.
Отговор в тема
Страница 185 от 198 ПървиПърви ... 85135175181182183184185186187188189195 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 601 до 4 625 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    anonymous708973
    Guest
    Пак ми се яде сладолед, ама предвид, че последният път седнах и изпуках 1 кило, мисля да си го направя сама, че поне да е здравословно. Някой има ли изпитана рецепта?
    Без сметана и т.н.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 07-12-2015 на 14:52

  2. #2
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    мисля да си го направя сама, че поне да е здравословно
    За съжаление наистина го вярваш.

  3. #3
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Е то рецепта каква да е, едно време бабите на село го правеха мляко и нишесте, плодове и през определено време вадиш от фризера и бъркаш. Само че аз не ям много сладко и друга по - здравословна идея не мога да ти дам.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  4. #4
    anonymous708973
    Guest
    Аре да не слушам пак цялата лекция как всичко е вредно само.
    Не виждам нищо лошо в малко замразен банан, малко ягоди и кисело мляко плюс мед като естествен подсладител.

  5. #5
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Киселото мляко сама ли го прави, а с купено от теб истинско прясно ли е ?
    Чаша вода и плодове в хладилника.

  6. #6
    anonymous708973
    Guest
    Eee, как пропусна да ми кажеш как и плодовете са бъкани с това и онова...

    За да не спамя - миналата година си правех периодично мързелив сладолед. В кофичка кисело мляко настъргвах мъничко шоколад - ама наистина микроскопично количество, 20-25 грама за 500 гр йогурт; слагах във фризера и бърках през 30 минути за 3-4 часа. С ягодки вървеше супер.

  7. #7
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    По ква причина слагат йогурт в кофичка от кисело мляко, те нямат нищо общо, едното е кремче с нишесте.

  8. #8
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Аз като човек, дето не яде сладко и много студено да споделя една супер лятна рецепта(и здравословна) за скрежина. Изстисква се лимон във вода като за домашна лимонада и се добавя захар или мед. Към консистенцията се добавя мента на листа. това се слага във фризера и много внимателно се гледа кога ще хване коричка отгоре само. Тогава се пуска на блендера и се мели и веднага пак във фризера. Така няколко пъти, накрая става като смляна каша с лед. Скрежина, когато не можеш да си позволиш машина за такава. Другия вариант е с натрошен лед омесен студен сок.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

  9. #9
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Пинки, да не би да използваш Internet Explorer и да не можеш да си потърсиш рецепти в нета?

  10. #10
    anonymous708973
    Guest
    Мога, ама си пропуснал думичката "изпитана".
    Знаеш ли колко са много?

  11. #11
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Да, права си, в нета всичко е измама, няма нищо изпитано.

  12. #12
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Преди няколко дни пораснах, не че мн заслужавате някои, ама ви черпя виртуално. :Д
    Ако някой се интересува, ще напиша тия дни рецептата, не е нещо сложно, но беше вкусно.

  13. #13
    Супер фен Аватара на Vanchhh
    Регистриран на
    Jan 2013
    Мнения
    1 910
    A ти защо не казваш, че си пораснала?
    Тортата изглежда доста вкусна, предполагам и че е била такава :]

  14. #14
    Супер фен Аватара на Corb1225
    Регистриран на
    Jan 2014
    Мнения
    2 712
    Верно бе, как можах да забравя...Нали си беше написала датата за Блаб. Бях се приготвил да ти направя една голяма четка ;д, но уви.
    Честит рожден ден на патерици все пак и едно скромно "не се променяй".
    И тортата наистина изглежда адски вкусна.

  15. #15
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Благодаря : )

  16. #16
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    аз се интересувам...
    и честит рожден ден
    пожелавам ти да си мокра като котешко носле
    пък щастието ти да е дълбоко като океанското влагалище

  17. #17
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Регистриран на
    Oct 2008
    Град
    Sofia
    Мнения
    5 536
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    аз се интересувам...
    и честит рожден ден
    пожелавам ти да си мокра като котешко носле
    пък щастието ти да е дълбоко като океанското влагалище
    хаха, мерси )

    Споделям:
    За блата- брашно, какао, яйца, захар и масло на стайна температура, аз добавих и малки парченца школад.
    Не пиша грамаж, защото почти винаги променям това, което съм видяла като рецепта, за да го нагодя според собствените си нужди. Разбиваш яйцата, захарта и маслото, добавяш пресяти брашното и какаото + малко бакпулвер. Печеш до суха клечка. После режеш с конец, колкото блата ти трябват. Тези са много леко сиропирани с горещ сироп от мляко, какао и захар.
    За крема м/у блатовете- нарязва се/настъргва се млечен шоколад, загрява се течна сметана, но да не до прекалено горещо, добавя се бавно, постепенно към шоколадовите парченца до получаване на еднородна смес, добавя се малко масло, охлажда се за 1-2-3 часа, за да се сгъсти. А за крема най- отгоре и отвън просто сложих и малко черен шоколад, като съотношението шоколад/сметана беше по- голямо от първото, за да се получи по гъст. Редуваш блат- крем- блат и накрая с втория намазваш стените и отгоре.
    На подбна торта обикнвено се слагат някакви ядки отгоре, само че аз не си падам по комбинация ядки/шоколад, затова поръсих любимите си кокосови стърготини
    Това е, вкусна е, но да не забравиш да си носиш инсулина в джоба.

