- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Гнойна ангина
Имам я от вчера и не мога да преглъщам и трудно говоря.Днес ходих на лекар и ми даде антибиотик и ми каза да си пръскам спрея Тантум Верде, също така ми каза да ям лимони със захар.Искам да попитам освен тези работи нещо друго да ми препоръчате за по-бързо оздравяване? A и да питам какво може да ям и какво не трябва да ям?
П.П. Никога до сега не съм имала такова "чудо" и г/д колко време трае гнойната ангина..? Мерси предварително!
If you had one last:
-...dream...Would you let me get in?
-...breath...Would you share it with me?
-...kiss...Would you give me?
-...wish...Would you spend it for me?
-...word...Would you say it to me?
Спазвай предписанията на лекаря. Мисля, че това е достатъчно. Бих ти препоръчала освен лимоните и вит С с удължено освобождаване.
Яж си каквото ти се яде. Ако това си имала в предвид. Забранени храни няма.
Мисля, че поне седмица. Упорито е, антибиотика се пие в определените часове. Не пропускай прием.
Ох, съчувствам ти![]()
Ще минат около 2 седмици докато оздравееш напълно. Поне при мен толкова е траело.
Бързо оздравяване!
От 1-2 седмици трае ако спазваш показанията на лекаря и лична хигиена.Поне при мен беше така.
Спазвам всичко,което ми каза лекарката, даже правих инхалация с лайка.Майка ми искаше да ми маха налепите с марля и сода,ама аз не и дадох,защото ме е страх ;д Искам да попитам някой махал ли си е налепите по този начин и дали има ефект(ако има ефект ще се престраша колкото и да не искам).
If you had one last:
Яж по твърди храни,това премахва гнойта от сливиците когато преглъщаш.Иначе прави гаргари с лайка.
... или прави гаргари с хлябна сода. Успех и бързо оздравявяване.
---.
Последно редактирано от Lucho : 10-25-2012 на 20:05
Съчувствам ти още повече. Сега и аз съм с гнойна ангина. Толкова ме боли гърлото не мога да говоря, ям и дишам нормално...![]()
Какво се шашкате от една гнойна ангина?! Неприятно е, но няма забранени храни или нещо такова. Каквото можеш да ядеш, това. Защото аз като се разболея от това, сливиците ми стават адски надути и ям само кремчета, супички и подобни глупости и седя гладна, щото не мога да се наям с това. Пиеш си антибиотиците, гаргара със лайка, пиеш си чайче и толкова. Лимоните със захар също си хапваш и за една седмица в къщи, на топло, си кукуряк. Все едно си се разболяла от нещо кой знае какво.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
СпокойноНа мен вече ми е 3ти ден и се чувствам учудващо добре.Съвсем малко ме боли гърлото,имам още налепи, но мога да ям,дишам,говоря,преглъщам спокойно за разлика от вчера. Не знам дали от лекарствата,лайката или лимоните има толкова голям ефект,но наистина съм доволна.
![]()
If you had one last:
...Както споменах, никога не съм имала гнойна ангина и,да нормално да се "шашна".Питах за храната,защото четох,че не трябва да се ядат люти храни, също така и,че трябва да се ядат по меки храни както каза ти-кремчета,супички.На друго място пък пишеше,че е по-добре да се ядат по твърди храни,за да махнат гнойта (както написа titinkaa по-горе).За това реших да питам вас,и общо взето хора който са боледували и знаят от личен опит.Иначе мерси за всички за съветите.
If you had one last:
Номера с марля и сода е може би най-ефикасен. Него не го отричат, но не го и препоръчват. Принципно помага.
Преди да ми извадят сливиците бях всеки месец с гнойна ангина и о,чудо още съм жива!
Нищо не ми помагаше,какво ли не съм пила,пръскала,яла........сливи ците ми бяха станали на дупки,пълни с гной и тогава открих скалпела!
Та моят съвет е,ако имате чести проблеми със сливиците ги махайте,защото болните сливици ми преебаха 10 години от здравето и живота.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
И аз май ще си махам сливиците, понеже ПОСТОЯННО имам ангини. Е, айде, не постоянно, но 2 пъти годишно поне...
Има забранени храни и още как. Шоколад пробвай да ядеш и виж как ще се почувстваш *не опитвай*.
Гаргари си правя с топло мляко и хлебна сода - много е неприятно, но се отхрачва добре.
И тъй като станах спец с ангините (гнойни и негнойни), да ти кажа - ако пиеш концентриран лимонов сок (от истински лимон, ест.) с малко вода и жабуриш хубаво около сливиците, ще видиш, че се чувства подобрение. Първо, вит.Ц най-добре се усвоява от лигавицата на устата, второ, че бактериите, от които се причинява ангината (най-често стрептококи, или поне в моя случай) се повлияват от вит. Ц. Половата им с-ма се забавя и нормално има облекчение след прием на вит.Ц в лошо състояние на сливиците.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
А и да вметно нещо,което на мен ми помагаше.
Вземаш клечка за учи и я потапяш в сода,тогава си отваряш широко устата(пред огледало) и бъркаш във всяка една дупчица,пълна с гной като потапяш отново,и отново.Помага,ако изкарате цялата гной,а ако сте по смели давайте и без сода,но боли.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
^Пифи, аз дупчици не си виждам по сливицте или недовиждам? ;/
Но бих пробвала това, защото точно в момента имам ангина и то май е гнойна... Не съм ходила още да се преглеждам.
Последно редактирано от jghgh : 10-28-2012 на 07:51
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
И аз съм имала, но май само на мен са ми правили инжекции. А колко мразя иглии. Правеха ми сутрин и вечер. Мина ми за 4 или 5 дни, но колко ме болешее ужас. Не съм се ограничавала до определена храна. Бързо оздравяване.
Антибиотика и витамините са напълно достатъчни за лечението на гнойната ангина. Продължителността на заболяването трае около 10 дни. През този период е хубаво да се консумира чай от лайка и плодове съдържащи повече витамин С. При хронично възпаление на сливиците, понякога се налага тяхното отстраняване, но това е в редки случаи.
Хора,край! Пак съм болна от тая ш*бана болест,а няма и седмица от както спрях антибиотиците.И пак същата болка,и пак не мога да говоря,и да ям, и да преглъщам, и пак имам налепи.Утре ще ходя до болницата и не знам какво ще ми каже лекарката,след като не може толкова често да пия антибиотици. :@
If you had one last:
Ох не знам какво става, почти постоянно и аз съм на антибиотици заради гърлото-уж беше хроничен фарингит, уж ми правеха гърлен секрет и няма нищо-а сега съм присипнала, кашлям и не знам. Ако знаете нещо за тия гърла![]()