- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
То реално няма кое да не му е вкусно. :д Със биричка, приятна компания и огромна салата с домати, краставици, чушка, лук и сирене върви прекрасно. Някак... непретенциозно и, както казва Инка, безумно просто.
Майка ми едно време била на поход в планината и в едната хижа им сготвили това, цялата група дечурлига си изяли чиниите.
Направих си овесена каша, ама не съм очарована. Трябва да претърпи някои промени - малко стафиди да се добавят например, ще напиша рецептата, като я измайсторя.
Ароматни бананови палачинки , без животински продукти , по рецепта от тук - http://moonbites.net/vegan/vegan-palachinki
Ядохме ги с домашно сладко от дюли , омномном !
http://prikachi.com/images/942/7468942F.jpg
така, имам една шунка, която има нужда да бъде унищожена
попаднах на следната.. рецепта.....
Необходими продукти:
150 г масло
1 ч.л. сол
6 яйца
300 г брашно
1 бакпулвер
150 г кисели краставички
200 г шунка
150 г кашкавал
черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със солта. Едно по едно се прибавят яйцата, след това – брашното, предварително смесено с бакпулвера. Слагат се нарязаните на малки кубчета шунка и кисели краставички и настърганият на едро ренде кашкавал. Всички продукти се разбъркват добре. Полученото тесто се прехвърля в кръгла тавичка или в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна, докато се зачерви.
Солена пита с шунка и кашкавал
въпросът ми е, защото аз ще сложа повече шунка, от кое да сложа също още.. примерно за яйцата не мисля да слагам повече отколкото са дадени.. абе, основният ми е въпрос е брашното ако сложа двойно да не ми стане някво огромно чудо....
Хич не си го слагай, тя шунката е един вид добавка, колкото повече - толкова по-добре. Най-много да увеличиш кашкавала и краставичките, за да е хармонично, а не навсякъде мърша, а другите неща да ги гониш из парчето си.
днес за първи път си направих домашни кори за лазаня и спретнах една бърза. не изглеждаше толкова добре, колкото с готови кори, ама беше много по-вксуна. комбинирах я идеално с домашното вино на дядо (((:
http://i.imgur.com/6O43NHr.jpg
ей по тази рецепта: http://vinagi-vkusno.blogspot.com/20...blog-post.html
като за плънката добавих гъби и царевичка
Последно редактирано от pandabear : 07-14-2014 на 23:18
w0t da fak iz diz
Vi, не мога да повярвам
какво е това повръщано
днеска, една година след като си купих формичките за мъфини ще направя мъфини! стискайте палци :с
важното е да имаш формички
а още по-важното е да разказваш за това на приятелите и приятелките си
аз не им разказах на приятелите, аз оревах света
влязох за малко в банята, излизам (беше 20тата минута по таймера) и отивам и фурната пуши :с
извадих ги и резултата беше п-о-г-р-о-м. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...916cdbbfd2b2a2
реве ми се, най ме е яд за изхабения шоколад дето вътре бях сложила начупен, ей затова няма да готвя! печката е на 25години, ама не мислех, че толкова много ме мрази
не ти е виновна печката че си ламер
ако имаше практика щеше да си се напаснала към печката си
ама нали трябва да се почне отнякъде бе, много си уош :с
печката ми е раховец и е много секси иначе
Снимката във фейсбук ли е качена?
Мен щеше да ме е срам да си гледам изгорелите мъфини,камо ли да си кача снимката във фейсбук,но разни хора,разни идеали.
Все по-често чувам около мен да се говори за охлювите и за тяхното полезно действие. Преди доста време една женичка ми беше дръпнала една дълга лекция за охлювите и ми се скара като казах,че никога няма да сложа подобно нещо в устата си. Та така де "никога не казвай никога". Вие имате ли някакъв опит и наблюдения с приготвянето им? Изчетох сума ти неща и не е кой знае какво,но не знам какво повече ме притеснява-приготвянето или след това дегустацията.
Баба ми веднъж е готвила такова нещо, аз изрично отказах да опитам дори. То това е охлюв, по дяволите, не бих го яла.
Хахаха, на Раховец съм пекла пататник, и то в тенджера, а не в тава. Беше суровичък, ама момчетата бяха гладни и не забелязахаАма беше приключение!
Ба, винаги са ми били странни хора, които не обичат нещо без да са го опитали, ама и аз съм така - охлюви, примерно, няма да вкуся, ужасно ми звучи, въпреки че по пътя на логиката би трябвало да са нещо като калмари на консистенция.
аа не, пратих я на една приятелка по чата от телефона и после копирах линка тук :д и все пак направих още една доза, стоях на пода да ги гледам и този път ги извадих по-читави, но пак има още много какво да се желае, като на първо място е нова печка със сигурност
пф, ядете мърша (т.е. пилешко/свинско месо), ама ви е 'гнус' от охлюви? всеки си решава, дзз..
е да бе, за вас може да е така, но за мен таратора с орехи си е по-специален, както и снежанката с орехи
това е вярно :Д
аз не помня дали съм готвила на нашия раховец, май само съм помагала
ама то и сегашната ни не е цвете за мирисане :д
а иначе, аз без да съм опитала нещо, не го отричам, лигаво ми се вижда, пък и не харесвам злояди хора
сестра ми е злояда и за нея все няма ядене и заклеймява още преди да е опитала, бахти разглезеното животно ;/
разбирам да си пробвал и да не ти се нрави, ама иначе...
аз опитвах скариди, раци и октопод, тъй че и охлюви бих опитала
сиг на вкус наподобяват октопод
а това да качиш снимка на изгорялата си манджа във фейсбук е все едно да се снимаш, докато плачеш или докато си на тоалетната чиния ;/
^казах, че не съм я качвала, аз съм против всякаква храна да се качва по фейсбук, тва да не е кулинарен блог 'баси
ей голяма работа значи, че е качила някакви изгорели кексчета във фейсбук. баси. кротнете се.
//отдавна не съм избухвала тук.
за лазанята - в Швеция няма кори, освен по турските магазини, които са многоо далеч в крайните квартали, та затова аз правя лазаня със следните хлебчета :Д
https://www.acc.umu.se/~wschedin/jul...nbrod-2005.jpg
Нареждам отдолу в една тава един ред от тях, после слагам запържена кайма с подправки (доматен сок по желание), отгоре настъргвам кашкавал, отгоре бешамел сос, и пак хлебчета ии става трепач. Изобщо не се усеща, че не е правена с кори. Пък и мойте я обожават.
Със слуз от охлюви се мажа само по лицето. Не се изкушавам да го ям.![]()
Днес си купих масло от орехи и е най-вкусното масло, което съм опитвала досега. А сега започвам да правя миш-маш.
Edit: Получи се невероятен миш-маша. Ползвах ето тази рецепта. http://www.1001recepti.com/recipe/?r...cheska-recepta
Обичам този сайт, защото ти дава точните грамажи за колкото порции искаш.
Последно редактирано от Hayashi : 07-15-2014 на 19:34
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en