- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Наркомания ли е? (Сериозна тема)
Каква е границата ?
Колко често трябва да се друсаш, за да си наркоман?
Ако се цъкнеш сам вкъщи и излезеш брои ли се?
Разсъждавайте по въпроса, после ще се включа и аз.
Начи се оказа, че имаш проблем с наркотиците? Хм..?
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
Когато всеки ден прекарваш значителна част от времето си на някакво вещество и не можеш да си представиш дори да спреш, когато не можеш да упражняваш съзнателен самоконтрол, за да можеш да правиш нещо градивно като да работиш, да учиш или да поддържаш нормални отношения с близките си, тогава си преминал в зоната на наркоманите.
Ха, а за цигарите кво ще кажеш?
WindScar <3333
наркомания е, ако деня ти започва и завършва с това, всичко друго е в границите на нормалното![]()
Значи всеки пич дето пуши цигари е наркоман? И всеки човек дето завършва денят си с чашка бира е наркоман? Боже хора... Ако го правиш всеки ден по няколко пъти си наркоман, ако го правиш през ден или един/два/три пъти в седмицата не си...
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Начи аз съм баси бирената и цигарената наркоманка, шейм он ми, тцтцтц , отивам да се нашляпам сама. След тва да сведа глава в някой ъгъл и да изкупвам вина цяла вечер.
WindScar <3333
Хубаво де - ако можеш да спреш и не си зависим от това - не си наркоман. Какво значение има дали ще се боднеш дома си или на улицата? Все си се боднал.
"Слънце грее, птички пеят
Пръски мозък се сивеят
В полето сред житата някому стърчат краката
Спи детенце, спи си сладко
взрив побърка твоя татко... "
Няма кой да ти кажа.. ного ми е форевър алоун в момента.
WindScar <3333
Намери си, с тая чаровна усмивка и хубави цици няма да ти е трудно.![]()
Welcome to the Jungle...
Ти пък къде ми видя усмивката? ;д
WindScar <3333
Е, страшен си бе мой.
Почти ме разтопи. ;д
WindScar <3333
тцъ, тея неща не ги умея, Якудзата се справя по-добре в такива ситуации.
Айде отивам да гледам ШЛ.
Корлеоне, пази се да не станеш зависим, че ще е много жалко да се похабиш.
Welcome to the Jungle...
е не знам кой как се справя, не ме и интересува. ;д
WindScar <3333
границата е тънка.. дали го правиш на някой купон с цел още повдигане на настроение (както с алкохола) или го правиш вече рутинно, навсякъде, просто защото иначе денят ти не е пълноценен.. макар тревата да си е най-лека, за мен са наркомани тия, дето на ден по 2-3 пъти се напушват.. при херца и тн. синтетични лайна нещата стоят по-различно, защото там се създава и физическа, освен психическа зависимост, има абстиненция, пристъпи и ала бла. дали се цакаш сам вкъщи или навън, все си се цакнал. пожелавам ти да го преодолееш тва, че наистина е жалко да се похабиш заради тия неща :/
Доста крайно. Ако вземеш днес, после след 5 месеца, след това след 11 месеца, да речем, не смятам, че си говорим за наркомания, а някакви по-къси проби.
Единият момент на наркоманията е ежедневието. Моментът, в който идва всеки един отделен ден, но ти се друсаш - и днес, и утре, и след два дни, и тнт. Моментът, в който ти стане част от ежедневието, навик, и ти примерно си възприемаш за съвсем нормално да си стоиш пред компа примерно и да си църкаш, ей така, небрежно, хаха. Аз съм имала моменти, в които съм го намирала за нормално, втф?! Не е нормално, разбира се.
Когато нямаш воля, когато изгубиш контрол, и си позволяваш да се влечеш. Примерно си си казал - пускам две седмици почивка, но още в същия ден вече си се надрусал. На другия ден си казваш, че ще си починеш, но пак си се надрусал, защото, разбираш ли, си имал компания, някви 'интересни работи' са ставали, и защо да не си започнеш почивката след 6124 дни, защото това може да се повтаря всеки ден, и реално почивката така и да не дойде.
Според мен, когато виждаш ден, в който няма да се надрусаш, е добре. Ако обаче не можеш да си представиш ден, момент на пауза от дни, месеци, значи си закачен.![]()
Много си казват, че нямат никакъв филм, не са наркомани, и могат да спрат по всяко време, но 'ги кефи в момента, забавлява ги, прави ги щастливи временно, и не виждат проблем, не пречи по никакъв начин'.
А култовото е 'мога да спра по всяко време, но сега не му е времето'.
Самоконтрол... липсва такъв при много хора.