Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
Изглежда прекрасно.

Може ли рецептата, Марти?
разбира се.. аз лично я правя по тази :

Виенска торта

Блат:
150г тъмен шоколад
200 г масло
100 г п. Захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Блатът се приготвя, като шоклоадът се стопява на водна баня, охлажда се. Маслото се разбива съсд захарта, прибавята се жълтъците един по един, охладения щоколад, брашното и белтъците на сняг + щ. Сол. Сместа се изсипва в намаслена форма – 24 см (при мен 26см и с пекарска хартия) и се пече в загрята на 180° около 40 минути. Центърът може да е леко кремообразен (при мен не беше). Изваважда се от формата и се охлажда.

Крем/ ганаш:
200 г тъмен шоколад
400мл Сметана + 2с. л. п. Захар/
2 с.л. ром
Сметаната за ганаша се загрява, прибавя се шоколад, когато се разтопи се маха от огъня, охлажда се и се слага в хладилника най малко за 2 часа. След това се разбива с миксер на пухкав крем, като се прибави ромът.

Блата се срязва на две и се пълни с 2/3 от крема. Останалият крем се използва за украса.