.
Отговор в тема
Страница 108 от 198 ПървиПърви ... 85898104105106107108109110111112118158 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 676 до 2 700 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    А аз да кажа за надценката. Ако това, което си вложил в продукти е 30 лв., напълно нормално е тортата да струва 60-70. Там се включва 20% ДДС, пари за режийни, пари за заплати, а и някаква печалба от цялото това нещо. Не че аз бих дала толкова много, при положение, че мога да си направя сама даденото нещо. Просто казвам да не съдите толкова много за цената (:
    Това е така. Цените са й нормални за това, което е вложила тя. Аз не съм на мнението, че на Неделя тортите са по 30-40лв, защото няма висока надценка - и там е същата вероятно, просто готвят с евтини боклуци.
    Но аз в момента не съм човек, който би дал толкова пари за цяла торта. Защото обичам да се занимавам със сладкарство, защото все още мога да отделя от свободното си време и така. След време, обаче, ако не ми се занимава, ще се доверя на някого, за когото знам, че работи с качествени продукти, въпреки цената.

    А иначе за парче торта съм окей да дам 5-6лв, колкото да опитам. И около 2лв за бисквитка/мъфин не ми се струват много. :д

    иначе моята пица е най-яка пък.
    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...9c&oe=54BE7676

  2. #2
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Това е така. Цените са й нормални за това, което е вложила тя. Аз не съм на мнението, че на Неделя тортите са по 30-40лв, защото няма висока надценка - и там е същата вероятно, просто готвят с евтини боклуци.
    Но аз в момента не съм човек, който би дал толкова пари за цяла торта. Защото обичам да се занимавам със сладкарство, защото все още мога да отделя от свободното си време и така. След време, обаче, ако не ми се занимава, ще се доверя на някого, за когото знам, че работи с качествени продукти, въпреки цената.

    А иначе за парче торта съм окей да дам 5-6лв, колкото да опитам. И около 2лв за бисквитка/мъфин не ми се струват много. :д

    иначе моята пица е най-яка пък.
    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...9c&oe=54BE7676
    поздравления за пицата, изглежда много добре - като цяло свежа, сочна и с добра текстура

    гледайте трудните за сдъвкване подправки/билки да са ситно стрити/смлени
    Последно редактирано от npp : 10-02-2014 на 18:40

  3. #3
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Тука ситуацията стана малко "пицата ми е много по-добра от пицата ти".

    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.

  4. #4
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Тука ситуацията стана малко "пицата ми е много по-добра от пицата ти".

    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.
    Е, за свинското нямаш ядове. Най - лесно е (и вкусно): свинското да го нарежеш или на кубчета с големина като хапки или на пържолки, но ако е на пържолки, начукай ги. Доматите, ако са ти цели, ги настържи примерно, но най - добре е с доматено пюре (не сок), например за половин кило свинско (шол или врат взимам аз), една водна чаша домати. може да сложиш една - две кафени чаши червено вино, може и да не сложиш. Лукът го режеш на шайби или на полумесеци. Единият вариант е да го печеш заедно с манджата, друг, който мен ме кефи, понеже обичам да ми хрупа, е да го сложиш със сол и червен пипер и да го начукаш леко, ама не да го смачкаш, а само да се омеси хубаво с подправките. Черен пипер, червен пипер, може и чубрица, ама малко, може и малко горчица, ама да не е от ония със зърната, а да е чиста. Слагаш тия всичките неща в една тава, объркваш ги хубаво, слагаш едно алуминиево фолио отгоре, печеш с фолиото час на 200 - 250 градуса, после махаш фолиото още 15 минути и е готово. А може и месото, ама да е на парче, дупчиш го с ножа, ама не с дебелия, а с някой по - тънък, някъде докъм средата, в дупките слагаш може кашкавал, лук, може морков, може каквото ти душа иска, може чесън. това нещо отгоре го мажеш с мааалко мед или с малко кафява захар и го оставяш 2 3 часа в хладилника и печеш. Идеи много.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  5. #5
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Е, за свинското нямаш ядове. Най - лесно е (и вкусно): свинското да го нарежеш или на кубчета с големина като хапки или на пържолки, но ако е на пържолки, начукай ги. Доматите, ако са ти цели, ги настържи примерно, но най - добре е с доматено пюре (не сок), например за половин кило свинско (шол или врат взимам аз), една водна чаша домати. може да сложиш една - две кафени чаши червено вино, може и да не сложиш. Лукът го режеш на шайби или на полумесеци. Единият вариант е да го печеш заедно с манджата, друг, който мен ме кефи, понеже обичам да ми хрупа, е да го сложиш със сол и червен пипер и да го начукаш леко, ама не да го смачкаш, а само да се омеси хубаво с подправките. Черен пипер, червен пипер, може и чубрица, ама малко, може и малко горчица, ама да не е от ония със зърната, а да е чиста. Слагаш тия всичките неща в една тава, объркваш ги хубаво, слагаш едно алуминиево фолио отгоре, печеш с фолиото час на 200 - 250 градуса, после махаш фолиото още 15 минути и е готово. А може и месото, ама да е на парче, дупчиш го с ножа, ама не с дебелия, а с някой по - тънък, някъде докъм средата, в дупките слагаш може кашкавал, лук, може морков, може каквото ти душа иска, може чесън. това нещо отгоре го мажеш с мааалко мед или с малко кафява захар и го оставяш 2 3 часа в хладилника и печеш. Идеи много.
    С тези смеещи се емотикони, които ме разсейваха през цялото време докатo четох поста ти, имах чувството, че "разговарям" с напушен, който не е много сигурен какво говори.

