Първоначално написано от
Тита
Предварително се извинявам, че пускам темата тук. Ако е необходимо, нека бъде преместена.
На 16г. съм и имам желание да изкарам шоф.книжка. Шофирам от много години, с риск да прозвуча смехотворно, но факт. Решила съм се от доста отдавна-ясно е, че ще взема пустите изпити. Да, ама единственото ''нещо'', на което имам право в тази възраст е скутер (до 45км/ч). Цирк. По-скоро бих карала колело, да не кажа каруца, и то с магаре, отколкото Това.
И така-колкото и неудовлетворена да съм, решила съм да изчакам още година за жадуваната категория А1. Прерових цял гугъл с надеждата, че още тази година ще мога да я взема, но уви-не може. Консултацията ми с жива персона доказва същото. Курсовете за категория А1 могат да започнат на 16г. и 11м. Мъка. А като си помисля, че за истинска машина (кат.А) трябват 21г., ми идва да се обеся.
Та, имам няколко въпроса, на които отговор не мога да намеря, а баща ми не е подготвен психически за тях, тъй като не е много на ти с идеята.
1. Зимата възможно ли е да се карат курсовете, тъй като съм родена тогава? Може и през зимата.
2. Мога ли да карам извънградско, по магистрали? Можеш.
3. Колко ще ми коства цялата процедура? Не знам с точност. Поне 500-600лв., поне до колкото знам аз.
Също се сетих за още няколко въпроса, свързани с кат. Б (лек автомобил).
1. Възможно ли е да изкарам курсовете сега? Май не.
2. Ако да-кога ще си получа книжката? 18г.
3. С кат. Б върви и ''умопомрачителната'' кат. М, нали? Попринцип да. Имаше предложение преди време да се махне М категория като се взима Б, но до колкото си спомням не се прие.
П.П. Отговори от типажа на ''провери в интернет'' ще ги подминавам. Гледала съм достатъчно, но изпадам в някакви нечовешки дилеми, тъй като всеки пише различно и което е по-шокиращо-каквото си поиска.