.
Отговор в тема
Страница 27 от 199 ПървиПърви ... 172324252627282930313777127 ... ПоследнаПърви
Резултати от 651 до 675 от общо 4966
  1. #651
    BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Регистриран на
    Jan 2008
    Град
    София
    Мнения
    9 889
    Мен ме бива, но основно готвя (само) за себе си и съответно съобразявам манджата, според моя вкус.
    В редките случаи, в които други хора (гаджета, приятели...) са се докосвали до кулинарната ми магия, са останали очаровани и доволни.

  2. #652
    Мега фен Аватара на Rebirthing
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    София
    Мнения
    4 812
    От начало бях някаква огромна катастрофа равносилна на Армагедон в готвенето, но пък нали никой не се е родил научен.
    МъжО умее да приготвя повече ястия от мен с животински продукти, аз съм по постната кухня, обожавам да правя и десерти. Имам много готварски книги, всичките с красиви корици ;д. Обичам добре изглеждащата храна, която не е тежка, мазна и не прилича на предизвикателтво от Страх ;д.

  3. #653
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Хайде още нещо бързо от мен

    Яйца по панагюрски

    Продукти за една порция :
    3 броя Яйца
    Сирене около 80-100гр
    Мляко 3 супени лъжици
    Масло

    Приготвяне:

    В тиган сипвате около 2 пръста вода, капвате малко оцет и слагате на котлона да се сгорещи. Чуквате внимателно трите яйца на разстояние едно от друго в тигана. Ако се наложи може да ги поливате леко с лъжица от водата. Яйцата се варят до сравнително побеляване и в зависимост от това колко рохки ги желаете, по - принцип се сервира с леко по рохки яйца. В една порционна чиния, настъргвате сиренето с едрото на рендето, след което слагате 3-те лъжици кисело мляко и го разстилате леко. Слагате яйцата върху млякото. В тиган стопявате 20-тина гр масло и го запържвате леко, добавяте червен пипер и заливате яйцата. Ядете бързо с препечени филии :P

  4. #654
    anonymous708973
    Guest
    Пропуснал си чесъна.

  5. #655
    Мега фен Аватара на TrollFaace
    Регистриран на
    Aug 2012
    Мнения
    3 963
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Хайде още нещо бързо от мен

    Яйца по панагюрски

    Продукти за една порция :
    3 броя Яйца
    Сирене около 80-100гр
    Мляко 3 супени лъжици
    Масло

    Приготвяне:

    В тиган сипвате около 2 пръста вода, капвате малко оцет и слагате на котлона да се сгорещи. Чуквате внимателно трите яйца на разстояние едно от друго в тигана. Ако се наложи може да ги поливате леко с лъжица от водата. Яйцата се варят до сравнително побеляване и в зависимост от това колко рохки ги желаете, по - принцип се сервира с леко по рохки яйца. В една порционна чиния, настъргвате сиренето с едрото на рендето, след което слагате 3-те лъжици кисело мляко и го разстилате леко. Слагате яйцата върху млякото. В тиган стопявате 20-тина гр масло и го запържвате леко, добавяте червен пипер и заливате яйцата. Ядете бързо с препечени филии :P
    Аз ги знам по друг начин, без сирене и яйцата се запържват в олио и с повече мляко

  6. #656
    Супер фен Аватара на tonssy
    Регистриран на
    Dec 2012
    Мнения
    2 245
    ^ То всеки вече по различен начин си ги готви, както той си знае. draid сравнително добра рецепта е дал.
    Баба каза, че по принцип и кисело мляко не се слага.
    PinkPan7her, чесън се слага на лучени яйца

    П.П. От Панагюрище съм.

  7. #657
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от tonssy Виж мнението
    ^ То всеки вече по различен начин си ги готви, както той си знае. draid сравнително добра рецепта е дал.
    Баба каза, че по принцип и кисело мляко не се слага.
    PinkPan7her, чесън се слага на лучени яйца

    П.П. От Панагюрище съм.
    Аз ви казвам рецептата дето се вика както е в книгите, то е ясно иначе, че навсякъде има различни вариации.

