Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
За снимката, къде са изчезнали 6 от ядрата о.О
Също така ми се губят 6МБ Л2 кеш

Едит: М/у подкарвам ОС на 8-9 ГХз и имам стабилен процесор работещ на 8-9 ГХз има огромна разлика
Ми не знам, питай Andre Yang, но рекорда си е факт има го на видео клип във сайта на AMD FX.

И все пак прочети пак последния ми пост, защото съм го редактирвал.

Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
i5 3570к - FX-8150
22nm - 32 nm
77TDP - 125 TDP
Транзистора си е транзистор и върши една и съща работа, няма по-бързи и по-бавни.
Ти сега за 48W вата ли си ?!? Ще плащаш по-скъп ток ^^

Технологичен процес. Измерва се в нанометри (nm) и показва каква е големината на един транзистор от кристала на проесора. Например 45nm, това означава, че едно транзисторче заема милонна част от милиметъра.
Като заключение искам да спомена една много важна шина за всеки процесор. Тя се казва FSB или Front Side Bus. Тя е вратата на процесора за околната среда, той се свързва с оконите компоненти и най-вече паметта посредством тази шина. Тази шина от своя страна работи с определена честота, по-малка от тази на процесора, но кратна на нея. За това когато процесора работи със своята кеш памет работи по-бързо, защото иначе трябва да се свърже с паметта посредством тази шина, като скоростта на достъп ще е по-бавна.
Всъщност тази шина се изпалзва само Intel-ските процесори, тези от AMD си имат HyperTransport, което изпълнява същата роля като FSB – да свързва процесора с околният свят, но е малко по-сложна като реализация.

(копирал съм го от един сайт, за да не го пиша)