- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Правя сушииии! Това ми е първото самостоятелно суши. Дано да ми се получи вкусно!![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Да имате идея за някакво кремче, различно от крем-карамел/ванилия/брюле? Или нещо интересно, с което да уползотворя голямо количество прясно мляко?
Последните дни нямам много муза за готвене и я карам на "лесно и бързо" - пилешки хапки, зеленчукови супички, запеканки. Но взех да се изчерпвам вече. Като нямам апетит нямам и идеи за готвене. :/
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ми обичам да си играя и да украсявам като правя нещо
Да как да го добавя тоя шоколад в млякото?![]()
Ами като започне да ври слагаш ориза, след като той омекне слагаш шоколада чакаш още минута две докато се разтопи и готово :Д
http://recipes.actualno.com/Mljako-s...ws_434344.html А това е малко по-засукана рецепта.![]()
Сурови веган "шоколадови" кексчета с тиквено-портокалов крем
![]()
^ Рецепта, задължително! :Д
Изглеждат прекрасно, ом-ном-ном.
За 6 бр. такива малки кексчета:
Блат:
- 1 чаша фурми , обезкостени
- 100 гр. смлени орехи
- 2 с.л. брашно от рожков (може и какао)
- 1 с.л чия семена (незадължителни)
- малко соево/бадемово мляко или вода , за по лесно блендиране
- канела
Всичко в блендера да стане на "тесто"
Крем:
- 1 чаша настъргана сурова тиква
- 100 гр. смляно сурово кашу
- 2- 3 с.л. мед
- 1 портокал , обелен и изчистен
- малко соево/бадемово мляко за по-лесно блендиране
- ванилия
- индийско орехче
- джинджифил
Всичко в блендера , и после се шприцва върху предварително поставеният във формички блат.
Трябват му няколко часа / 1 нощ да стегне в хладилника , за да се извади лесно от формичките.
Посипано е с настъргани портокалови корички , може и кокосови стърготини.
Ако искаш крема ти да си е кремообразен , а не такъв зърнест като на снимката , тиквата може да си я свариш. На мен сурова си ми идва супер , защото идеята си е да е сурово![]()
Ох, фенка съм на здравословния начин на живот, но се убедих, че веган сладкиши - нъцки. Един десерт правих, майко... нямаше такава помия.
Оня ден пък опитах веган шоколад - трагедия.
Не е за мен тая работа май-май.
И да се оплача, де - не знам откъде да си намеря йенски съд да си готвя в микровълновата! :д Май ще ми го пращат от България :д
Защото не си опитвала на Ванилка (https://www.facebook.com/vanillakitchenbg?fref=ts) вкусотиите! Тя е магьосница просто. :Д
Морковената ми торта стана невероятнаа, да не повярваш.
В готвенето може да не ме бива, ама тръгна ли да правя сладкиш винаги ми се получава много вкусен![]()
Започвай да се учиш
А тази мъфини изглеждат направо божествено :X![]()
Aз съм на 15 и доста съм се запалила по готвенето.Изместих майка ми от кухнятапостоянно чета рецепти в нета и каквото ми хареса си го правя и почти винаги се получава,ако не от първия то от втория път ама се получава.Даже мисля като завърша да си изкарам един курс за готвач
![]()
![]()
Кажете някой сос, който да е по-мултифункционален.
Лятото в ресторанта, където обядвахме покрай работа, имаше "градински сос" или нещо такова, който вървеше с абсолютно всичко и беше уникааално вкусен. Мисля, че беше с майонеза и някакви подправки там, ама пусто така и не запомних какъв е точно. Ениуей, издирвам нещо подобно.
Смесваш кисело мляко с майонеза в съотношение 4:1(това съотношение на мен ми допада най-много, можеш да експериментираш докато немриш идеалния за теб вариант), добавяш копър и сол на вкус, чесън на прах по желание. Върви към всякакви зеленчуци и немазно месо.
Друг универсален, но малко по-тежък е сметановия сос - разбиваш малка заквасена сметана със сока от половин лимон, подправките са като на млечния сос.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Много искам да си направя мъфини, но има ли някакъв начин това да стане при положение, че нямам фурна?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^ не съм ги изпробвала още, ама аз за това се сещам, ако имаш микровълнова - http://kulinarnimisli.wordpress.com/...C%D0%B8%D0%BD/
някой ако знае рецепта за сладкиш или каквото и да е било включващ грозде, ще съм му много благодарна ;д