    Ако хванеш да изменяш както потребителя горе, може да изкараш и яйца на очи. Чесън може да се сложи, въпрос на вкус, не съм сигурен дали в оригиналната рецепта присъства такъв, предполагам че е по желание. Където и да седнете в заведение, би трябвало да ви ги поднесат по такъв начин.

    Едит: После ще напиша рецепта за един ябълков пай с маслено тесто

  8. #658
    Супер фен Аватара на cyclops
    Регистриран на
    Jun 2009
    Мнения
    1 022
    Оооо ябълков пай. Моля наистина за рецепта, особено за масленото тесто, че не съм го правила отдавна !

  9. #659
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Ябълков пай

    Продукти:

    Ябълки - 500-600г. (не съм особено сигурен на око ги слагам един тиган г/д)
    Масло - 200-220гр
    Брашно 400гр
    6 с.л. вода
    Канела
    1 ч.ч. захар

    Приготвяне на тестото:

    Брашното се изсипва в купа, маслото се начупва/накъсва на малки парченца, прашното заедно с малслото се обърква добре, след това се добавят 6 лъжици вода и тестото се меси докато не се получи хомогенно. Завива се в фолио и се оставя за 1ч. в хладилника.

    Приготвяне на плънката:

    Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета в тиган се слага малко масло и се изсипват ябълките, след като леко се запържат се добавя чашата захар, обърква се и се оставя докато ябълките омекнат и захарта се разтопи. Добавя се канела на око и се обърква. Сместа се оставя да се охлади.

    Приготвяне на пая:

    От тестото се отрязва малко за украса отгоре.Тестото се вади и се разточва с точилка/ шише каквото имате под ръка м/у два слоя фолио. разстила се колкото да покрие дъното на съда и да остане за борд от 2 пръста. разстила се в съда и след това се изсипва плънката. Правите си украсата от горе. Не знам на колко градуса се пече, защото печката на която съм го пекъл е професионална и е степенна. Предполагам на около 250-300 градуса. Пече се около 15-20 мин, но препоръчвам да го наглеждате и да си видите точно колко. Пече се до златисто, долният блат може да проверите с шишче. Оставяте да се охлади и ядете.

    За съд има едни удобни съдинки които се разглобяват и остава само дъното, което улеснява нарязването.

    Ето една снимка, тук от горе само е настъргано тестото, защото не ми се играеше да го правя на решетка. Разбира се, вие може да си го направите на решетка, както обикновено се прави от горе.


    image sharing
    Последно редактирано от draid : 03-30-2013 на 18:50

  10. #660
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  11. #661
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Дали ще ги чукнеш в тенджера или тиган с вода, каква е разликата

  12. #662
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Не, няма разлика, мисълта ми беше, че е пълна догоре с вода, а не само ''2 пръста''.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  13. #663
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Не, няма разлика, мисълта ми беше, че е пълна догоре с вода, а не само ''2 пръста''.
    Разход на вода :P

  14. #664
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  15. #665
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ами аз не правих гарнитурата отделно смисъл така си е рецептата:
    малко олио 1-2 сп.л. ( да намажеш тавичката,където ще се пече), 200мл. доматено пюре ( използвах доматен сок и стана малко течно,но като че ли така е по добре), 1 глава кромид лук , 1 тарелка карначета ( моите не бяха в тарелка ами навих по 3 на охлювче - така както е на снимката и направих 6 такива ) , 1 бурканче ( 200-240г. ) стерилизирани гъби , 5-6 печени червени чушки ( такива после дето се слагат в бурканче), 1 малка консерва царевица , маслини 10-15 бр. обезкостени,сол на вкус и вече преди да извадиш от фурната на всяко охлювче чукаш по едно яйце и вадиш след 5-6 мин.

