.
Резултати от 1 426 до 1 450 от общо 4966

Threaded View

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Някой може ли да ми даде изпитана рецепта за домашно направени масленки? От известно време се опитвам да направя и все не ми се получават, стават твърди като обикновени курабии, не знам вече аз ли бъркам или просто не използвам правилната рецепта
    оф, съвсем забравих

тъй, щях да ти дам рецептата за маслените сладки, които бях правила скоро и бях показала тук, но те всъщност не са масленки, просто в тях има мас
    и понеже вкъщи не сме правили от класическите масленки, аз се поразрових и поразпитах, харесах две рецепти, от които съчиних една за теб (е и аз ще я пробвам някога) :д
    а пък майка ми казва, че е важно да са с мас, защото тя ги прави крехки и рохкави, пък с масло не стават толкоз добре

необходими са ти:
    1 яйце
    150 гр. пудра захар (1 чаена чаша)
    200 гр. мас (почти пълна ч. ч.)
    280 гр. брашно (две ч. ч.)
    ванилия
    и любов пък

хубаво разбиваш яйцето, захарта и ванилията, добавяш маста и разбиваш още съъвсем мъничко
    добавяш от брашното по мъничко и бъркаш, когато стане на тесто, го вадиш от купата и го размесваш
    важно е и как се замесва тестото, не тряба да се прекалява с брашното и с размесването, трябва да го усещаш мекичко като пухено юрганче
    разточваш тестото и с малка чашка можеш да оформиш кръгчета или пък да го нарежеш на фигурки, може и с формички
    дори да не ползваш хартия за печене, не е нужно тавичката, в която ги нареждаш да е намаслена, защото те са си маслени и не залепват
    пекат се на 180 градуса за около 10 минути, разбира се според фурната и трябва да е предварително загрята
    след като ги извадиш, докато са още горещи може да ги посипеш или оваляш с пудра захар
    и туй с:
    Последно редактирано от galaxy29 : 04-13-2014 на 18:57

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си