- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
оф, съвсем забравих
тъй, щях да ти дам рецептата за маслените сладки, които бях правила скоро и бях показала тук, но те всъщност не са масленки, просто в тях има мас
и понеже вкъщи не сме правили от класическите масленки, аз се поразрових и поразпитах, харесах две рецепти, от които съчиних една за теб (е и аз ще я пробвам някога) :д
а пък майка ми казва, че е важно да са с мас, защото тя ги прави крехки и рохкави, пък с масло не стават толкоз добре
необходими са ти:
1 яйце
150 гр. пудра захар (1 чаена чаша)
200 гр. мас (почти пълна ч. ч.)
280 гр. брашно (две ч. ч.)
ванилия
и любов пък
хубаво разбиваш яйцето, захарта и ванилията, добавяш маста и разбиваш още съъвсем мъничко
добавяш от брашното по мъничко и бъркаш, когато стане на тесто, го вадиш от купата и го размесваш
важно е и как се замесва тестото, не тряба да се прекалява с брашното и с размесването, трябва да го усещаш мекичко като пухено юрганче
разточваш тестото и с малка чашка можеш да оформиш кръгчета или пък да го нарежеш на фигурки, може и с формички
дори да не ползваш хартия за печене, не е нужно тавичката, в която ги нареждаш да е намаслена, защото те са си маслени и не залепват
пекат се на 180 градуса за около 10 минути, разбира се според фурната и трябва да е предварително загрята
след като ги извадиш, докато са още горещи може да ги посипеш или оваляш с пудра захар
и туй с:
Последно редактирано от galaxy29 : 04-13-2014 на 18:57