.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 208
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Това са само теории и мисли, не ги приемам като абсолютна истина. Истината е много по-сложна, за да я изразим с прости обяснения. Но все пак можем да изведем няколко общовалидни принципа. И еволюцията, на всичките и нива е един от тези принципи. За да се върнем на малко по-философско ниво, искам да вметна едно друго наблюдение. Важно е да се разбере, че човешките действия и конкретните идеи които им дават смисъл, всъщност не значат нищо. Зад всяко действие, включително и измислянето(възприемането) на нова идея, стои някакъв мотив. И най-важният от всичките мотиви е удовлетворението. Доказано е научно, че човешките избори се определят от една част на мозъка, наречена базална ганглия, тя обхваща цялата мозъчна кора, определя състоянието на индивида и взима решение според това какво е най-добре за индивида, тоест тя проектира бъдещите дивиденти и осъществява сценария където дивидентите са най-много.
    Кофтито е че съзнанието няма достъп до базалните ганглии, тоест всяко човешко действие е всъщност базирано на примитивен егоизъм, а не на идеи за добро, морални насоки, възпитания и т.н. Всяка идея, всичко което човек мисли и прави, всичко това е за да запълни някаква нужда, да удовлетвори нещо. Защото удовлетворението от "най-добрия" сценарий, след това преминава в търсене на подобни сценарий. И се приемат само те лъжи, всъщност изпълняват точно определена функция за индивида. Те са създадени и приети защото той има някаква угода, макар и несъзнателна. А глупостите за морал, добро, правилно - те са следствие от това че индивида търси да осъзнае несъзнателното. Затова се чувства длъжен да оправдае действията си с нещо независимо и общовалидно. А действията му, както и оправданията за тях, произлизат от много по-първично, животинско ниво. Християнството е именно плод на такава нужда от оправдания. А масовия индивид всъщност върши нещата по напълно ирационални, несъзнателни мотиви. Но рационалността на индивида изисква рационални, съзнателни обяснения. Именно тук зи сценарии, които изпълняват най-добре функциите на човека. Ето как всъщност всички човешки самозаблуди исе намъкват такива коректни идеи, обяснения, и консенсусни "истини", и всичките те изпълняват някаква функция, както индивидуална, така и масова. Но необходимата истина, няма нищо общо с обективната истина. Точно затова и християнството е просто удобна идиотщина.
    Вярвай си
    Помисли малко
    Ако така просто беше - защо тогава християнството е една от основните религии в света и е проповядвано от милиони хора?
    Нима всички сме заблудени овци?
    Не казвам ,че съм вярващ , но това ,което пишеш за морала и доброто са глупости
    Напротив - моралът и добродетелните качества и ценности трябва да се ценят на първо място!
    Вярно е ,че всеки егоист
    Но ,ако всеки не спазва някакви норми - то ще настъпи хаос
    Не ми отговаряй с тези твои тези, съставени от относителни и неразбираеми изречения
    Както и да е
    Не ми пука
    Та нали на 21 декември ще идва края на света

