Тайната на заетите хора, които все пак ядат здравословно, е предварително подготвяне на храна.
Осени ме вдъхновение по този повод и си купих 400 грама пилешко, което вече беше разделено на късчета. "Мариновах го" със сол и чили сос от азиатски тип за около 2 часа и го завъртях в тигана. Сосчето пусна, месото се запечата много бързо и извършва някакво действие, което не е чисто пържене ) Мирише уникално (още не съм го опитала), просто трябва да си намерите вкусен сос - а те на всичкото отгоре са супербюджетни. Аз поне съм фенка на този тип сос, защото придава уникален вкус без да се налага да бъркам 18 съставки в 23.40 вечерта, на всичко отгоре дава една сочност на месото, която ще издържи по-дълго отколкото при марината с водка или нещо такова.
В готов вариант това са 3 порции стабилна добавка към салата, която наистина ще ни засити. Сигурна съм, че може да изкара 3 дни в хладилник.
С една салатка от марулки/айсберг/рукола, домат, царевица и печени чушки ще е направо бомба!
Аз имам малко недоимък на продукти , та ще е зеленийки+домат+краставица +сурова чушка.
Друга добавка към салата, която засища, е боб. Все се каня на салата с боб, червен лук и червена чушка, ама по-скоро за вечеря, де, няма да им лъхам на хората на лук
Едит:
Разбира се, можем да станем и по-екзотични със салатата:
- Спанак, пилешкото, някакви горски плодове и запечени бадеми или слънчогледови семки.
- С ананас също е страхотна комбинация.
- Или пък с малко авокадо за здравословни мазнини.
Последно редактирано от PinkPan7her : 10-10-2014 на 00:50