.
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Threaded View

  1. #11
    Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Регистриран на
    May 2012
    Мнения
    7 489
    Зима е. Съответно е време за суджуците, филетата и прочее. И ето как правя аз филе Елена на балкона. Взимам рибици 2 3 парчета. Слагам ги в един леген и хубаво ги посипвам с морска сол и половин до 3/4 канче вода. Държа ги в солта 48 часа, след което ги вадя, кисна ги 4-6 часа в студена вода, след което ги измивам и отцеждам, после ги овалвам, докато са още мокри, в чубрица, сминдух, черен пипер, чеснова паста, на някои слагам и малко лют червен пипер. После ги закачам с конци да съхнат на балкона на кукичките на простора 30 дни, покрити с вестници, за да не ги кацат гълъбите, след което са идеални за ядене. Бащата ги държи 1 месец в сол, после ги кисне 2 седмици във вода, пак става добре, но не мога да се занимавам аз лично толкова много. Това за любителите на домашни зимнини.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 12-11-2014 на 09:54
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си