
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Салата от айсберг, домати, краставици, оцет, зехтин (simple af); ньоки, сварен спанак със соево кисело мляко (без захар) и чесън; "пилешки шницели" и чери домати на грил тиган.
Добро утро
отивам да си направя кафе и овесена каша с карамел и кокосово мляко![]()
Хора, мисля утре да правя тирамису.
Гледам много рецепти, тази е по-лесно обяснена :
http://www.bonapeti.bg/recepti/Tiramisu2/
Някой има ли някакви съвети или хитринки, никога не съм правила, пък много ми е мерак.
Благодаря ви :3
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Пак на гости, бе! Ами, аз предпочитам да слагам ром, вместо Марсала в кафето за бишкотите. И малко в крема, де. И отгоре наслагвам настърган шоколад само или шоколад и какао. Само съвет - ако ще го правиш за някаква по-официална вечеря, направи го в отделни купички/чинийки/съдченца за по-търговски вид, че в нас много се разпердушинва, не знам защо, а е имало случаи да седи по 48 часа на студено, кажи-речи.
няма да е официална
спокойно
и във формички на сърца става
аз често и от тавата ям, щото ми писва само да си слагам допълнително
:дддд Един на моето мнение за тавата! Браво на теб, и аз съм същата! Мога да омятам цяла тава за един ден.
Тестово за вкъщи ще еот тавата ще е :д
Тори и аз мисля да сложа ром, или бадемов ликьор. Ще му мисля утре.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Как се прави качамак? Тестото дето го продават само се запарва ли ?
Не, то не е тесто, а царевично брашно, то си пише на опаковката как се прави, но все пак - вариш го и бъркаш непрекъснато, докато не почне да се отделя хубаво като пластилин от тенджерата, с дървена лъжица се бърка, после докато е топло му слагаш отгоре сирене, масло и червен пипер, бърка се и се яде. За 20 минути се прави.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Аха мерси. Четох, че се запържвало и масалце, с което се заливал после?!
дам, ама ти вместо краве, може да сложиш орехово, за да си подхраниш мозъчето ;/
Много съм гладен, не е нищо кой знае какво, просто искам да се похваля![]()
Последно редактирано от Vanchhh : 04-21-2015 на 11:07