Мега фен
    Явно Господ има лош дъх
    има се предвид с Св(-оят) Дух

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Вярвай си
    Помисли малко
    Ако така просто беше - защо тогава християнството е една от основните религии в света и е проповядвано от милиони хора?
    Нима всички сме заблудени овци?
    Не казвам ,че съм вярващ , но това ,което пишеш за морала и доброто са глупости
    Напротив - моралът и добродетелните качества и ценности трябва да се ценят на първо място!
    Вярно е ,че всеки егоист
    Но ,ако всеки не спазва някакви норми - то ще настъпи хаос
    Не ми отговаряй с тези твои тези, съставени от относителни и неразбираеми изречения
    Както и да е
    Не ми пука
    Та нали на 21 декември ще идва края на света
    Точно това ме навежда на следващата ми идея за модерния свят... Хората, като отражение на природата, винаги търсят баланс. Винаги търсят някаква абсолютна истина, някакво просто обяснение, което да придаде смисъл на това което правят. И винаги имат нужда от социални договорености, които да наричат закони, да ги боготворят, само и само в името на това да са в мир, в баланс, всичко да е планирано и договорено. И това ме навежда на една мисъл.... След като религията започва бавно да отмира, хората вече нямат абсолютна истина, която да обяснява и да дава смисъл на цялото им благо съществуване. Затова е ред да дойде нова глупост, някаква нова социална договорка, която да държи нещата в мир, която да е висш съдник на всяко вредно за обществото действие. И понеже ролята на Джийзъс вече отмира, в това отношение, то хората си измислят нова глупост, която да боготворят и безусловно да спазват - и това е именно морала, ценностите, доброто и т.н. След като хората бавно започват да разбират че няма Джийзъс, че няма висш съдник, че можеш да си правиш каквото искаш, обществото отговаря на това с нова доза социално-коректен булшит. Замислете се, най-големия бум на идеи за толерантност, братство, равенство,морал, добро и т.н., се развиват най-много, когато религията започва да отмира. Това случайно ли е? Не мисля. Хората винаги имат нужда от нещо което да поддържа баланса в тях, баланса в обществото. Когато вече го няма Бог, хората си измислят такива неща като свещенност и право на живота, стремеж към добро, морал...... а тези всичките неща са човешки измислици. Те нямат обективно покритие, те са просто идеи. И също както всички идеи, те изпълняват определена функция в обществото. Затова са създадени. Без тях, обществото ще се разпадне, защото на всеки ще му е позволено да си прави каквото иска. Точно затова такива идеи са толкова разпространение, те са обществено коректни и с времето стават консенсусна истина, те стават аксиоми.... всеки ги приема за неоспорим факт. А никой не иска да види че те са си човешки измислици - създадени от хора, да служат на хора. Те не са абсолютни, не са дадени от Господ. Така че "правилните" идеи са просто удобни глупости, нищо повече. И никой, който сериозно се е захванал да мисли, не бива да се ограничава от тях и в тях. Така че не ми ги пробутвай като нещо свещенно, те не са. Това са си само идеи, които в момента са полезни....
    Да, без тях ще настане хаос. Но предпочитам да живея в истински хаос, отколкото в лъжовен мир.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Глупости пишеш докторче
    На 18, 19 години си , не си прави такива твърди идводи , не бъди наивен , имаш още много да учиш и още не си станал професор!
    БАХТИ САМОЧУВСТВИЕТО МАМА МУ СТАРА.МНОГО ВИ МРАЗЯ ВАС С ГОЛЯМОТО ВИ САМОЧУВСТВИЕ,И ДА АЗ СЪЩО ИМАМ,НО ТО Е С ПОКРИТИЕ,ДОНЯКЪДЕ ;Д ДРЪЖ СИ ПРЪСТИТЕ ЗАД ЗЪБИТЕ И НЕ БЪЛВАЙ ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ БЕ ТЪПАНАР

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Но предпочитам да живея в истински хаос, отколкото в лъжовен мир.
    Моля?
    Какво искаш до стане тогава?
    Ще ти кажа само едно
    Прави добро и ще ти се връща добро
    Аз не го правя ,защото някъде си пишело ,че трябвало , а ГО ПРАВЯ защото така аз искам
    Последно редактирано от klimatronik : 11-07-2012 на 17:23

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    БАХТИ САМОЧУВСТВИЕТО МАМА МУ СТАРА.МНОГО ВИ МРАЗЯ ВАС С ГОЛЯМОТО ВИ САМОЧУВСТВИЕ,И ДА АЗ СЪЩО ИМАМ,НО ТО Е С ПОКРИТИЕ,ДОНЯКЪДЕ ;Д ДРЪЖ СИ ПРЪСТИТЕ ЗАД ЗЪБИТЕ И НЕ БЪЛВАЙ ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ БЕ ТЪПАНАР
    А ти си въздържай малко емоциите и нервите 14 годишно скорпионче такова

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и каква толкова е тази еволюция?!, дори и да има такава, какво толкова дава тя?
    Откога истината трябва да дава нещо? Хах, ето че сам се издаваш. Цялата ти вяра и всичките глупости дето ги говориш са всъщност полезни някому. И това е достатъчна причина за приемането им като истина ли? Не мисля. Необходимата истина не е истина.

Къв скорпион бе глупако тъп.Аз съм Змиеносец и Стрелец А НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ(НЕВЯРНА),КОЯТО МОЖЕШЕ ДА ИЗРЪСИШ Е ТОВА,ЧЕ КОГАТО ПРАВИШ ДОБРО ТИ СЕ ВРЪЩА С ДОБРО,ИМАМ ОПИТ,МАКАР И ДА СЪМ НА 13 ГОДИНИ И МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ,ЧЕ Е НАПЪЛНО ОБРАТНОТО.ПРАВЕТЕ КАКВОТО ВИЕ ИСКАТЕ,НИКОЙ НЕМА ДА ВИ СЪДИ.ВСЕ ЕДНО ДА МИ КАЖЕШ СЯ,ЧЕ ДОБРИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО ХАХАХА

