- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Аз бях пила сангрия в един испански ресторант и щях да повърна. Отвратителен вкус има.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
http://www.supichka.com/2013/02/shke...-kladnica.html
една от любимите ми супички
наскоро научих рецептата от кака ми, а тя от прочут вегетарианец и съм очарована и възхитена
като малка съм опитвала автентичната шкембе чорба, ужасна е, не съм лигла, нито вегетарианка, но като зная какво има в нея, а тази не може да се сравнява с истинската, толкова е вкусна и прекрасна и е здравословна и не ядеш гадно шкембе
нямам търпение да я сготвя C:
в общи линии съм я правила за партита и рецептата е за мнооого голямо количество /туба от минерална вода/
нарязват се плодове - 2-3 портокала, 2 лимона, 2 лайма /лимоните и лайма с кората/, 3-4 ябълки /червени по възможност/, заливат се с 1 бутилка ром /тъмен за червено вино, светъл - за бяло/ и захарен сироп /1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода се слагат на котлона, докато не се стопи захарта, после се охлажда/ за тъмния вариант се слага и пръчка канела и оставям поне час в хладилника, в затворен съд...после изваждам и наливам поне 1,5 л сода, ако виното е сладко, може да сложа и 2, тук на светлия вариант слагам и стръкове прясна мента и пъхам пак за час в хладилника
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
мажеш гювечето с олио, вътре слагаш нарязан домат /пресен или от консерва/, чушка, плочка сирене, някакъв колбас/ парче сварено месо, слагаш във фурната за 15-20 минути, вадиш, счупваш 1-2 яйца, слагаш да се запече 5 минути, вадиш, слагаш плочка кашкавал и връщаш само да се разтопи
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Може и в микровълновата да го направиш вкл. на макс за 15-20 мин и ти е готово гювечето)
лелееее, чак сега го виждам....Благодаря ти иначе мила, ще пробвам рецептата и ще кажа какво се е получило.
)
Иначе аз вчера правих една моя си рецепта с пиленце, мъжкото тяло я нарича "пиле по китайски"ии един невероятен сладкиш, който знам от баба ми "църна маца"
странни имена но пък са вкуснички, а за сладкиша да не говорим като се има предвид, че е шоколадов
) ако желаете давам рецепти дами
)
"Църна маца"
1с.л. какао ( аз използвам на Nesquick, защото е по-сладичко)
1/2 ч.ч олио
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч кисело мляко
2 с.л. захар (бяла или кафява няма значение)
1 яйце
100 гр. орехи/лешници ( по възможност смляни)
1 потрокал
2 с.л. пудра захар
Смесвате всички продукти ( без портокала и пудрата захар) в една голяма купа и бъркате до получаване на хомогенна смес ( трябва да се получи нещо като кремче с ядчици
) , след това настъргвате кората на потрокала ( на възможно най-ситното ренде) и добавяте към сместа. Аз си го пека в кръгла леко намаслена тавичка
Пече се 20-25 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна
![]()
http://prikachi.com/images.php?images/365/6781365S.jpg - Краен резултат)
Не е никак полезно да се готви на микровълнова и е добре да се избягва, ако е възможно.
Но е факт, в микровълнова гювечето си го правя за 7-8 минути, а във фурната - 40. Не съм компетентна, за да знам на какво се дължи.
Майката на приятеля ми прави нещо много просто, но уникално вкусно. Слагаш малко зехтин на дъното, лук, плочка сирене, червен и черен пипер. Нарязваш кренвирш и половина отгоре, добавяш 2 супени лъжици лютеница, размити с много малко вода, захлупваш и оставяш за 7-8 минути в микровълновата. Плясваш едно яйце и оставяш отхлупено за още две минути.
Майка ми пък прави с червена чушка, малко картоф, бекон, домат и яйце.
С тоя кренвирш знаеш ли как ме отказа.....![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ееее, замени го с пилешка пържола, нарязана на парчета :д
Снощи бяхме с майка ми да празнуваме професионалния и празник, ходихме в един ресторант и тя нали пости, поръча си вегетариански сач. Яли сме такъв сач на едно друго място и беше толкова уникален, че чак си купихме сач за вкъщи и цяло лято си правим. Това беше едно пакетче замразени зеленчуци леко препечени, даже отгоре посипано с настърган кашкавал, което никъде не го пишеше. Милата беше толкова разочарована, че цяла вечер мрънка.
И аз опитвам не да постя чак (не мога да спра млечните продукти никога) но да не смесвам основни хранителни групи и да не ям прекалено много месо. Учудва ме колко много хора се хранят изключително нездравословно и още повече - половината от тях си въобразяват, че напротив се хранят здравословно. Имам примери до безкрай.
Единствено баба ми пречи на по-здравословното ми хранене ,защото го възприема като диета и че трябва да бъде изкоренено - нарочно напук прави най-мазните си манджи и миналия ден идва с едни бисквити и ми се хили викам да си ги вземаш !Освен това мразя някой друг да ми сипва храна, защото съм така възпитана , че трябва да си изям всичко от чинията и като кажа едно парче еди какво си и те ми сипват 3-4, после ми досипват от собствената си чиния и аз вече започвам да крещя. Имате ли подобни проблеми с любящи роднини ?
Изобщо, как се храните вие?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ох, и аз го имам този ужасен навик да не спирам да ям, докато чинията ми не е празна и обикновено ако не съм си сипала сама храната, се завършва с преяждане.Иначе аз съм вегетарианка вече 6та година и родата все още не са се отказали да ми обясняват колко вредно и ужасно е това. Бих искала някой ден да спра и млечните, но ще ми е много трудно. Пробвала съм няколко пъти, но не издържам повече от седмица, прекалено много обичам всякакви сирена
Иначе се опитвам да се храня що годе здравословно, но се случва и да си угаждам понякога с нещо пържено или много шоколадово.