    имахме гости като го правих и всички много им хареса

    с доматено пюре (от концентрираното в малките консеврви) ще е по-вкусно

  16. #666
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    И се добавя чесън+сол на вкус.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  17. #667
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    И се добавя чесън+сол на вкус.
    Къде това ? Във водата ли ?

  18. #668
    Мега фен Аватара на kalpazanka
    Регистриран на
    Jan 2007
    Град
    пространството на Дисе
    Мнения
    15 777
    Към киселото мляко.

    Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

    Шофирай разумно- стигни жив!

  19. #669
    Мега фен Аватара на TheBeliever
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    6 033
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    Аз пък яйцата по панагюрски ги знам, че се чукват в тенджера с вряща вода, отцеждат се и се заливат с кисело мляко и се поръсват с червен пипер.
    Без запръжка? Не.

    Варианти много според вкуса - с/без сирене/кисело мляко/чесън, но за да са яйца по панагюрски трябва да се залеят със запържен червен пипер. Иначе са просто забулени яйца.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

  20. #670
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 918
    Както и да е де. Аз ви написах оригиналната рецепта, а много хора си правят вариации както им е по вкуса, но тогава вече не говорим за яйца по панагюрски. Махнеш ли млякото или пък сиренето то се получава съвсем друго. Запърженото масло придава хубав аромат, който не може да се постигне с поръсване с червен пипер.

    Ето още едно бързо нещо

    Гювече

    В гювече се сага на дъното някакъв салам/наденица/луканка/ кренвирш (каквото имате под ръка) от горе се нарязва един домат на четвъртинки или някакви резъни, добавя се лук ако харесвате, от горе една плочка сирене и малко масло. Захлупва се и се блъска в микровълновата за 2мин. Вади се, чукват се 2 яйца, бодват се с нещо, похлупва се и се връща за още 2 мин. Като цяло може да наблъскате всевъможни неща вътре тъй като е ядене което носи голяма доза фантазия.

  21. #671
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    Ето го и моя опит за мъфини , по рецептата на ягодка ( strawberry88 )
    Направих 2на доза ... Като почнах да ги вадя мъфините от формичките , на по голямата част от мъфините течния шоколад беше отишал отдолу и ... Сложих смес,течен шоколад,парченце банан и пак смес ... Защо така течния шоколад отиде отдолу , а й май не ми са се понадули много ...


    Последно редактирано от SurfSky : 03-31-2013 на 20:11

  22. #672
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Регистриран на
    Jul 2008
    Град
    Heaven
    Мнения
    9 979
    Като видях банани и лошо ми стана
    Мразя.
    Иначе добре изглеждат.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./


  23. #673
    Мега фен Аватара на SurfSky
    Регистриран на
    Mar 2011
    Мнения
    3 346
    В събота мисля да им сложа ягоди и портокалови корички в сместа и за отгоре да разтопя бяш и кафяв шоколад

  24. #674
    anonymous708973
    Guest
    Тая седмица за първи път от мнооого седмици ще имам време... и желание да се завъртя в кухнята.
    За сряда съм планирала http://hihonas.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html. Правила съм го и преди, като замених част от изварата със сирене и пропуснах копъра и магданоза. Елементарно е, вкусно е, постно е

    В петък ще правя (най-накрая) http://www.supichka.com/2013/02/nems...ulkov-mus.html и някакви мъфинчета за десерт, още не съм измислила какви.

    Охо - може да пробвам шоколадово суфле! В най-лошия случай ще станат мъфини :д
    Рецепта - http://www.1001recepti.com/recipe/?r...le&ref=similar

    А чийзкейка ще го оставя за другата седмица.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-01-2013 на 17:10

  25. #675
    Супер фен Аватара на tonssy
    Регистриран на
    Dec 2012
    Мнения
    2 245
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    За сряда съм планирала http://hihonas.blogspot.com/2010/06/blog-post_23.html. Правила съм го и преди, като замених част от изварата със сирене и пропуснах копъра и магданоза.
    А, това всеки път става уникално вкусно. Аз си обичам и без това подобни ястия, та ми е едно от любимите.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си