- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.5
Пантерке, аз понякога слагам само бадемово масло- по дължината и в корените. Понякога слагам- мед, бадемово масло, кисело мляко и жълтък. Алкохол не слагам.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
И аз се остригах. Махнах цъфтежите, но в момента ми е супер къса хаха. Не мога да свикна.
Нищо, де. На мен за половин година ми расте с 2-3 сантиметра. Иначе, мисля да си купя и аз бадемово масло и като Надето се мотивирам![]()
Маги, косата ти е прекрасна, сигурна съм, че и по-къса е супер!
Аз пък си взех лосин за тяла на Балеа с аромат на смокиня и шоколад.![]()
А между другото балсама е за боядисана коса (аз не съм с такава), но четох доста позитивни мнения и си го взех. ;д
Може ли тогава няколко варианта да ми дадете за подхранване (и растеж!)?
Дрийм, пусни снимка.
Алкохол, зехтин, жълтък, мед. Това ми е любимата. Подхранва страхотно. Алкохола изсушава, но не прекалено. Аз слагам една лъжица, щом си с мазна, можеш и две да сложиш предполагам.
Момичета, нещо за краища? Не искам кристали. Някакво масло, олио или каквото и да е, без отмиване го искам.
Everything changes, but beauty remains ...
Дали мога да добавя стимуланта или бадемово масло за растеж или е добре те да се използват отделно?
Меда успяваш ли да го измиеш добре??
Дам, два пъти с шампоан и си окей. Споко, пробвала съм и със захаросан, и с течен, не остава нито миризма, нито мазно, нито лепкаво по косата. Правила съм си я много пъти.
Иначе за стимуланта не знам, не съм ползвала :Д
Ягодке, мерси, обаче откъде да го намеря това?
Окей, а в случай, че не го намеря, нещо, което мога да купя от нормален магазин има ли? :Д Или аптека? :Д
Не знам ако си направя така косата колко точно ще се увреди и после как ще изглеждаужас!
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Маските на суха или мокра коса ги слагате?
Бадемовото масло - същия въпрос?
ох.. ама на тебе доста неща не са ти ясни...
стимуланта самостоятелно е достатъчен,но нищо не пречи да го слагаш и в маски .... можеш да го държиш минимум 15 мин. и до няколко часа
бадемовото масло си е масло като останалите... да,то доста помага за растежа,но си е масло и не е толкова силно ( като тривитаминола примерно) че да не може само.. т.е. и него може самостоятелно да си го ползваш или в маски
за подхранване според мен е задължително в маската да има жълтък и някакво масло..
кисело мляко - изсушава т.е. хубаво е за мазна коса като твоята,за мекота,блясък и еластичност + подхранва
всички масла - подхранват т.е. помагат за растежа,пшеничен зародиш - против цъфтеж,бадемовото няма специално действие,а просто подхранва,гроздовите семена - знаеш,регулира омазняването
мед - за цъфтеж,защото освен,че подхранва е и за еластичност,откъдето по пътя на логиката помага против цъфтеж
оцет - за блясък,също е подходящ за твоята коса
алкохол - загрява и от там прави маската по-бързо ефикасна т.е. съставките по-бързо проникват
сок от лимон за мазна коса е супер съставка
хума - подхранва и много изсушава - внимавай !
и ето ти едни примерни маски,но за да не си изсушиш прекалено косата трябва да има и някакво масло ( само рициново недей,че е много много много мазно и тежко масло)
примерни маски :
1 : жълтък,кисело мляко,сок от лимон и бадемово масло/гроздови семки
2 : кисело мляко,мед и някакво масло ( без зехтин.. абе не много мазно масло - гроздови семки,пшеничен зародиш,бадемово,арг аново,кокосово,от авокадо)
3 : някакво масло + мед ( но тази е повече за дължината на косата)
4 : кисело мляко,жълтък,мед,алкохол,со к от лимон + някое от маслата
естествено към всички тия маски можеш да слагаш и тривитаминол... количества не съм писала,защото не знам колко ти е дълга косата,но на око преценявай.. ако ти остане можеш да даваш на майка тиаз така правя.. иначе ако не искаш тривитаминол можеш от аптеката на ампулки да си взимаш вит.А примерно
п.с. забравих.. като правиш маска в която има мед,бъркай всичко,после добави меда и загрей маската,за да се стопи меда...
п.с.2 маските на суха коса по принцип - домашните ,купените на влажна
Последно редактирано от FuCKkK13 : 01-07-2013 на 10:52
Кажете някоя марка хубави, по-евтини масла. Нали казахте, че има други освен Икаров?![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Факт, много съм начинаеща. Благодаря за отделеното време!![]()
Тъкмо се връщам от фризьора, разделих се с 5 пръста цъфтежи, но така е по-добре. Както си седях на стола, осъзнах ква патка съм... като се къдря с маша, захващам със шипка първо крайчетата и тогава навивам кичура, което е идиотско, откъдето и да го погледнеш. Друг начин обаче не виждам. Някой да сподели?
Купих си бадемото масло и масло с пшеничен зародиш. Понеже си мия косата 3 пъти на седмица, единият път ще се клепам с маска за подхранване и растеж, другите два - ще слагам на връхчетата пшеничен зародиш.
Майка снощи стоя 1 час с арганово масло и днеска връхчетата й бяха като коприна!
Тривитаминолът ми е голям мерак, въпреки че косата ми расте бързо, обаче тооолкова ме е страх да не я омазня повече. Пък ще е по-ефикасен от витамин А. Ако си го купя, горе-долу какво количество слагам на маска спрямо другите продукти? Косата ми вече е 2-3 пръста под раменете... 2 супени лъжици? И ако има тривитаминол, да рискувам ли с друго масло?
^ лелеее,НЕ... аз на моята коса слагам 1 сп.лти 2 тръгна... 1 сп.л. само и масло не мисля,че ще ти е нужно.. можеш да правиш така : 1 път в седмицата маска с тривитаминол,в която единственото омазняващо е тривитаминола и слагаш по 1 лъжица,2рата маска в седмицата да ти е само някакво масло по цялата коса,а може и само по дължината,3тото миене без нищо и така
моята маша също е с щипки,но аз правя така: слагам машата до корените и с другата ръка навивам кичура около машата,пускам щипката,за да не държа с другата ръка кичура,стоя около 10-15 секунди и махам... така обаче къдриците стават по-малко по различен начин - може би баш къдрици си,а не букли
при мен:
ако защипя края на кичура и започна да навивам машата нагоре косата т.е. машата навивам по косата става по ето този начин: http://piperki.bg/uploads/offers/778/kydrene.jpg
а ако сложа машата до корените и навивам косата по машата става по-скоро така:
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_712970.jpg
http://i.actualno.com/club.bg/files/...6d16a3f9b5.jpg
^ дано да успееш да видиш разликата,че и аз не мога да обясня точно какво им е различното