- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Пхахаха, тва само да викнеш две приятелчета и да тренирате гребане с лъжица.![]()
Мда, и на мен тва ми беше първоначалната мисъл. Чупиш и топиш в буркана със бабино сладко от малини. :3
Е, тогава... Защо пък да не пробвам?! И без друго обичам да дъвча хартия...
Сега малко по-сериозно. Имам въпрос, пак свързан с храна ама за храната в ресторантите/кръчмички/барчета/пицарии/итакананататъка. Та! Разкажете някой фейл, който са ви слагали в чинията. Примерно... недопечено ястие, пресолено, абсолютно безсолно, студено, гумени картофи и такива работи като цяло. Не че нещо ама ми е интересно само на мен ли ми се случва тая работа все рибата ми да мърда, да ми объркат пицата, да ми сложат гъби в овчарската като изрично съм предупредила, че не искам и така нататък.
Последно редактирано от tori : 07-30-2014 на 21:47
в едно ресторантче там на езерото ариана на една приятелка и видях хлебарка в пицата и и
бях млад и глупав и и казах
О, бая се замислих, докато се сетя. Случвали са се, ама някакви пълни дреболии. На морето, например, си поръчах шашлик, но казах, че го искам с гарнитура само от домати и краставици (по принцип ти го носят с домати, краставици, пържени картофи и червено зеле). Готвачът не разбрал, направил ми го цялото, но за компенсация ми дадоха допълнително зеленчуци :д
Или... отиваме на кръчма и в менюто има Ice wine за 17 лв. На мен ми беше пределно ясно, че няма как да е така - който желае, да гугълне, но една мацка много искаше, та... поръчахме го. Много хубаво беше, ама си беше нормално бяло вино.
В една кръчма порция мусака беше 15 лв, което само по себе си е фейл
Хах, късметлийка съм явно, предвид колко съм претенциозна към храна и не бих яла нещо, което не е това, което съм очаквала. Хем експериментирам супермного, досега недоволна не съм била![]()
ние един път преди класната да дойде за час й сервирахме на бюрото буркан с кис краставички, пластамасови чиния и вилица :д
зависи от кръчмата
нещо ми подсказва че са имали предвид изстудено вино
И аз за това си мисля, да ти кажа.
При мен веднъж ми сервираха недопечена скумрия в някакво рибено заведение по морето. Тая година пък с наще ходихме да ядем кефал и... на майката беше изпечен перфектно, на дъртия му трябвали още пет минути, а мойта... мисля, че я видях да помръдва с опашка и да опитва да стигне отново до морето.
Пак с дъртите преди повече от 7-8 години - бащата е алергичен към гъби, а аз не обичам маслини и си поръчваме бохчи в едно русенско заведение. Да вземат обаче да ни объркат порциите и татито гледа, гледа ама всичко си му изглежда наред и почва да яде, после ходи в тоалетната и така. Неговата пица беше от заведението.
Предната година пак по морето - с татито решихме, че няма да успеем да изядем по една малка овчарска салата и решихме да си поръчаме голяма за двамата. Пак без гъби. Тръгвам да ям аз обаче кво да видя - то все едно съм в гората и събирам печурки. Връщаме ние и след пет минути салатата преровена, с отново настъргано сирене и със липсващо клонче мерудия/магданоз. Ми да, окей.
PinkPan7her отново се изложи
доста високомерно момиче ми се види
Не, просто ти си незапознат.
Ice Wine, драги мои, е вино, което се прави от определен сорт замръзнали гроздови зърна, които растат на много малка географска площ. Процесът е бавен, времеемък. Ice wine струва безумно много и има адски лимитиран брой бутилки на сезон. Няма как да е 17 лв за 500 мл.
Ама да, изстудено вино са имали предвид. Аз щото иначе бялото вино топло го пия![]()
два пъти ми се случва да ми сервират салатата с лук, при положение че съм алергичен към него и съм поръчал без, и да го открия едва след като съм погълнал няколко парчета от дяволския зеленчук. толкова ли е трудно да се запомни проста поръчка
и една сервитьорка се държа грубо с мен, да мре
Хаха, имах един подобен случай, когато работех в една механа по морето. Поръчаха си салата, специалитета на заведението, обаче го искаха без лук. Отидох всичко точно, сервирах им го без лук, след малко отивам и ми казват, че чушката им люти ... ( а чушките бяха съвсем обикновени, нямаше лютиви сред тях). Хора всякакви![]()
той говореше за виното иронично, просто ти не схвана
и с тоз пост потвърди високомерието си
Мариновах бутчета за довечера, по любимата ми рецепта с мед и сусам ще са, за вечеря със салата с айсберг, рукола, краставичка, запечени тиквени семки и... някак ми се връзва с портокалов сок. И няма да се пие вино пък ;(
А в момента си довършвам картофките във фурната по тая рецепта - http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B...B2%D0%BA%D0%B8. Вчера изпитах нерационалното желание за печени картофи.
Без чесън са, че после ще излизам, само със зехтин, сол, черен пипер и пикантен червен. Ще се ядат с лютеница и сирене. НОМНОМНОМ.
Да, на мен редовно ми се случва да ми сервират нещо кофти, обикновено става дума за недобро изпълнение, а не за допълнителни продукти, които изрично съм казала да не ми слагат. Сега, като се замисля, се сещам за причината, обикновено си поръчвам ястия, в които няма нещо, което не обичам, защото ги знам, че са плоскоумни повечето по заведенията и името не могат да си запомнят
(толкова малко на брой са тези ястия, sigh xD),
Аз да споделя новата си идея - http://beautifulpicturesofhealthyfoo...herb-soup-with.
Мисля да го забъркам за вечеря тия дни!
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-06-2014 на 20:46