Салата дебела шуба.

1 глава лик, половин веяна риба или солена цаца, 3-4 яйца, 10 картофа, 5-6 моркова, 3-4 с.л кисело мляко, 2 кутийки майонеза и 1 глава червено цвекло.

Майонезата се разрежда с киселото мляко. Картофите и морковите се сваряват и се нарязват на кубчета поотделно. Твърдо сварените яйца се нарязват наситно. Червеното цвекло също се нарязва на ивици. На дъното на тава се слага нарязания лук. Намазва се е с майонезата. Отгоре се нарежда накъсаната на малки парченца риба, така че да се образува втори пласт. Пак се полива с майонеза. Следват ред картофи, майонеза, яйца, майонеза, моркови и тъй докато свършват продуктите. Най-отгоре се слага цвеклото (ама може и без него.. ше го еба и цвеклото гадно) и се покрива с останалата майонеза. Салата престоява в хладилника за 24 часа. Преди поднасяне се реже като торта.

За дами, които се не плашат от калориите и за здрави мУже.