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Откога истината трябва да дава нещо? Хах, ето че сам се издаваш. Цялата ти вяра и всичките глупости дето ги говориш са всъщност полезни някому. И това е достатъчна причина за приемането им като истина ли? Не мисля. Необходимата истина не е истина.
    Ако четеш история ще видиш ,че много от предателите им се връща всичко
    И сега е така
    Това не означава ,че светът е справедлив
    Последно редактирано от klimatronik : 11-07-2012 на 17:42

Как можеш да го критикуваш като правиш същото бе!Няма да те обиждам повече,защото не заслужаваш и обиди,органични портале

Мега фен
    Къв скорпион бе глупако тъп.Аз съм Змиеносец и Стрелец А НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ(НЕВЯРНА),КОЯТО МОЖЕШЕ ДА ИЗРЪСИШ Е ТОВА,ЧЕ КОГАТО ПРАВИШ ДОБРО ТИ СЕ ВРЪЩА С ДОБРО,ИМАМ ОПИТ,МАКАР И ДА СЪМ НА 13 ГОДИНИ И МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ,ЧЕ Е НАПЪЛНО ОБРАТНОТО.ПРАВЕТЕ КАКВОТО ВИЕ ИСКАТЕ,НИКОЙ НЕМА ДА ВИ СЪДИ.ВСЕ ЕДНО ДА МИ КАЖЕШ СЯ,ЧЕ ДОБРИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО ХАХАХА
    Замълчи моля ти се дете!
    Ти още в пубертета не си влязъл ,но за опит ще ми пишеш
    Изчакай няколко години да се оформиш малко като личност и тогава нападай така безпощадно хората ;D

Ти нямаш никаква идея аз кво съм и въобще дори ти какво си.Просто си поредният глупак,вързал се на глупостите христиенски.И не си позволявай да ми повеляваш!

Мега фен
    Как можеш да го критикуваш като правиш същото бе!Няма да те обиждам повече,защото не заслужаваш и обиди,органични портале
    кое?

Мега фен
    Ти нямаш никаква идея аз кво съм и въобще дори ти какво си.Просто си поредният глупак,вързал се на глупостите христиенски.И не си позволявай да ми повеляваш!
    поредното лапе ,което като всички тепърва се запознава със света ,в който живее и според него всичко,което някой близък му е казал или просто му е харесало на ушите - е истина
    Твърдоглав и неопитен във всичко

Да те еба в самочувствието.Ще ми говори за света някъв,вярващ на глупости.Чуваш ли се бе глупак(ще те обиждам вече)Ще ми говори тоя за светааа,за Вселената,ма какъв си ти бе,"опитен" глупакоооооооооооо.Кви ядове ще береш

Мега фен
    Да те еба в самочувствието.Ще ми говори за света някъв,вярващ на глупости.Чуваш ли се бе глупак(ще те обиждам вече)Ще ми говори тоя за светааа,за Вселената,ма какъв си ти бе,"опитен" глупакоооооооооооо.Кви ядове ще береш
    Само вашите да не разберат как псуваш, за да не ти дърпат ушите ..

Глупак

Мега фен
    Много си секси като се разяриш, Инкадептусчоо

Кажи баба тенк ю-неща Аз съм секси винаги

Мега фен
    ^
    искЪм и яз да съм гуотин, кво да направЯм
    я съм от село, в наше село само попа и кмета са гуотини.
    Последно редактирано от defender : 11-07-2012 на 18:55

ти си загубен

Мега фен
    ^
    поне да ме беше напсувал, да му таковам таковата.

мнуого си толерантен момченце, браво. Така се изгражда характер.
    Последно редактирано от defender : 11-07-2012 на 19:06

Ако четеш история ще видиш ,че много от предателите им се връща всичко
    И сега е така
    Това не означава ,че светът е справедлив
    А способен ли си да подкрепиш твърдението си с факти или говориш празни приказки както 90% от посетителите на този форум?

Голям фен
    klimatronik, казах ти и в една друга тема, че си тъп като селска мотика и трябва да се въздържаш от коментари. А ти пак продължаваш да сереш посредствените си простотии. Като ти е ограничен светогледа в полит-коректни клишета, не се обаждай изобщо
    . И стига сте превръщали този раздел в седянка... визирам дефендър. Само аз ли се опитвам по някакъв начин да допринеса за някаква "философска" обстановка тук? .... Един вика че е от село, друг се изхвърля като чикия на пясък с простотиите си ... нямате място вие тука. Единствената полза от вас е че забавлявате с простодушието си. Но в случая почвате да дразните.

Мега фен
    вместо да визираш, можеше да почерпиш .....хаха.
    ае бай.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си