.
Отговор в тема
Страница 9 от 9 ПървиПърви ... 56789
Резултати от 201 до 208 от общо 208
    Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от Doctor_Satan Виж мнението
    Всичките Аз образи са плод на моя ум, аз съм техен творец.Вашите образи са плод на вашия ум. Така че аз съм нищо и всичко едновременно. Образите са мои, и аз мога да бъда всеки един от тях, но на основно ниво, аз съм нищо и никой. Също както вселената е нищо, но ума го прави нещо. Умът материализира всичко. Нищо не съществува докато умът не получи някаква информация за него. С получаването на някаква информация, умът чертае преполагаем образ на нещото. Точно затова, хората които са видели и преживели различни неща, имат различно възприемане на света.Образът обаче е винаги отражение на човека, на АЗ-ът. Възприемането на света, става в съответствие с АЗ-ът, с твореца, с всичко което представлява човека. Света може да бъде какъвто пожелаеш, също както и човека може да бъде какъвто пожелае... Ключът към творенето на всяка реалност, се държи от самия творец - човека. Света и човека са нищо, докато Аз-ът не му придаде някаква роля и смисъл. Всичките роли и смисъли са в мен.
    Докторе и аз ти споделям вижданията донякъде, ще обясня къде е разликата. Първо ще кажа, че всичко в мен като идеи е тръгнало от търсенето на смисъл. Та търсих го под дърво и камък. Така избягах към атеизма, така почнах да търся абсолютни истини и обективност, и стигам до заключението, че всичко е в главите ни, а извън човешката ни същност такъв смисъл, какъвто аз гоня, не го намирам. Сега, ако правилно съм те разбрал, ти имаш същия проблем - че всичко произтича от субективността на гледната ни точка, а ако се разделим с нея, сякаш попадаме в един сив и тих свят. И наред с това идва едно усещане за ненужност, което странно буди примирение вместо притеснение.
    Ако съм те разбрал правилно, затова се опитах с мои думи донякъде, то разликата е в емоциите ни. Както се примирявам с разбиранията си, така се и примирявам със съдбата си да бъда човек сред хора като мен. В тази затворена системка смисълът, добротата, моралът, чувствата и другите понятия вече имат тежест. Те я пазят да не рухне. На вселената й е все тая това дали ще се случи. Но пък аз съм чувстващо същество. Когато игнорирам това - все още усещам глад и жажда. Когато дам свобода на емоцията - стигам и до загрижеността. Стигам и до удоволствие, и до мъка и състрадание. Последните според мен произтичат от удоволствието. И честно казано, предпочитам да чувствам, отколкото да не чувствам. И за двете нямам причина, люшнах се към първото и си седя там.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    ами да,няма смисъл,но има баланс

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Докторе и аз ти споделям вижданията донякъде, ще обясня къде е разликата. Първо ще кажа, че всичко в мен като идеи е тръгнало от търсенето на смисъл. Та търсих го под дърво и камък. Така избягах към атеизма, така почнах да търся абсолютни истини и обективност, и стигам до заключението, че всичко е в главите ни, а извън човешката ни същност такъв смисъл, какъвто аз гоня, не го намирам. Сега, ако правилно съм те разбрал, ти имаш същия проблем - че всичко произтича от субективността на гледната ни точка, а ако се разделим с нея, сякаш попадаме в един сив и тих свят. И наред с това идва едно усещане за ненужност, което странно буди примирение вместо притеснение.
    Ако съм те разбрал правилно, затова се опитах с мои думи донякъде, то разликата е в емоциите ни. Както се примирявам с разбиранията си, така се и примирявам със съдбата си да бъда човек сред хора като мен. В тази затворена системка смисълът, добротата, моралът, чувствата и другите понятия вече имат тежест. Те я пазят да не рухне. На вселената й е все тая това дали ще се случи. Но пък аз съм чувстващо същество. Когато игнорирам това - все още усещам глад и жажда. Когато дам свобода на емоцията - стигам и до загрижеността. Стигам и до удоволствие, и до мъка и състрадание. Последните според мен произтичат от удоволствието. И честно казано, предпочитам да чувствам, отколкото да не чувствам. И за двете нямам причина, люшнах се към първото и си седя там.
    Да, така е, само че аз не изпитвам емоции. Точно затова винаги съм бил в противоречие с останалите. И именно емоциите са тези неща, които затвърждават фалшивото усещане за реалност. И именно по този начин съществува обществото и хората, именно така съществува групово създадения Аз-образ... Аз-ът се храни от емоциите, той ги търси и се определя чрез тях.... Ако няма чувства и нещо с което Аз-ът да се изживява, то Аз-ът вече отслабва. Ето защо хората постоянно търсят емоции, чувства, отношения от други хора, морални ценности, доброта и т.н. Те имат нужда от тези неща за да се изживяват като нещо, защото чувствата са най-доброто потвърждение на това че се чувстваш жив, че си тук и имаш някаква цел. И ти добре си осъзнал това, и си предпочел да "чувстваш", защото това ти дава много. И това наистина е така. Само че разликата е в това че аз не мога да чувствам... А пък хората около мен очакват да чувствам, да играя някаква роля, да реагирам според делата им както те реагират според моите... хората искат да съм част от игрите и ролите им, с които те самите поддържат фалшивия си Аз-образ. Но аз никога не съм могъл да чувствам, следователно и никога не съм бил напълно част от групата и малките игрички.Нито пък съм се "изживявал" тези малки игрички като свои и част от моя характер. Но пък изпитвах вина и срам, понеже трябваше цял живот да се крия. И докато ти можеш да си "затвориш очите" и да "преживяваш" неща и да изпитваш емоции, то аз не мога. Пред мен веднага лъсва фалша на цялата тази работа - на глупостите и коректните простотии които хората си измислят заради самите себе си. Ако можех и аз да избирам, сигурно щях да предпочета емоциите... Да тъна и аз в блажено неведение и просто да се "изживявам" като някой (чрез съответните чувства - радост, щастие, загриженост, тъга и т.н.). Но не мога.

