- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Последна тема по темата 21.12.2012! Кой каквото има да казва,да го каже..
теба в мастурбатурчетооо
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Радвам се,че спомена Ерата на Водолея,по-голяма глупост не бях чувала.
Как някой би могъл да каже,че ще настъпи на 21.12.12,при положение,че има спорове колко години трае една Ера.Това означава,че вече може да е настъпила отдавна или дори предстои.
А още повече,нима хората вярваха/т,че нещо ще се промени,заради разместването на небесни тела или нещо друго ?!
Това звучи по-нелепо и от края на света...
Ами ти си създадена от енергия,защото си от атоми,пък небесните тела също,та ти излъчваш енергия и те излъчват,всичко има електромагнитно поле и много други полето от по-фина енергия,местенето на дадени тела влияе много или малко според зависи върху твоето електромагнитено поле,а всичко във Вселената е свързано,чрез нишката на самата Вселена и времепространството,което може да се огъва като ластик,не виждам причина защо да не повлияят,но пък има хора,неподатливи на такива намеси и тук не говорим за черни сили ;д,но съм съгласен с теб и съм против мисленето на хората,които мислят,че от тук нататък се слага край на този ужааасен и жесток свят и вече навлизаме в ерата на добротата и любовта и всички мнооого ще се обичаме и ще си помагаме.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Атеизмът за мен не е правилен, съвременните религии също. Ще цитирам една от любимите ми книги "Всъщност един от основните проблеми е, че те умишлено са
фалшифицирали древните текстове, за да всеят страх в хората. Измислили са ада — също така
Сатаната — и са отстранили знанието за реинкарнация от Новия завет (на Петия вселенски събор в
Константинопол през 553 г.), само, за да запазят позициите си."
Толкова са ми смешни всички овце. Добре бе хора, вие вярвате в Бог, нали? Вярвате, че той ви е създал? Т.е., той е ваш родител, ваша майка, ваш баща. Родителите обичат ли децата си? Вашите родители искат ли да им се кланяте? Да ги превъздигате? Да се страхувате от тях?
Отново цитат от книгата: _„Почти всички религии, без една, доколкото знам, изпитват страхо-почитание от висшето
същество, страхуват се, падат на колене, молят се да им помогне за това-онова, да им прости… В две
от тях Бог дори наказва, изпращайки хората в ада или рая. Те умоляват «Бога», господаря,
всемогъщия, като прекланят глава_.
В зоната на Водолея ще навлизаме в продължение на десетилетия, може би дори столетие. Всичко ще бъде много трудно, войни, глад, бедствия. Точно за този период са подготвяли всички Исус, Буда, Мохамед, останалите истински религиозни учители.
Ама Великият Разум не е добро същество по дяволите и защо трябва да е така?Той е просто едно вечно нещо и трябва да се забавлява и добър и зъл,никакъв родител не е,а просто е създал купчина измислици,за да има какво да гледа и да прави.
Такива мисли и мен ме обхващат понякога.
Първо трябва да проумеем, че ние самите сме Бог. За мен той е светлина, а в светлината няма нищо лошо.
Светлина,мрак,живот,смърт,в сичко,само дето нашите главички не могат да проумеят как е възможно,но съм сигурен,че е възможно.Има много малко невъзможни неща.
Един от най-големите физици се е интересувал от окултизъм.
Ако астрологията е безполезна, то религията е 100 пъти по-безполезна, даже бих казала вредна. Никой не е умрял заради астрологията, така че, може да е безполезна /за теб/, но не вреди никому.
Много ми е интересно кои са истински важните неща и кой ти е казал, че не ги разбирам ??? Просветли ни, моля.
Значи трябва да повярваме в бог и хоп ще се оправим ? Как мислиш, че вярата ще ни оправи ? Ти запознат ли си изобщо с проблемите на истинския свят или си мислиш, че като повярваме в някакъв несъществуващ бог ще нахраним милионите гладни деца в страните от 3-тия свят ?
После не ми казвай, че не си смешен...
Тия двамата са някви богаташчета
Нещо взе да му слагаш думи в устата. Къде е казал че с вярата в Господ ще се измагьоса решение? Или ти харесва да си представяш, че на defender-а му е такова мисленето? Едно е да се надяваш на чудо, друго е да живееш съвестно и с любов към другите.Първоначално написано от Rebirthing
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Всъщност филмът опровергава теорията за глобалното затопляне като предизвикано от човека и като нещо с негативно влияние. Единственото, което утвърждава е, че действително има по-високи температури, нищо повече. Това е част от цикличен повтарящ се естествен процес. Във филма говорят учени и съответно го обясняват много по-добре от мен. Спомням си, че ревностно защитаваше глобалното затопляне и ми беше интересно какъв ще ти е коментарът.
ще се оправим, ако свободната воля на човека се слее с Божията благодат, но не мога да отрека, че дори и човек да се поправи, все пак най-вероятно ще получи някаква отплата за греховете си, още тук, в този живот. Защото страданията са най-вече последствия от греховете.
Последно редактирано от defender : 12-30-2012 на 16:40
Написал е, че ще се оправим когато повярваме в бог. Това не е ли достатъчно за да си направя заключение за начина му на мислене ? Ти какво разбираш под 'оправим' ? Атеистите не живеят ли съвестно и с любов към другите ?
А, значи ще се оправим, ама не съвсем.
Интересно какви грехове имат гладните африкански деца ? Какви грехове имат всички невинни хора, които страдат незаслужено ?
Тъпанари. ;д
греховете всъщност са злите духове заедно с властта, която те имат (за) да държат определени човеци в плен или да им влияят, ето защо Исус преди всичко "прощавал греховете", което значи че Той е освобождавал засегнатите от злите духове човеци от властта, която те са имали над тях, понеже по този начин човеците могат да получат пълно спасение още тук в този свят, защото когато злите духове (вече) нямат власт над човека, тогава е сигурно че той ще получи пълно спасение още тук в този свят, а всичката власт те получават чрез системата на духовното/религиозното беззаконие, тя е майката на всички злини
"И през един от тия дни, когато Той поучаваше, там седяха фарисеи и законоучители, надошли от всяко село на Галилея, Юдея и Ерусалим; и сила от Господа бе с Него да изцелява. И ето мъже, които носеха на постелка един болен човек, който беше паралитик; и опитаха се да го внесат вътре и да го сложат пред Него. Но понеже не намериха през где да го внесат вътре, поради народа, качиха се на покрива, и през керемидите го спуснаха с постелката насред пред Исуса. И Той като видя вярата им, рече: Човече прощават ти се греховете. Тогава книжниците и фарисеите почнаха да се препират, казвайки: Кой е Тоя, Който богохулствува? Кой може да прощава грехове, освен един Бог? Но Исус, като видя разискванията им, каза им в отговор: Защо разисквате в сърцата си? Кое е по-лесно, да река: Прощават ти се греховете, или да река: Стани и ходи? Но за да познаете, че Човешкият Син има власт на земята да прощава грехове, (рече на паралитика): Казвам ти: Стани, дигни постелката си, и иди у дома си. И на часа той стана пред тях, дигна това, на което лежеше, и отиде у дома си, като славеше Бога. И те всички се учудиха и славеха Бога, и, изпълнени със страх, казваха: Днес видяхме пречудни неща." Лука 5: 17-26,
"И на челото й имаше написано това име: Тайна(т.е. окултното); великий Вавилон(т.е. системата на човешката(666) религия/духовност), майка на блудниците(т.е. на всички духовни/религиозни беззаконници и престъпници) и на гнусотиите(т.е. и на злините) на земята." Откровение 17: 5