- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Как искате да изглежда света в бъдещето?
Вярвай си
Помисли малко
Ако така просто беше - защо тогава християнството е една от основните религии в света и е проповядвано от милиони хора?
Нима всички сме заблудени овци?
Не казвам ,че съм вярващ , но това ,което пишеш за морала и доброто са глупости
Напротив - моралът и добродетелните качества и ценности трябва да се ценят на първо място!
Вярно е ,че всеки егоист
Но ,ако всеки не спазва някакви норми - то ще настъпи хаос
Не ми отговаряй с тези твои тези, съставени от относителни и неразбираеми изречения
Както и да е
Не ми пука
Та нали на 21 декември ще идва края на света![]()
Точно това ме навежда на следващата ми идея за модерния свят... Хората, като отражение на природата, винаги търсят баланс. Винаги търсят някаква абсолютна истина, някакво просто обяснение, което да придаде смисъл на това което правят. И винаги имат нужда от социални договорености, които да наричат закони, да ги боготворят, само и само в името на това да са в мир, в баланс, всичко да е планирано и договорено. И това ме навежда на една мисъл.... След като религията започва бавно да отмира, хората вече нямат абсолютна истина, която да обяснява и да дава смисъл на цялото им благо съществуване. Затова е ред да дойде нова глупост, някаква нова социална договорка, която да държи нещата в мир, която да е висш съдник на всяко вредно за обществото действие. И понеже ролята на Джийзъс вече отмира, в това отношение, то хората си измислят нова глупост, която да боготворят и безусловно да спазват - и това е именно морала, ценностите, доброто и т.н. След като хората бавно започват да разбират че няма Джийзъс, че няма висш съдник, че можеш да си правиш каквото искаш, обществото отговаря на това с нова доза социално-коректен булшит. Замислете се, най-големия бум на идеи за толерантност, братство, равенство,морал, добро и т.н., се развиват най-много, когато религията започва да отмира. Това случайно ли е? Не мисля. Хората винаги имат нужда от нещо което да поддържа баланса в тях, баланса в обществото. Когато вече го няма Бог, хората си измислят такива неща като свещенност и право на живота, стремеж към добро, морал...... а тези всичките неща са човешки измислици. Те нямат обективно покритие, те са просто идеи. И също както всички идеи, те изпълняват определена функция в обществото. Затова са създадени. Без тях, обществото ще се разпадне, защото на всеки ще му е позволено да си прави каквото иска. Точно затова такива идеи са толкова разпространение, те са обществено коректни и с времето стават консенсусна истина, те стават аксиоми.... всеки ги приема за неоспорим факт. А никой не иска да види че те са си човешки измислици - създадени от хора, да служат на хора. Те не са абсолютни, не са дадени от Господ. Така че "правилните" идеи са просто удобни глупости, нищо повече. И никой, който сериозно се е захванал да мисли, не бива да се ограничава от тях и в тях. Така че не ми ги пробутвай като нещо свещенно, те не са. Това са си само идеи, които в момента са полезни....
Да, без тях ще настане хаос. Но предпочитам да живея в истински хаос, отколкото в лъжовен мир.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Но предпочитам да живея в истински хаос, отколкото в лъжовен мир.
Моля?
Какво искаш до стане тогава?
Ще ти кажа само едно
Прави добро и ще ти се връща добро
Аз не го правя ,защото някъде си пишело ,че трябвало , а ГО ПРАВЯ защото така аз искам
Последно редактирано от klimatronik : 11-07-2012 на 17:23
Къв скорпион бе глупако тъп.Аз съм Змиеносец и Стрелец А НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ(НЕВЯРНА),КОЯТО МОЖЕШЕ ДА ИЗРЪСИШ Е ТОВА,ЧЕ КОГАТО ПРАВИШ ДОБРО ТИ СЕ ВРЪЩА С ДОБРО,ИМАМ ОПИТ,МАКАР И ДА СЪМ НА 13 ГОДИНИ И МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ,ЧЕ Е НАПЪЛНО ОБРАТНОТО.ПРАВЕТЕ КАКВОТО ВИЕ ИСКАТЕ,НИКОЙ НЕМА ДА ВИ СЪДИ.ВСЕ ЕДНО ДА МИ КАЖЕШ СЯ,ЧЕ ДОБРИТЕ ХОРА ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО ХАХАХА
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Как можеш да го критикуваш като правиш същото бе!Няма да те обиждам повече,защото не заслужаваш и обиди,органични портале
Ти нямаш никаква идея аз кво съм и въобще дори ти какво си.Просто си поредният глупак,вързал се на глупостите христиенски.И не си позволявай да ми повеляваш!
Да те еба в самочувствието.Ще ми говори за света някъв,вярващ на глупости.Чуваш ли се бе глупак(ще те обиждам вече)Ще ми говори тоя за светааа,за Вселената,ма какъв си ти бе,"опитен" глупакоооооооооооо.Кви ядове ще береш
Глупак
Много си секси като се разяриш, Инкадептусчоо
![]()
Кажи баба тенк ю-неща Аз съм секси винаги
^
искЪм и яз да съм гуотин, кво да направЯм
я съм от село, в наше село само попа и кмета са гуотини.
Последно редактирано от defender : 11-07-2012 на 18:55
ти си загубен
^
поне да ме беше напсувал, да му таковам таковата.
мнуого си толерантен момченце, браво. Така се изгражда характер.
Последно редактирано от defender : 11-07-2012 на 19:06
klimatronik, казах ти и в една друга тема, че си тъп като селска мотика и трябва да се въздържаш от коментари. А ти пак продължаваш да сереш посредствените си простотии. Като ти е ограничен светогледа в полит-коректни клишета, не се обаждай изобщо
. И стига сте превръщали този раздел в седянка... визирам дефендър. Само аз ли се опитвам по някакъв начин да допринеса за някаква "философска" обстановка тук? .... Един вика че е от село, друг се изхвърля като чикия на пясък с простотиите си ... нямате място вие тука. Единствената полза от вас е че забавлявате с простодушието си. Но в случая почвате да дразните.
вместо да визираш, можеше да почерпиш .....хаха.
ае бай.