Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
Интересно ми е какво слагате по пиците си и как си правите тестата. Бъркате ли ги, месите ли или просто ги купувате? Каква ви е любимата домашна пица и такива работи. Интересно ми е, защото всеки в къщи си прави пица по различен начин и... Да.
Купувам готови малки блатове. Първо мажа с лютеница или кетчуп, после слагам някаква шунка, сирене и накрая рендосвам кашкавал. Ако блатовете не са купени, слагам и гъби. Не е с много неща, но става вкусна, това ми е най-любимия вид. : )
Иначе да ви споделя една много бърза и лесна рецепта за торта, днес мисля да я правя.
Продукти - 2 пакета бисквити "Закуска" с какао, 2 кофички кисело мляко, банани, захар и какао на прах.
Начин на приготвяне - В една купа се разбъркват млеката, какаото и захарта (какаото и захарта се слагат на вкус и зависи и от самото какао, тъй като някои са по-горчиви. Аз слагам много захар, защото така ми харесва повече. Слагайте по-малко захар и какао и пробвайте, само да не изядете цялата смес ;д). В правоъгълен съд (дълбок поднос или тавичка) се нареждат плътно една до друга бисквити (но не и една върху друга). Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета банани и се залива с тънък слой от предварително разбърканото мляко. Трябва всички бисквити да са покрити, за да омекнат. След това се слага още един ред бисквити, банани и мляко и така докато ви свършат продуктите ;д, като най-отгоре трябва да има мляко и абсолютно на всякъде да е покрито с него. Може да направите украса с банани отгоре. Зависи колко е дълбок съда, в който ще редите, но стават 2-3 реда обикновено. Тортата се остава за една нощ примерно в хладилника, за да омекнат бисквитите, и после се изяжда за отрицателно време. ;д Много е вкусна и няма нищо общо с традиционната бисквитена торта, която се прави с нишесте.