  18. #18
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    хаха, мерси )

    Споделям:
    За блата- брашно, какао, яйца, захар и масло на стайна температура, аз добавих и малки парченца школад.
    Не пиша грамаж, защото почти винаги променям това, което съм видяла като рецепта, за да го нагодя според собствените си нужди. Разбиваш яйцата, захарта и маслото, добавяш пресяти брашното и какаото + малко бакпулвер. Печеш до суха клечка. После режеш с конец, колкото блата ти трябват. Тези са много леко сиропирани с горещ сироп от мляко, какао и захар.
    За крема м/у блатовете- нарязва се/настъргва се млечен шоколад, загрява се течна сметана, но да не до прекалено горещо, добавя се бавно, постепенно към шоколадовите парченца до получаване на еднородна смес, добавя се малко масло, охлажда се за 1-2-3 часа, за да се сгъсти. А за крема най- отгоре и отвън просто сложих и малко черен шоколад, като съотношението шоколад/сметана беше по- голямо от първото, за да се получи по гъст. Редуваш блат- крем- блат и накрая с втория намазваш стените и отгоре.
    На подбна торта обикнвено се слагат някакви ядки отгоре, само че аз не си падам по комбинация ядки/шоколад, затова поръсих любимите си кокосови стърготини
    Това е, вкусна е, но да не забравиш да си носиш инсулина в джоба.
    моля, мерся и аз, ричи
    аз също обичам кокосови стърготини, но и с ядки си обичам де.. а пък това с конеца изглежда забавно, не го знаех ;/

  19. #19
    anonymous708973
    Guest
    Вчера си купих фъстъчено масло и балсамова редукция.
    Фъстъченото масло го смесих с малко кисело мляко и го ползвах като дип за ябълки, поръсени с кокосови стъргогини и лешници. Следващия път ще ги намажа с него, че да се залепят поръските, че в момента трябва да обера всичко от пода

    А който от вас не е пробвал балсамова редукция - само мога да препоръчам. Не е като балсамико, с нея може да направят всички онези уж прости, ама супервкусни fancy салати. Планирам с айсберг, чери домати, малко краставичка, запечен слънчоглед и отгоре - балсамовата редукция. Обмислям какво още мога да сложа - евентуално рукола, че да е по-цветно, ама ми се иска и нещо друго.

    Едит 2 секунди по-късно: ГРИЛОВАНИ ТИКВИЧКИ. ДА, ДА, ДА!

  20. #20
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Много се радвам като чета кви изгъзици ядете и се мислите за някви модерни.
    Само американците са толкова прости, че да го ядат това фъстъчено масло.

  21. #21
    anonymous708973
    Guest
    Що бе, какво лошо има? Беше ми интересно да пробвам, бая съм закъсняла с тренда. Ядките са хубаво нещо, предпочитах от бадеми, ама незнайно защо, беше 3 пъти по-скъпо. Моето масло си го взех от биомагазин и съдържа само ядките, няма добавено олио. Очаквах да е доста гнусничко, обаче мирише готино - на Сникърс :д и може да се използва в дресинги за овкусяване. Намазано на филия не си го представям, твърде много ми е. Та, това бурканче ще ми стигне за 3 месеца сигурно.
    Малко разнообразие да има
    Последно редактирано от PinkPan7her : 07-14-2015 на 10:10

  22. #22
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Четох днес как в тия биомагаини предлагат сокове, били био и имали срок на годност до 2017 година.
    Сама си направи изводите.

  23. #23
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Четох днес как в тия биомагаини предлагат сокове, били био и имали срок на годност до 2017 година.
    Сама си направи изводите.
    "тия биомагазини" като ми кажеш, нищо не ми казваш. Нито си наясно какво е био, нито какво е натурално, нито какво е органик. Именно заради това и примерът ти не е релевантен.
    аз за себе си знам какво търся и къде да го намеря.

  24. #24
    Мега фен
    Регистриран на
    Jul 2015
    Мнения
    3 194
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    "тия биомагазини" като ми кажеш, нищо не ми казваш. Нито си наясно какво е био, нито какво е натурално, нито какво е органик. Именно заради това и примерът ти не е релевантен.
    аз за себе си знам какво търся и къде да го намеря.
    не ми се спори, яж си там, но не раздухвай за хранителните достойнства на подобните храни

  25. #25
    Нека и аз да споделя един невероятно вкусен сладкиш.
    Дамски каприз прави се блат ,не точно блат ,а да го наречем кекс прави се кекс със захар ,брашно 3 яйца ,аз го права с 4 ,ванилия и бакпулвер слага се да се изпече ,след това забърквам само белтъците на 3 яйца и захар докато не стане на сняг .След като кекса се изпече се маже в\у него сладко по избор (праскова,якода,мармалад,шо колад) кой каквото има ,изливаме сместа от белтъка и захарта и слагаме да се запече докато леко не почервенее.И още нещо колкото повече се бъркат белтъците с миксера толкова по-добре.
    Дързо лесно вкусно

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си