    А иначе благодаря ти за идеите. Добре, че не реших да готвя вчера по мой експеримент, понеже като прочетох поста ти, ми дойде една много интересна идея. ;3 Ще я споделя след като я осъществя, най-вероятно утре някъде по това време. ;д

    Благодаря и да TheDevilInMe, че се отзова. ^^

  6. #6
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    С тези смеещи се емотикони, които ме разсейваха през цялото време докатo четох поста ти, имах чувството, че "разговарям" с напушен, който не е много сигурен какво говори.

    А иначе благодаря ти за идеите. Добре, че не реших да готвя вчера по мой експеримент, понеже като прочетох поста ти, ми дойде една много интересна идея. ;3 Ще я споделя след като я осъществя, най-вероятно утре някъде по това време. ;д

    Благодаря и да TheDevilInMe, че се отзова. ^^
    След голямо отлагане, част от продуктите свършиха и днес направих едно свинско със зеле, понеже на нашите не им остана време да отидем до магазина, а от доматите и лука направих (бъдете готиви за изненада) САЛАТА. След около половин час зелето трябва да е готово, та след като хапнем, ще ви се похваля с реакции хаха. Надявам се. ;3

  7. #7
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    Някой може ли да ми даде рецепта за нещо с домати, свинско месо и лук? Смятам утре да направя нещо за нашите, а не ми идват никакви идеи на ум, та реших, че може би ще помогнете с избора.
    http://www.1001recepti.com/recipe/?r...n-kebap-s-oriz Само, че на мен повече ми допада с гарнитура картофено пюре
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  8. #8
    Тази медена горчица се каня да я правя от доста време. Иначе благодаря ви за идеите! Както и за пояснението за зърнените блокчета, на които аз все Корни им викам.
    Шоколадът помага много, особено в онзи момент когато вече съм започнала да не виждам и да не чувам наоколо и съм на 5 минути от сгромолясване на пода. За разлика от кафето не ми прави и откат после. Случвало ми се е почти да припадна от кафе дори и преди да го пия да си ми е окей кръвната захар. Шоколадът помага дотолкова, че да успея да се завлека до магазина и да си купя храна. Но естествен, не е много практичен за чантата, че се разтича и вече не нося. Плюс, че аз наистина мразя шоколад и не мога да изям повече от 1-2 парченца, не си представяйте, че опустошавам по една опаковка.
    [color=#B22222][size=3][b]


    Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

  9. #9
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    ами аз изброих няколко алтернативи на джънк фууд, хипогликемичната подробност съм я изпуснала
    иначе не знаех какви храни са подходящи при такова състояние и се разчетох
    значи в крайна сметка не е толкова общо, ами си е индивидуално?
    а пък шоколада наистина се разтича, не съобразих
    помня един път ми се беше преобразувал в течен и такова облизване на пръсти падна :д
    хаяши, може да си правиш и трюфели ден/дни преди това, които са истинска наслада за устната кухина и душата, пък и според мен биха били подходящи за такива случаи


    а относно надценката, аз се изказах малко прибързано
    съгласна съм, че е нужна
    но стига да не е шменти
    ванилка всъщност наистина си е с правото за такава
    на някои места, meli melo paris (не е хранително, но това ми хрумна) примерно, точно си шмекеруват според мен
    аз бях попадала на разни солидно оценени неща там, които в primark ги имаше същите, на съвсем нормални земни цени
    интересно ми е вие на какво мнение сте за това, защото не съм сигурна, дали съм в правото си?