Мега фен
    Но пък изпитвах вина и срам, понеже трябваше цял живот да се крия.
    Дали би бил така добър да поясниш как хем не умееш да чувстваш, хем се чувстваш виновен и засрамен от този факт. Наистина не разбирам.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Дали би бил така добър да поясниш как хем не умееш да чувстваш, хем се чувстваш виновен и засрамен от този факт. Наистина не разбирам.
    Вината и срамът не са естествени човешки емоции, те са в друга категория. Вина, срам, съвест и т.н. са наложен психически коректив в мисленето и чувствата. Така че тези "чувства" на вина и срам са по-скоро психична функция, отколкото истински чувства и емоции. Не е нужно да си емоционален типаж за да чувстваш срам и вина... Чувството на вина се втълпява, като един естествен контролиращ механизъм на поведението на индивида, и се налага от родителите и обществото... Това няма нищо общо с емоциите...

Можеш да накараш и едно куче да "изпитва" вина и срам, и целта на това е да го научиш да не прави определени неща. Създаваш му схема на действие в мозъка. Същото е и с човека. Но това е в съвсем различна категория от тази на човешките чувства.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-02-2012 на 15:37

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    и Ауриса ти надуши вонята още от първия път............................. .

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    и Ауриса ти надуши вонята още от първия път............................. .
    Просто не ми е добър изказа и често правя логически грешки в писането. И те идват най-вече от това че в моята глава нещата са подредени по различен начин. Аз съм установил различни логически връзки, които в моето съзнание са изяснени, но в главата на четящия не са. Той възприема нещата по-различен начин. А аз като не съм уточнил моето възприемане на нещата(в случая вината и срама), той естествено ги възприема според общоприетия начин(или според своя собствен), затова и се получава несъответствие.
    Но пък ако тръгна да изяснявам всяка взаимовръзка и схематично да представя аргументите си ,то ще трябва да пиша километрични постове. А честно казано, нямам желание за това, пък и едва ли някой би чел подобни постове.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-02-2012 на 18:09

Мега фен
    по принцип няма 'аз', затова и в Писанието(Библията) не съществува такова понятие, а във всяка душа има отличителна уникалност по отношение на характера и в истинският Господ Бог, но това е защото самията Той създава всяка една от тях така определяйки ролята на всички още в самото начало на вечността, което означава че под системата на "греха" съществува възможност човека да се изгуби по отношение на истинската (си) индивидуалност, затова и одушевеното същества е представено в Писанието(Библията) като нещо, което само по себе си не притежава 'аз', поради това и докато душата е под "греха" има възможност да се заблуди в разни изкуствено създадени афекти от "тъмнината", както е и в случая с т.нар. "азове" (например, индуската философия за аза, и дори фройдиската теория за животното яхнало супер животното), колокото за съвестта, досега имаше също и такава, която е изкуствено създадена от системата на духовното/религиозното беззаконие, поради което съвестта не винаги подтикваше човека към правия път, например колко много хора имаха угризения на съвестта дори само за това че са правили съвсем естествена любов с брачните си партньори?!, нещо което истинският Господ Бог създаде като напълно добро, за което и е писано:

"А и двамата, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха." Битие 2: 25

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си