Нали има ландшафтна, геодезия, итериор, прочее. Искам да знам абсолютно всички части на архитектурата, ако е възможно да ми ги изброите. Търсих доста и разглеждах теми, но пълен отговор не намирам, а искам възможно най- скоро да се ориентирам.
Ами аз знам само тези:
Архитектура
Урбанизъм
Строителство на сгради и съоръжения
Транспортно строителство
Хидротехническо строителство
Геодезия
Конструктивно инженерство
Геотехническо инженерство
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Ами щом са само тези, които ти изброи, тогава ландшафтната архитектура, интериора, вътрешен дизайн, инженерен дизайн, парково строителство... като какво се определят, към какво спадат? O : ) Съжалявам, ако въпросите ми са твърде глупави, но наистина искам да знам повече.
BrainlessROCKBABY, това не са дялове на архитектурата, това са специалностите в УАСГ
А архитектурата сама по себе си няма "дялове" - състои се от градоустройство /урбанизъм/; паркова и ландшафтна архитектура; градски /пространствен/ дизаин; външен дизаин и вътрешен дизаин /интериор/; сградостроителство...натат к не могат да се определят като дялове - жилищна/ промишлена/ обществена архитектура; архитектурни конструкции и тн..инженерният дизаин е отделна специалност, няма нищо общо с архитектурата
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Добре, аз искам да уча архитектура, отдават ми се математиката и изобразителното изкуство. И съм се ориентирала към УАСГ, само защото знам, че е по-добър. Та значи Архитектурата е отделна специалност/отделна професия от Урбанизма, Строителство на сгради и съоръжения, Транспортно строителство, Хидротехническо строителство, Геодезията, Конструктивното инженерство и Геотехническото инженерство, но те също са свързани с математиката и изобразителното..и са специалностите в УАСГ заедно с Архитектурата?
Докато самата Архитектура като специалност се състои САМО(?) от градоустройство /урбанизъм/; паркова и ландшафтна архитектура; градски /пространствен/ дизаин; външен дизаин и вътрешен дизаин /интериор/ и сградостроителство?
(наистина съм ви много благодарна, че ми помагате и информирате)
Архитектурата си е архитектура...само тя е свързана с рисуване.
Строителство на сгради и съоръжения, транспортно строителство, ВиК, хидротехническо строителство, хидромелиоративно строителство, геодезия и урбанизъм са другите специалности в УАСГ и всички те са инженерни т.е. само с математика.
Това, което съм изброила са основни направления в специалността...реално, ако влезеш, ще ги учиш всичките + още други неща. Накрая ще специализираш едно от тях, но не е задължително след завършване да се занимаваш с него. Просто е цялостна върху всички аспекти работата....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Много съм ти благодарна, наистина ми помагаш много. А за кандидатстване в УАСГ, в бала какво се включва? Оценката от матурата включва ли се, ако правя такава по математика? А без матура по математика ще имам ли същия шанс да вляза? И колко време ми трябва подготовка по изобразително и математика за архитектура? (10 клас съм) О : )
и аз съм в ЛТУ - ландшафтна арх 1 курс, като за подготовка по рисуване почнах да ходя 2 години и половина преди изпитите - на твоя възраст, а математиката накрая (ама то защото бях мат паралелка в НПМГ). Сестра ми е завършила УАСГ и казва, че е било хубаво. И при мен е хубаво, просто си зависи от човека какво го влече. Мен ме питаха защо не съм избрала просто архитектура- казах, че сградите не ме влекат и ми е скучно, докато ландш. арх е друго- около сградата, оформление, изглед, паркове, градини и етц![]()
и аз съм в ЛТУ - ландшафтна арх 1 курс, като за подготовка по рисуване почнах да ходя 2 години и половина преди изпитите - на твоя възраст, а математиката накрая (ама то защото бях мат паралелка в НПМГ). Сестра ми е завършила УАСГ преди 3- 4 г. и казва, че е било хубаво. И при мен е хубаво, просто си зависи от човека какво го влече. Мен ме питаха защо не съм избрала просто архитектура- казах, че сградите не ме влекат и ми е скучно, докато ландш. арх е друго- около сградата, оформление, изглед, паркове, градини и етц![]()
В УАСГ изпитите са дооста тегави, трябва ти стабилна подготовка, трябва да им ходиш и на техните курсове. Виж НБУ също е вариант,не е по-зле като обучение, база и т.н. ,там поне по-лесно ще влезеш.
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o