    а пък стига сте си мерили пиците
    ще ги изям и трите

  10. #10
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    ква е тая ванилина бе, яяя ме светнете :Д

  11. #11
    Мега фен Аватара на Dagichka
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 006
    https://www.facebook.com/vanillakitchenbg
    аз я открих още преди да си отвори ванилницата, и мен ме дразни на моменти с изказванията си, чувала съм и лоши отзиви за обслужването на място, ама все пак съм навита да отида да хапна там :д

  12. #12
    Мега фен Аватара на Dagichka
    Регистриран на
    Oct 2011
    Мнения
    4 006
    ^та той е използвал 2 емотиконки смеещи се?

    ох, много обичам картофите, да ги сваря, да си паря пръстите докато ги обеля, да се нацапам цялата, после да ги стискам пет часа с оная преса, че най-накрая да стане на картофено пюре утре ще си направя!

  13. #13
    Мега фен Аватара на Lilanda
    Регистриран на
    Apr 2012
    Мнения
    7 820
    Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    ^та той е използвал 2 емотиконки смеещи се?
    Да, именно. Точно за това го споменах.

  14. #14
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    11 825
    Ехее, що лъжеш, че можеш да готвиш нз..
    Майка ти каза, че лъжеш и че не готвиш не, че се заяждам, но ми прави впечатление, че адски много си измисляш.. Джъст сейн..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House


    Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

  15. #15
    Може дa искa дa се нaучи.:,Д

  16. #16
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    мерси, че никой не ми е отговорил


    баничка правих
    http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg

  17. #17
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    мерси, че никой не ми е отговорил


    баничка правих
    http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg
    Много ти е готина баничката.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  18. #18
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    не слагайте яйца върху баницата преди печене, иначе се спичат лошо, по-скоро я мажете (или напръскайте с пулверизирана) растителна мазнина(слънчогледова или друга), или я залейте с яйца малко преди да я извадите от фурната, така че да не прегорят, а после я напръскайте малко с пулверизирана вода за да се задуши и омекне
    Последно редактирано от npp : 10-02-2014 на 18:12

  19. #19
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението

    баничка правих
    http://i.imgur.com/nKCgtzr.jpg
    Не е ли малко изгоряла, не се заяждам?
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  20. #20
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от TheDevilInMe Виж мнението
    Не е ли малко изгоряла, не се заяждам?
    обичаме я препечена

    *просто_човек, то че се поръсва с мазнина и вода, поръсва се
    но това не е мусака, че да се прави заливката накрая



    бтв на вас кои кори от купените са ви любимите
    на мен от тези тънките тип 'фамилия' ми се гади
    обичам или тези чипровските, които са като домашни
    или одрински, които пак приличат на домашни, но стават и за вита баница
    Последно редактирано от galaxy29 : 10-02-2014 на 20:07

  21. #21
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Аз бъркам яйцата с кисело мляко и мажа баницата като с крем. Така става готино.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  22. #22
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Аз бъркам яйцата с кисело мляко и мажа баницата като с крем. Така става готино.
    да, и така се получава добре

  23. #23
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Аз бъркам яйцата с кисело мляко и мажа баницата като с крем. Така става готино.
    аз също, но освен кис мляко имаше заквасена сметана и сирене
    то така и трябва, онова с пръскането, пък мазането с яйца по-късно са пълни глупости


    благодаря, просто_човек

  24. #24
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Моля, моля.

    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    аз също, но освен кис мляко имаше заквасена сметана и сирене
    то така и трябва, онова с пръскането, пък мазането с яйца по-късно са пълни глупости


    благодаря, просто_човек
    Бе глупости не са, ама трябва много точно да дозираш всичко и да уцелиш точния момент за всяко едно нещо, а и става мазна баничка, което пак е готино. Иначе и баба ми я пръска с вода накрая.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  25. #25
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Нели, не бех видял тая пица, ама е станала перфектна, честно.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си