![]()
Имам проблеми с храната откакто се помня, все тичам в двете крайности. Или се тъпча твърде много (за себе си), или не ям достатъчно. Цяло лято не ядох, отслабнах 10 килограма от проблеми и такива неща. Няма значение, всичко е наред. В момента... Бих казала, че се храня по-скоро нездравословно. Принципно ям готвена и разнообразна храна, ограничила съм чипсовете, газираното и хляба (откакто си купихме тостер, увеличих хляба, но тези 10 килограма трябва да се вдигнат), но не мога да спра сладкото. Или по-скоро да го заменя със плодове. Зеленчуците трябва да започна да ги ям пресни, а не сготвени. Понякога се случва да ям колбаси или кренвирши. Трябва да огранича и солта. Колкото до чинията... Мен не ме интересува особено кой ми е сипал храната, така или иначе си връщам половината, че и повече от яденето в хладилника. Предпочитам да си сипвам самичка от гледна точка на това, че си избирам какво да си сипя, има неща, които не харесвам и така.
Храня се адски бързо и не дъвча добре. Като резултат - преяждам най-редовно. Това да изчакам 20 минути, та коремът ми да изпрати сигнал до мозъка, че е пълен... научна фантастика.
Ако случайно не съм гладна или не ми харесва, нямам никакъв проблем да си върна останалата част в чинията. Възпитана съм, че тялото ми не е кош за боклук и няма да изям всичко само и само "да не остане".
Опитвам се здравословно да ям. Тук наобяд ям в стола, 90% от случаите е комбинация от месо и въглехидрат (картофи, паста, ориз). Сладко бая похапвам, това ми е проблемът, буквално съм като зависима. За вечеря най-често ям някоя салата или плодове плюс шоколад :д, понеже съм в библиотеката, ако съм вкъщи, мога и нещо друго да си направя, домашна измисленка някаква.
Закуската ми напоследък е шепа замразени плодове+йогурт+половин шепа ядки+половин шепа сушени плодове+банан+3-4 супени лъжици корнфлейкс. Ако бързам, пасирам един банан с йогурт и пускам малко мед. Преди закуска задължително пия чаша ментов чай, така ми започва денят. Без мед, напълно чист. Като се върна в България, ще си взема малко домашна мента, че тук само от пакетче имам. Използвам го вместо вода, сутрин вода не мога да пия, аз и по принцип не мога. И като стане 17-18 часа и съм в библиотеката от няколко часа и се усещам, че ме боли главата и концентрацията ми е нулева и се замислям и установявам, че за целия ден имам изпити 200 мл вода. Това + зимните условия = повехнала кожа със сивкав тен.
ДАМН.
Четири огромни чаши чай на ден и кожата ми е супер!
Но и аз се храня доста нездравословно, мразя да готвя. Ям почти изцяло купена храна и всичко приготвено от мен е пържено. Ядсвам се на себе си, че не мога да се накарам да ям месо, а хич не е полезно така, но най-близкото до месо са сандвичите с пилешко или с риба тон, пържени пилешки хапки и консерва риба тон.
Много ми липсва сиренето честно, всичко мога да ям с него.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
heartshapedbox Имаш моите поздравления. Мен цялата фамилия от малка ме говори, че съм вегетарианка и гевезе, защото съм се лигавела прекалено много за животните и не съм искала да ги ям. Истината е, че аз никога не съм била вегетарианка, аз не съм се ограничила да не ям месо, но го ям много рядко и то някоя немазна пилешка пържолка. Стигна се до това като бях малка да ме лъжат, че е пилешко нещо, което е било заек само и само да ям.. Като цяло семейството ми има много неправилна настройка към храната.
Сега съм спряла сладкото, което за мен е огромно събитие.Радвам се, че в стола в университета успявам да ям нещо вкусно, сготвено и което да удовлетворява здравословното ми хранене - можеш да ядеш сутрин плодова салатка, на обяд салатка и супичка, можеш и да ядеш свинско с картофи ако искаш.
Ядосвам се когато хората ми се карат, че ям прекалено много или неправилно, а самите те не се виждат. В стола веднъж хапвам салатка, паста със зеленчуци и чепка грозде, моя приятелка яде мазно месо с картофи и 2-3 филии хляб и защото моите чинии са 3, а нейната една, ми се кара половин час колко нездравословно се храня.
Сутрин хапвам мюсли с малко сладко от рози напоследък ако съм вкъщи или плодове ако съм в университета или в краен случай червено Корни, но само червеното, защото е без шоколад.
PinkPan7her опитай да не ядеш плодове вечерЗнам че не е хубаво когато попадат върху храна.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ама то самата термична обработка на храната е вредна , до там че убива половината витамини, всичките ензими и аминокиселини . И остават някакви празни калории и нишесте. , които само пълнят стомаха , без реално да доставят нещо полезно на организма , с което да се поддържа здрав.
И после се чудим защо ни е тежко , отпаднали сме , нямаме енергия , хващаме всеки вирус , и т.н. и т.н. Колкото и да не ни се иска да го признаем , е така.
Ако искате здравословно - поне едно хранене на ден само от пресни ( ще рече сурови) плодове , листни зеленчуци , салати , ядки , сушени плодове , зеленчукови фрешове и др.
Това естествено няма шанс да го обясня на баба ми , на Коледната и трапеза
Да се похваля че ми донесоха блендера от поправка най-сетне , че аз без блендер не мога да "готвя"![]()
![]()
Последно редактирано от BlackWings : 11-23-2013 на 18:49